FCE sesja lato 2010

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 264
ja podobnie jak moi znajomi wpisaliśmy "time" ale nie wiemy czy tak być powinno czy nie, aby nie zostawić pustego pola wpisałem to co mi przyszło do głowy :P
to mial byc nieformalny?
ja napisalam w formalnym.... hm...
a pamieta ktos moze dokladnie jak bylo te 3 polecenie z tym opowiadaniem? bo jestes ciekawa jakie bylo te piczatkowe zdanie.
ogolnie to nie jestem zadowolona. bardzo niezadowolona. i nie zdziwie sie jak nie zdam. na serio
Mam podobne odczucia więc nie jesteś sama :P ja pisałem w poleceniu drugim punkt 4 czyli nieformalny list do przyjaciela na temat najbardziej popularnego programu lub programów, no właśnie jak tam było w poleceniu... the most popular TV programme czy programmes?? pamięta ktoś? :)
programme
Trzecie do wyboru to było napisać story zaczynające się od słów: "Michael ,smiling, opened the door and the visitor came in" czy coś takiego. Właśnie ten temat wybrałem. A co do wyników to się nie martw przedwcześnie bo to jest trochę loteria. Szkoda że nie dają tych kartek z pytaniami żebyśmy sobie sprawdzili w domu.
Nie pamiętam dokładnie, ale początkowe zdanie z 3 zadanie brzmiało mniej więcej tak:
"Michael opened the door, smiled and showed the visitor the way to living room."
A z Woman in white było coś w stylu:
Dlaczego Sir Percival Glyde poślubił Laurę?
a z tym article to nie trzeba było dać rad studentom przybywającym do swojego college'u odnośnie nauki i relaksu?
No właśnie szkoda że nie można sobie takiego testu zobaczyć i ewentualnie nie są publikowane odpowiedzi chociaż z jakiejś części aby sobie posprawdzać. A może gdzieś są, wie ktoś może??
o dzieki. ja juz tak mam ze wymyslam niezliczone historie co ma zle co mam dobrze a co zle. szczerze to nie wiem jak wytrzymam do wynikow. juz zapowiedzialam znajomym ze maja mnie ze tak sie wyraze zabawiac zebym nie myslala. w sumie jak nie zad sie to mowi sie trudno, trzeba zyc dalej. ale kur. szkoda bo tyle przygotowan i kasy tez szkoda.
a odpowiedzi to raczej nie ma nigdzie. tylko tyle co ktos pamieta . bo tak dziwnie ze nie ujawniaja tych arkuszy...
moje wrazenia-reading dosc trudny jak na fakt ze trzeba to zrobic w godzine pod presja czasu wiec chyba zakrecilam troche.
writing- w 1 zadaniu raczej trzeba bylo wbrac styl formalny bo to raczej nieznana kobieta i ona rowniez do nas pisala w stylu formalnym. wiec jej odpisalam rowniez w formalnym tonie bynajmniej tak sie staralam.
w drugim zadaniu wybralam artykul do gazety studenckiej ktory zawiera rady dla nowych studentow jak sie uczyc i zrelaksowac
w tym uoe przed slowkiem above wpisalam the bo gdzies sie spotkalam z wyrazeniem the above of. wogole bylo tam takie jedno zdanie gdzie trudno bylo cos wstawic zeby pasowala bo zadnie bylo dlugie i chyba 3 luki mialo. cos tam bylo .....body can-to.....
Wydaje mi sie że coś takiego tam było:
"ALTHOUGH the body can GET used to difficult conditions THERE are another problems like low temperature..."

te dużymi literami to moje odpowiedzi ale nie jestem pewien czy dobre.
Myślę, że to miało być: ALTHOUGH body cośtamcośtam GETS used costamcost, THERE is many costamcostam. Ehhh.. pamiętam tylko to, co wpisywałam.
czytanie było trudne, tak samo jak gramatyka. Pisanie było dość przyjemne. Słuchanie takie sobie- miałam wersję F - o zawodach było trochę beznadziejne.

a może wypiszemy wyrywkowe odpowiedzi? byle co, to co pamiętacie
o grrr - tam był can przed get :|
Cieszę się że mamy podobne odpowiedzi:)
o. to ja spadm. bo sie juz w ogole zalamie . no ba. mam nadzieje ze poszlo wam lepiej ode mnie ; )))
to ja to zdanie mam zle bo tylko slowko THERE mam w pisane a przed body mam AS a przed used to juz nawet nie pamietam. pierwsza luka to chyba bylo WHAT ale reszty naprawde nie pamietam. wiem tylko ze bylo gdzies BEEN, WHY chyba IN
w słuchaniu dot. speaker'ów zostala mi odp E, bynajmniej para która została na roli to była odp ze nkie maja żalu ze nie wyjezdzają; był tez dziadek który cos tam robił i odp ze jest podekscytowany nowymi miesjcami
Alice76 tez miałam gdzies BEEN ;D a i ALTHOUGH
Ja pamiętam transformacje - przynajmniej mniej więcej:
1.The mechanic couldn't find out costam costam
[WORK]
The mechaqnic was UNABLE TO WORK OUT ...
2. Could you complete this form?
[MIND}
Would you MIND FILLING IN the form?

3. Diana didn't send me the letter.
{WHO}
It WAS NOT DIANA WHO SENT me the letter.

4. Ktostam easy found the house.
{DIOFFICULTY}
Ktostam had NO DIFFICULTY IN FINDING the house.

Za odpowiedzi nie dam głowy. Spróbuję przpomnieć sobie resztę.
i miało być "ON TURN". Ja tak nie miałam :|
W tym zdaniu lukami też wstawiłem Although, drugie nie pamiętam a trzecie there :)cały czas zastanawiam się co było z tym lenght of.... :)
A w słuchaniu (wersja E) wyłapałem takie słówka: FOOTBALL, DANCE and DRAMA, SHOP ASSISTANT, BOSS, HALFPIPE albo FREESTYLE, STRETCHING EXCERCISE, COSMETICS, SUNBLOCK, SURFING i cośtam jeszcze
a z tym "turn" t może nie "in turn" przypadkiem??
Mi się wydaje że raczej IN TURN
tak dobrze pamietasz te transformacje. mam tak samo tylko sknocilam z tym mechanikiem bo po was dodalam jeszcze been i nie wiem po co i na co. ogolnie transformacje byly znosne
ja zrobilam in turn ale nie wiem czy to dobrze. w listeningu wylapalam bardzo malo niestety :-( music and drama, shop assistant, shoulder, yoga, surfing, googles kolejnosc przypadkowa
a czy w tych lukach bylo gdzies FOR?
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 264

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie