Belfast- kto tam byl? 2

Temat przeniesiony do archwium.
721-750 z 1604
Szukam dziewczyny do pracy z doswiadczeniem kelnerskim z dobrym angielskim od poniedzialku,tylko nie z (R)adomiarntel.[tel]rntrish
ja chce ,ja chce
moze male barabara?
~OD PAZDZIERNIKA
2 POKoJE do wynajecia:
1. single z pojedynczym lozkiem
2. double z podwojnym ( moze byc dla pary)
na ! Lisburn Rd !
(internet, Polska TV-cyfra + itp,)
5 min od TATU .
[email]
[tel]
Dostalem smsa takiej tresci:
NO HIGH MOBIL CHARGES!
CALL POLAND FOR ONLY 0,5 PENCE PER MINUTE!
SMS DISCOUNT ON TO 81223, THIS ONLY COSTS 5 POUND AND YOU GET 5 POUND CREDIT.

Sprawdzał ktoś czy tu naprawde jest taki koszt i za 5 funtow ma sie 1000 minut, z tego jak ja to rozumiem to tak to wyglada. no chyba, ze sa jakies ukryte oplaty!!
Gdyby tak bylo jak tam pisze - nalezaloby sie spodziewac, ze wysylajac SMSa za piec funtow pod ten numer moznaby rozmawiac z krajem ponad 16 godzin. Z tego co slyszalem od kolegi, ktory korzystal z tej uslugi, za 5 Funtow dlugo nie porozmawiasz; jego komentarz do calej tej oferty:
"...no mowie Ci stary - kilka razy po pol godzinki i raz 45 minut i forse wcielo momentalnie, to sa jakies jaja!"

Chwilowo najlepszym rozwiazaniem wydaje sie byc zalozenie telefonu stacjonarnego+Call-by-Call lub komputer+internet+Skype.

Inny temat: uwazajcie, kogo wpuszczacie do domu.
Z soboty na niedziele koledzy z sasiedztwa pili piwko z kilkoma irandczykami u siebie w domu i "nawet nam zaczynalo niezle isc po angielsku gdy raptem oni wyciagaja taaakie wielkie noze i do nas: dawajcie pieniadze!". Zrabowali kilka cenniejszych rzeczy, laptop... przy okazji jeden z naszych dostal porzadnie piescia w oko. "Oj, cholernie glupie to uczucie miec tak noz na gardle, powietrza raptem brakuje" kumpel mial wielkie oczy gdy mi to opowiadal nastepnego dnia.
Pomyslcie co Wy zrobilibyscie na ich miejscu? Macie moze kobiety w domu? Dzieci? Chodzicie do pracy na noc? Mam nadzieje ze nie zostawiacie ich samych. Wiecie co oznacza slowo gwalt...
Jak sie bronic w takim wypadku? Siedzisz w domu, slyszysz raptem na dole ze ktos sie wpie..dala przez okno i dochodzi do Ciebie rumor przewracanych krzesel. Co w takim przypadku robic? Zdwonic na policje: helou pliz aj aj... kur... pliz help hier is sombady in... tym... inhaus... uooot ju not andersen mi? Ju spik mejbi polisz??!!!

No ale... to sie zdarza zazwyczaj tylko naszym znajomym, nigdy nam bo przeciez ci inni... bo oni sa zawsze sami sobie winni co nie?
a ja nadal uwazam ze najlepsze jest www.internetcalls.com. Szarpnac sie 3 razy w roku na 10 funtow to nie za wiele, a gadasz ile chcesz na stacjonarne bez zadnych dodatkowych oplat, a jak na komoreczki to troche z konta ubywa.
czyli z tych 10 funciakow co wplacil(a)es
Jak ktos jest rasta i ma jakies instumenty to zapraszamy do wspolnej gry.
niebawem wyjezdzam do belfast do pracy, jade tam do znajomych.. chcialabym zapytac co mozna teraz zabrac w podroz samolotem? podobno pasty do zebow, szamponu, balsamu, perfum itp. nie mozna zabrac, czy to prawda? wiem tylko ze do bagazu podrecznego na pewno nie.. czy do torby 20 kg rowniez??
Kosmetyki tutaj kosztuja tyle co w Polsce wiec bez sensu bys to ze soba zabieraa.O siebie trzeba dbać, więc nie dzwigaj czegos co troszke wazy a jest na miejscu :).
dzieki, no niby tak.. ale ja slyszalam ze kosmetyki sa tam bardzo drogie..?
dzieki, no niby tak.. ale ja slyszalam ze kosmetyki sa tam bardzo drogie..?
ale czy to prawda ze wyrzuca mi z torby na lotnisku jesli bede je miec?
ale czy to prawda ze wyrzuca mi z torby na lotnisku jesli bede je miec?
DO MACKA BATORArn Czesc Maciek mam do ciebie pytanie zwiazane z nauka jezyka angielskiego czy moze Polish Association prowadzi jakis darmowy kurs tegoz jezyka? Z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam!
z glownego bagazu nie. Ale uwierz,ze tu pasta do zebow szampony zele pod prysznic itd kosztuja tyle co u nas!
Dolaczam sie do tematu.

Jak to jest z bagazem podrecznym - mozna juz miec komore i mp3 , czy nadal jest tak restrykcyjnie jak miesiac temu ?

Lece liniami Easyjest - Belfast-Berlin .
Thanks Maximus7777 :* to dobrze, kupie tylko takie kosmetyki ktore sa sprawdzone bo tu w Polsce mam takie sprawdzone bez ktorych bym sie tam nie obeszla :)) a reszte dokupie tam.. a jak teraz tam stoi sytuacja z praca?
Odpisze w nocy bo lece do pracy :)
Pozdrawiam
Witam wszystkich.Mam takie pytanie.Czy ktoś pracował w fabryce Willowbrook Foods w Killinchy? Jeśli tak, podzielcie się [email]
o.k thanks :) jutro rankiem odczytam
Lekcje angielskiego!!!

Tak, zaczelismy prowadzic darmowe lekcje angielskiego, w tej chwili prowadzone sa one raz w tygodniu w piatek od 18.00 do 19.30 na poziomie podstawowym. Aktualnie grupa jest juz zamknieta, gdyz zbyt duza liczba osob nie gwarantuje optymalnej nauki, lecz juz w piatek za tydzien planujemy zorganizowac 2 lub 3 dodatkowe grupy na rozntym poziomie zaawansowania. Wiec jesli masz czas zapraszam do naszej siedziby w piatek 15 wrzesnia o 18.00. Mysle, ze znajdziemy jeszcze miejsce dla dodatkowych 10 osob. Jesli sa jacys zainteresowani zapraszam, lecz tylko osoby powaznie zainteresowane udzialem w kursie.

peace
Bagaz podreczny przy lotach

Wychodzi na to, ze mozna brac ze soba do kabiny:
wylacznie jedna sztuke bagazu o maksymalnej dlugosci - 45 cm, szerokosci - 35 cm, glebokosci - 16 cm (17.7"×13.7"×6.2");
zadnych cieczy w srodku: zadnych kremow, perfum, gelow itp;
laptop mozna zabrac do kabiny ale nie moze on znajdowac sie w torbie - musi byc widoczny dla personelu (znaczy do wgladu);
Komorki, odtwarzacze mp3 - dozwolone po uprzednim ich przeswietleniu:

http://tinyurl.com/jzvl4

http://tinyurl.com/lz3sl - Jet2.com
http://tinyurl.com/lcqwx - EasyJet
Dzien dobryrnrnZ powodu powrotu do Polski na stale w nastepny weekend sprzedam 3 gryfy do hantli firmy York plus 42 kilo obciazenia (4 x 5 kg, 6 x 2,5 , 4 x 1,25, 4 x 0,5 ).Sprzet ma trzy miesiace,uzytkowany byl wylacznie w domu,zakupiony byl w Argosie,stan perfekcyjny.Cena dwoch nowych takich gryfow(nie trzech) tej firmy w Argosie plus 35 kg obciazenia to 40 funtow,ja z powodu wyjazdu sprzedam to za grosze.Jesli ktos jest zainteresowany prosze dzwonic po godzinie 20(wczesniej jestem w pracy),w kazdy dzien tygodnia.rnrnPozdrawiam.rnrnPS. Moze mi jeszcze ktos powtorzyc gdzie jest bankomat wylacznie z angielska waluta?
Zapomnialem podac numeru telefonu odnosnie tych hantli :)

[tel]
Czy korzystacie z telefoni internetowej ja osobiscie poleciłbym www.internetcalls.com po zalogowaniu darmowe rozmowy na stacjonarne do polski 5h na tydzien , z polskich providerów to chyba www.actio.pl .Moze wy macie jakis cynk ? Pozdro
Moim zdaniem z praca nie jest zle, niby jej nie ma ale wiekszosc co przyjedzie ja znajduje. Teraz juz coraz wiecej ludzi bedzie wracalo do szkol i ... wiec bedzie latwiej ja poszukac.
Halifax w centrum, stoja dwa obok siebie a ten z lewej strony wyplaca brytyjskie funty!
Angielskie funty dostaniesz tez w Connswater Shopping Centre w automacie Halifax

http://tinyurl.com/ecu7s
Temat przeniesiony do archwium.
721-750 z 1604