Cytat:
car321
05 paź 2014
Cytat:
Ja akurat miałem okazję jak to wygląda w English For You i rzeczywiście to że ta placówka specjalizuje się w angielskim jest dla mnie korzystną sprawą. Wszystko się kręci wokół angielskiego, nie ma rozdrobnienia. Lektorzy działają pod nadzorem stałym nadzorem metodyków, dzięki czemu program jest realizowany według jakiś założeń, jest spójny. Polscy przygotowują całą "bazę" do konwersacji z native spekaers, omawiają struktury języka, robią też odpowiednią ilość testów. Ważne, że zawsze wiadomo o czym będzie się gaworzyło z lektorami anglojęzycznymi i jest czas aby się do tego przygotować.
Ja także mam spore doświadczenie jeżeli chodzi o szkołę English For You. W moim przypadku jednym z czynników, które zdecydowały o wyborze tej placówki jest fakt, że szkoła ta naucza tylko języka angielskiego. Ważne jest także, że szkoła ta jest bardzo długo na rynku. Sam sposób prowadzenia kursów jest dla mnie skuteczny, gdyż grupki są małe i rzeczywiście duża część to zajęcia konwersacyjne z native speakers. Sprawia to, że trzeba mówić po angielsku. W tej kwestii bardzo spodobał mi się Jonathan z UK, który ma ogromne doświadczenie, potrafi zachęcać do mówienia, ma dobry warsztat i bardzo dobrze współpracuje z polską lektorką od gramatyki