Już naprawdę nie wiem co wybrać...

241-270 z 397
Jednak dobrze mieć zajecia w grupach, można porównać własny postęp, tego nie dają zajecia indywidualne, czy korki
Cytat:
car321
05 paź 2014
Cytat:

Ja akurat miałem okazję jak to wygląda w English For You i rzeczywiście to że ta placówka specjalizuje się w angielskim jest dla mnie korzystną sprawą. Wszystko się kręci wokół angielskiego, nie ma rozdrobnienia. Lektorzy działają pod nadzorem stałym nadzorem metodyków, dzięki czemu program jest realizowany według jakiś założeń, jest spójny. Polscy przygotowują całą "bazę" do konwersacji z native spekaers, omawiają struktury języka, robią też odpowiednią ilość testów. Ważne, że zawsze wiadomo o czym będzie się gaworzyło z lektorami anglojęzycznymi i jest czas aby się do tego przygotować.

Ja także mam spore doświadczenie jeżeli chodzi o szkołę English For You. W moim przypadku jednym z czynników, które zdecydowały o wyborze tej placówki jest fakt, że szkoła ta naucza tylko języka angielskiego. Ważne jest także, że szkoła ta jest bardzo długo na rynku. Sam sposób prowadzenia kursów jest dla mnie skuteczny, gdyż grupki są małe i rzeczywiście duża część to zajęcia konwersacyjne z native speakers. Sprawia to, że trzeba mówić po angielsku. W tej kwestii bardzo spodobał mi się Jonathan z UK, który ma ogromne doświadczenie, potrafi zachęcać do mówienia, ma dobry warsztat i bardzo dobrze współpracuje z polską lektorką od gramatyki
Cytat:
killo-millo
28 maj 2015
Jednak dobrze mieć zajecia w grupach, można porównać własny postęp, tego nie dają zajecia indywidualne, czy korki

Przede wszystkim jeżeli grupka jest mała to bardziej motywuje do pracy, gdyż nie chcesz osiągnąć gorszych wyników niż sąsiad z ławki
Cytat:
zamek01
03 sty 2012
Ja uważam , że wybór szkoły językowej powinniśmy rozpocząć od dokładnego przestudiowania zawartości strony internetowej, wiele osób czyni to wyrywkowo, strona główna, cennik, może zdjęcia. Merytoryczna zawartość strony może dać nam wiele cennych wskazówek.

To prawda, niektóre szkoły zdecydowanie zmodernizowały swoje strony www, weszły wersje mobilne itd.
Fajnie, jeżeli na stronce możemy zobaczyć profile lektorów, wiadomo że wiele zależy od lektora na którego trafisz. Oczywiście nie dowiemy się wszystkiego ze zdjęcia i opisu, ale to zawsze plus
Cytat:
1oryx12
27 sty 2012
Ja osobiście zawsze wolę kontakt bezpośredni, zwyczajnie pójść, pogadać i zobaczyć na własne oczy, nie lubię robić testów on-line, wolę zawsze spotkanie z lektorem, który oceni mój poziom zaawansowania

Zawsze kontakt z lektorem jest lepszy, rozmowa z metodykiem może także pomóc przy wyborze odpowiedniego kursu. Taki metodyk może doradzić czy iść na kurs ogólny, czy ku kurs egzaminacyjny itp.
Mam nadzieję, ze w szkołach przy zapisie rzeczywiście chcę pomóc, nie tylko wyrwać kaskę
Oczywiście każda szkola chce zarobić kursy to rodzaj biznesu. Oczywiście niektóre szkoly bardzo oszczędzają na lektorach.Warto zawsze coś bliżej dowiedzieć się kto bedzie uczył nas.
Fajnie jeżeli na stronie www są profile lektorów, zawsze coś można się dowiedzieć
Dobre szkoły oczywiście chwalą się profilami swoich lektorów, gdzie można przeczytać o ich doświadczeniu i posiadanych certyfikatach.
Powinno być standardem, że słuchacz ma wgląd w kompetencje lektora
Dobre szkoły to przede wszystkim weryfikuje rynek, słabe i tak zrobią out
Cytat:
11jussi22
16 lip 2012
Wybór szkoły językowej powinniśmy rozopcząć od zorientownia się jak długo jest ranku, według mnie to podstawowy aspekt w tym temacie, im szkoła starsza tym lepsza, trochę jak z winem. Dobrze jeżeli na stronie internetowej ma umieszczone referencje, zarówno osób prywatnych jak również firm, dzięki temu możemy zakładać , ze taka firma jest godna zaufania. Według mnie dobrze jeżeli specjalizuje się w jednym konkretnym języku. Specjalizacja to dzisiaj podstawowa sprawa. Bycie dobrym od wszystkiego stało się czymś z przeszłości. W tej kwestii mogą być oczywiście odmienne zdania, ale takie jest życie

Dlatego nie możemy przy wyborze szkoły kierować się tylko ceną
Im niższa cena za kurs tym więcej osób w grupie. Jakoś szkoły muszą kompensować wydatki na lektora, sale itd. Maximum osób, gdy nauka ma sens to około 8. Grupy powyżej są mniej efektywne.
Cytat:
kasadd
2 dni temu, 11:03
Im niższa cena za kurs tym więcej osób w grupie. Jakoś szkoły muszą kompensować wydatki na lektora, sale itd. Maximum osób, gdy nauka ma sens to około 8. Grupy powyżej są mniej efektywne.

Na cenę kursu wchodzi jeszcze koszt lokalu, dlatego niektóre szkoły, aby obniżyć koszty wynajmują sale w szkołach płacąc tylko za konkretne godziny.
Niektóre szkloly aby obniżyć koszty wynajmuja sale w podstawowkach to jednak porażka.Brak komfortu
Ale ludzie czasami patrzą tylko na ceny i to poważny błąd...
Cytat:
killo-millo
wczoraj, 18:07
Ale ludzie czasami patrzą tylko na ceny i to poważny błąd...

........ bo wybor szkoły to nie proszku do prania w markecie
>>>>..... bo wybor szkoły to nie proszku do prania w markecie
nie wiesz, moj drogi jak dlugo kobiety sie zastanawiaja nad proszkiem do prania, bo nigdy jego nie kupujesz.
Gdyby kazdy uczen/student albo czlowiek zawsze dobrze wybieral to swiat bylby inny - ale jest jaki jest. Trzeba 10 razy wlozyc rece do palacego sie ognia zebys sie wreszcie domyslil ze to cie bedzie bolalo.
ja się z drugiej strony za długo myśli to się nic nie wymyśli. trzeba czasami podejmować decyzję spontanicznie. można myśleć 1000 lat i się okaże kupa. wiem to po samochodzie. nad jednym myślałem, myślałem i porażka. drugi tak prosto z mostu i super.
>>>>drugiej strony za długo myśli to się nic nie wymyśli. trzeba czasami podejmować decyzję spontanicznie. można myśleć 1000 lat i się okaże kupa.
...to moze jest i prawda, ale zapomniales, ze kazdy czlowiek inaczej mysli (bo jego decyzje sa podjete bazujac sie na jego doswiadczeniach) i dlatego wszycy sie roznimy.
Dlatego też warto szukać opinii w różnych miejscach...
Cytat:
kasadd
25 lip 2015

Ale ostatnio bardzo przybyło lektorów na rynku, szkół nie tak dużo
Sporo nawet jest lektorów angielskiego z Ukrainy
Cytat: patryckab
A na poczatek co jest lepsze- lektor czy np. 6-9 osobowa grupa ? Kiedy chce sie człowiek nauczyć jezyka od podstaw ?

W grupie masz porównanie efektów, jest rodzaj konkurencji między słuchaczami. 9 osób to dużo, ale 6 to dobre rozwiązanie
Cytat: lewiatanka34
Dlatego też warto szukać opinii w różnych miejscach...

Najgorzej, jeżeli nie znamy osób które uczyły się gdzieś w naszym środowisku, wówczas zostają fora
Wybierając szkołę, warto dokładnie przeanalizować stronę www szkół. Można poznać profil i metodykę danej szkoły
Cytat: Budda_first
Wybierając szkołę, warto dokładnie przeanalizować stronę www szkół. Można poznać profil i metodykę danej szkoły

Czasami szkoły mają zupełnie niezrozumiałe strony www
Cytat: fonk11
Tu mam inne zdanie, nowoczesne metody mogą dodatkowo uatrakcyjnić kurs i zachęcić do dalszej nauki - efekt psychologiczny

Psychologia ma znaczenie, oczywiście nowoczesne techniki do dodatkowy impuls, ale nic nie zastąpi naszej pracy.
Czasami się ludziom wydaje, ze znalezli jakiś złoty srodek na naukę języka, a tu rzeczywiście liczy się przede wszystkim własne zaangażowanie.
Cytat: 11jussi22
Wybór szkoły językowej powinniśmy rozopcząć od zorientownia się jak długo jest ranku, według mnie to podstawowy aspekt w tym temacie, im szkoła starsza tym lepsza, trochę jak z winem. Dobrze jeżeli na stronie internetowej ma umieszczone referencje, zarówno osób prywatnych jak również firm, dzięki temu możemy zakładać , ze taka firma jest godna zaufania. Według mnie dobrze jeżeli specjalizuje się w jednym konkretnym języku. Specjalizacja to dzisiaj podstawowa sprawa. Bycie dobrym od wszystkiego stało się czymś z przeszłości. W tej kwestii mogą być oczywiście odmienne zdania, ale takie jest życie

Jedną z ostatnich w Warszawie szkół, które zajmują się tylko angielskim jest English For You. To był między innym jeden z głównych powodów dlaczego wybrałam sobie tę szkołę. Kurs był sprytnie prowadzony prze nauczyciela zajmującego się teorią( gramatyka, testy, słownictwo) i rozbudowaną częścią konwersacyjną z Brytyjczykami. Dobre wsparcie dawały dodatkowe konwersacje z native speakers. duży był nacisk na gadkę. Według mnie taki podział jest skuteczny, gramatykę lepiej wytłumaczy polski wykładowca z dobrym warsztatem, natomiast mówienie i akcent to lepiej ogarniemy z native speakers z odpowiednimi kwalifikacjami. Oprócz English For You w angielskim specjalizuje się także Angloschool ( koleżanka była zadowolona) i Academy of New York
241-270 z 397

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie