Belfast- kto tam byl? 2

Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 1604
Choc czasem przychodza mi takie mysli ze znajac swoje szczescie to nie znajde pracy ale gdzies w srodku mam cicha nadzieje że może jednak.. z angielskiego cos tam powiedziec potrafie, wkoncu mature z tego jezyka zdalam :D Ale chyba sporo juz zapomnialam.. ale mam nadzieje ze wszytko mi sie przypomni.. hehe :) choc słyszałam o przypadkach że ktos wyjezdza nie znajac jezyka a prace znajduje.. Licze tylko na szczescie ktore sie może (?) do mnie usmiechnie... :))pozdrawiam serdecznie
angielskie funty mozna rownierz dostac w bankomacie halifaxu przy tylnym wyjsciu z CASTLE COURTU

POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Choc czasem przychodza mi takie mysli ze znajac swoje szczescie to nie znajde pracy ale gdzies w srodku mam cicha nadzieje że może jednak.. z angielskiego cos tam powiedziec potrafie, wkoncu mature z tego jezyka zdalam :D Ale chyba sporo juz zapomnialam.. ale mam nadzieje ze wszytko mi sie przypomni.. hehe :) choc słyszałam o przypadkach że ktos wyjezdza nie znajac jezyka a prace znajduje.. Licze tylko na szczescie ktore sie może (?) do mnie usmiechnie... :))pozdrawiam serdecznie
Witam
Nie bedziecie musieli czekac pelnego roku rozliczeniowego na zwrot nadplaconego podatku gdy sami o to zadbacie ...a jak ? juz tlumacze .Kazdy kto sadzi ze zabieraja mu zbyt wysoki podatek ,powinien zadzwonic lub udac sie do Ireland Revenue i umowic na apoitment w sprawie ustalenia jego podatku ,na spotkanie takie musimy zabrac swoje pejslipy i umowe o prace jesli takowa posiadamy.Po takim spotkaniu wychodzac mamy juz przy sobie partke z nadanym nr. podatkowym ktory przekazujemy pracodawcy i taki podatek nam musi na;liczac nie inny ....Proste ...sami musimy pilnowac swoich spraw nie liczac na to ze zrobia to za nas inni ,pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia
"Telediscount jest firma niezalezna, wiec te numery nie maja nic wspolnego z O2."

Baaardzo mi przykro, ale to nie prawda - numery zaczynajace sie od 08444 kosztuja teraz w O2 15p za minute - i to jest fakt, o ktorym sie bolesnie przekonalem, kiedy nie wiedzac o podwyzce zadzwonilem nie dalej jak 3 tygodnie temu do Polski. Abonenci O2 moga teraz wykupic usluge "tanie rozmowy z Polska" za 5 funtow (jednorazowo) i rozmawiac za 7p/min. Taniej tylko przez Internet. O innych sieciach nic nie wiem.

Pozdr!
Zle sie dzieje.

I znow okolice ormeau road . Tym razem polak zamordowany wczoraj .
Irole z ktorymi rozmawialem opisujac to uzyli jakiegos lokalnego okreslenia oznaczajacego roztrzaskana glowe. Podobno sa juz pierwsze aresztowania.

I tylko nie piszcie prosze ze ktos tam znowu sam byl sobie winien badz nie .
Dasz rade i badz dzielna. kiedy sie tu wybierasz??
Lece w połowie pazdziernika. Slyszałam ze jedzonko ponoc niedobre tam jest :/
O kuzwa!!!
Ma ktos wiecej informacji? Zanim media zgodza sie na oficjalna wersje...
O kogo chodzi? Jego znajomi???
Hej czy latał ktos z Wawki do Dublina i pozniej autobusem do Belfastu bardzo bym prosił o informacje jakimi liniami itd i czy wygodniej jest Warszawa Dublin czy Jeasy jetem Warszawa Londyn bede dozgonnie wdzieczny za info pozdrawiam
dziwne ze o tym nie trabia w radiu przeciez nawet o obrzucaniu domu kamieniami nadaja zawsze ze nie wspomne o wirtualnej polsce
Warszawa - Dublin, www.aerlingus.com. Podobno przyjemna linia.
Mi już nawet smakuje ten kilku dniowy Polski chleb :), nie wspomne o konserwach turystycznych itd :).
Witam napewno wygodniej jest warszawa dublin sam latam na trasie wroclaw dublin i uwierz mi to jest najlepsza opcja. W dublinie wysiadasz na lotnisku wychodzisz z terminalu przechodzisz na druga strone ulicy i wsiadasz do autobusu ktory zawiezie cie prosto do belfastu wspomne ze autobusy te sa bardzo wygodne i stosunkowonie niedrogie tzn jakies 8 funtow w jedna strone.
Przewoznk nazywa sie AIRCOACH cale niebieskie autobusy napewno zauwazysz. Na wszelki wypadek zapytaj kierowcy czy jedzie do belfastu.
Autobusy te kursuja mniej wiecej co godzine w obie strony tzn dublin belfast i na odwrot.

miej podrozy

POZDRAWIAM
Teraz jest escze jedna tania opcja: Wizz Air (www.wizzair.com) z Warszawy do Prestwicka (Glasgow) w Szkocji, stad pociagem/promem do Belfastu.
do CRUMLIN ROAD

Stary ty to jestes jakims fanatykiem wypowiadasz sie na tym forum tylko na tematy co komu zrobil i gdzie

DAJ SOBIE SPOKOJ CHLOPAKU I NIE SZUKAJ SENSACJI
No wlasnie CRUMLIN ROAD,

fanatykiem jestes, tyle ci powiem a jezeli juz wypowiadasz sie i to w dodatku na TYM forum to oprocz tego co komu, gdzie i w co zrobil, napisalbys chociaz w jaki sposob ewentualnie jak bardzo albo zostaw to bo sensacji nam tutaj: niepotrzeba!
Pisz lepiej w kolko o rzeczach bardziej powaznych a nie o takich tam... ze Polaka zabili... a kogo to obchodzi? Zeby to zyrafe przejechali... ale co najmniej ciezarowka albo zebre z ZOO to co innego ale... jednego POLAKA zabili?? A coz to takiego, cos sie stalo czy co?!
Tylko wzbudzasz niepokoje jakies i sensacje - widzisz jak sie jeden z drugim oburza na to?

OPAMIETAJ SIE CHLOPAKU I PISZ WYLACZNIE POZYTYWNIE
UWAGA KOMUNIKAT DO WSZYSTKICH FRAJEROW Z RADOMIA!!!!!!!!!! ZABIERAJCIE DUPE W TROKI I WYJAZD Z BELFASTU WIEKSZEGO BURACTWA JAK LUDZI Z RADOMIA NIE WIDZIALEM.
PRAWIE KAZDY ZLODZIEJ ALBO JAKIS INNY PATOLOGIC.
Z CHECIA BYM WYSTRZELIL WAS KOSMOS SLOMA WAM WYSTAJE Z BUTOW
WY SIE NADAJECIE ALE CHYBA NA UKRAINE A NIE DO IRLANDI
WEZCIE SOBIE TE RADY DO SERCA
Hm... ja bym jednak polemizowal jezeli chodzi o patologie mieszkancow Radomia czy strzelaniu ludzmi w kosmos.

Od zarania dziejow ludzkosc zadziera na przemian to glowe to rece ku niebu wzdychajac do gwiazd, marzac o podrozach miedzyplanetarnych czy chociazby o czesciowym zglebieniu tajemnic wszechswiata. Mysle, ze kazdy z nas slyszal o Mikolaju Koperniku, czytal ksiazki z rodzaju "Ksiezniczki Marsa" czy chociazby od czasu do czasu zerknal okiem na okladke casopisma "Fantastyka". Nie? Naprawde nie? Star Treck, Mr. Szpok... tez nie? Nie wiemy co to beamer? Ojjj...
To moze o Radomiu.
Juz ktorys to raz pojawia sie ten natretny watek; przepelniony nienawiscia czytelnik obrzuca przekleswami Bogu ducha winnych mieszkancow osrodka administracyjnego, kulturalnego i naukowego regionu polozonego w widlach w widłach Wisły i Pilicy. Czy mi cos kiedys po drodze umknelo czy mieszkancy Radomia to cos z rodzaju ludzi trzeciej kategorii? Ze kradna? No a gdzie indziej nie kradna? Kradna ale nie tak? Nie tak duzo czy nie tak malo? Moze kradna lepiej niz inni? Ze slome w butach nosza? Niee... w to juz nie uwierze... a moze nosza slome gorsza, co? A moze lepsza - ha! tu Was boli!! Moze to zazdrosc?

Ja mysle, mily5454, ze to Ci niedlugo przejdzie. Znajdziesz wkrotce jakas inna robote a moze nawet jakas panne? Ha, ale bylyby jaja gdyby trafila sie laska z Radomia, co? Byc moze nawet zamieszkasz kiedys w tym miescie, nie mow nigdy nie...
Staaary, nic sie nie martw, bedzie dobrze!
a podobno nie mozna przez lotnisko przemycic konserw i tego typu rzeczy w puszkach...? o rany jak ja tu czytam co sie w tym Belfascie dzieje to az mnie cierki przechodza... :/
a podobno nie mozna przez lotnisko przemycic konserw i tego typu rzeczy w puszkach...? o rany jak ja tu czytam co sie w tym Belfascie dzieje to az mnie cierki przechodza... :/
*ciarki
Ile papierosow mozna legalnie wyslac z polski???
Wlasnie dostalem pismo, ze mam zaplacic 39,5 funtow za 10 paczek :):).
legalnie mozna przewisc z polski do uk 10 paczek czyli 1 wagon

JAK TY TO ZROBILES ZE KAZALI CI ZAPLACIC TE 39 FUNTOW ???????????????????
SORKI NIE PRZECZYTALEM DOKLADNIE

NIE MOZNA WOGULE PRZESYLAC PAPIEROSOW Z POLSKI DO UK
DZIS RANO W RADIU USLYSZALEM COS NA TEMAT TEGO ZABOJSTWA W SRODE ALE NIESTETY USLYSZALEM TYLKO ZE ZNALEZLI KOGOS W DOMU
ZA POZNO WLACZYLEM RADIO CZY KTOS MA WIECEJ INFORMACJI ?????????????
Wlasnie uslyszalem, ze stalo sie to w okolicy Rugby Avenue, czlowiek mieszkajacy tam potwierdzil, ze chodzi tu o Polaka; obszar jest chwilowo zamkniety przez miejscowa policje.
http://tinyurl.com/pndo6
Podobno tym aresztowanym jest takze polak .
LUDZIE CO SIE TUTAJ DZIEJE ZABOJSTWA PODPALENIA SAMOBOJSTWA NASZYCH RODAKOW TO JEST PRZERAZAJACE
AZ MI CIARY PRZECHODZA
Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 1604