FCE sesja lato 2010

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 264
Alice ja też tak mam :D

fuuck! sample?! co ma jedno do drugiego to ja nie wiem :(
Ja mam problem. Pamiętacie Reading? Na karcie odpowiedzi było 40 zadań niby, a ja zaznaczyłam tylko do 30. Były w takim razie 4 zadania? Nie zauważyłam jakiegoś?
nie, wszystko ok, u nas na początku mówili że jest 40 ale trzeba uzupełnic tylko do 30 :)
Wydaje mi się, że u nas na początku zwrócili uwagę na to, że jest 40 miejsc a 30 odpowiedzi. Więc chyba jest ok.
PART 1 UOE: claimed, human, strenghten, make up, observe, meaning, aimed, attract itd..
PART 3 UOE: judgement, variety, performance, simply, consumers, belief, reliable, exceptional, unhappy

Ogólnie część pierwsza use of english była bardzo trudna.
napiszcie o jakie informacje zwracała się kobieta z 1 części writingu i w końcu w jakim stylu należało udzielić jej odpowiedzi formalnym czy nie.
ja też mam IN turn.
Dzięki Alexandrine, kamień z serca...
Ja porponuje rozkminę z readingu...

więc w pierwszym...
o tym teatrze:D ktoś coś pamięta?:)
Ktoś się oreientuje ile można zdobyć punktów z poszczególnych części>? I jakieś zadanie oprócz struktur gramatycznych liczy się jeszcze za 2 punkty?
o teatrze chyba w pierwszym było co ta dziewczyna czuła (NIE JESTEM PEWNA TREŚCI)ze zwolniono ją czy nie czy jakiś pobodne
jeszcze brakuje jednego z tego slowotworstwa. jesli dobrze mowimy to mam 7 dobrze i 2 zle a bylo chyba 10. teraz ktos napisal o tym writingu i poknocilam troche bo ja jak zwykle przeczytalam za szybko i nieuwazne i zrozumialam ze to ta osoba ktora pisze meila ma odebraac te osobe z lotniska i napisalam ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jak ja rowniez przysle swoje zdjecie i ze to ulatwi nasze wspolne rozpoznanie sie. kurcze:-(
wydaje mi sie ze sie cieszyla ze jej nie zwolniono bo byla jakas lista zwolnien ale jej tam nie bylo. wogole jak dla mnie reading to porazka. i nawet poza tym pierwszym nic nie pamietam zeby sobie porownac z kims
Ja też tak zrozumiałam. |Może jednak tak było?
napisz coś więcej o writingu, kurcze jakoś nie mogę się doprosić :(
Co np. zaznaczyliście w tym co się nie podobało temu dyrektorowi? Tam gdzie było new model czy arrangement of furniture czy actores taking part czy last act? To był do tego czego sie tyczy 'this'?
pamietam co do 3 readingu to były pytania: mimo zmęczenia ma duzo energi, kto nie musi poświęcać uwagi, dla kogo sprawia to radość.
A dziewczyna od flamenco
B facet od kaligrafii
C nie pamietam
D babka od pianina
E nie pamietam
F od ogrodnictwa
Nie, nie było tak to ta pisarka przyjeżdżała do Twojego colleg-u i to Ty miałaś ją odebrać, niestety... No to co zapomnieliśmy wymienić w słowotówrsrtwie?
odnośnie 1 listu ja tez zrozumiałam ze mam babkę odebrać z lotniska..
this według mnie tyczyło się ruchomej części tego modelu
Jakiej ruchomej części? Była taka odpowiedź?
A np. to ostatnie pytanie... Jak ona się na końcu poczuła zaznaczyliście to co tam, że na cos miała nadzieje, czy coś innego? Albo to co dyrektor jej powiedział, czy był zadowolony? Bo ja zaznaczyłam, ze powiedział, że omówi z kimś tam później jak to zamontują czy cos takiego:)
E to byl koles od malowania
a C to od piecxzenia chleba, przypomnialo mi się:)
Mail był od kobiety (travel writer), która miała przyjechać i opowiadać w collegu o swojej pracy jako travel writter albo o swoich ksiązkach.
W mailu napisał, że nie może przyjechać ustalonego dnia i czy pasuje Ci zmiana na 30 sierpnia. (trzeba było napisać, że pasuje). Poza tym zapytała, o czym ma opowiadać o życiu travel writera czy o swoich ksiązkach (trzeba było napisać, o czym i dlaczego). Pytanie było też o to, kto będzie jej słuchał ( trzeba było opisac grupę, która przyjdfzie na spotkanie). Na koniec pisała, że wysyła zdjęcie, żebyś mógł ją rozpoznać na lotnisku i zapytała, jak rozpozna Ciebie (napisać jak).

Jej mail był według mnie taki semiformal i myslę, że takim stylem trzeba było odpisać. Albo może to był formalny mail, bo może w mailu są inne zasady niż w liście. W każdym razie cały mail brzmiał formalnie a na końcu było "Best wishes" co jest raczej nieformalne?
Ja to zmieniałam tysiące razy to 3 z readingu i w koncu penwie mam xle, ale zaznaczylam, że:
uwagi nie musi poswiecac C, cyzli koles od pieczenia chleba
a radosc sprawia to chyba F cyzli babce od ogrodu?
byłą ;] ale nie pamiętam jak to brzmiało po angielsku. A może ktoś pamięta tytuł tego tekstu? Można by poszukać gdzieś, bo to chyba był fragmnet ksiązki?
Tez mi sie wydaje ze chodzilo o ruchoma czesc. A ostatnie pytanie? Co ona myslala ostatecznie o tym modelu czy cos takiego.
No ja zaznaczyłam, że miała nadzieje, ale juz nie pamiętam na co... Miał ktos z was wersje słuchania E?
Ja to zmieniałam tysiące razy to 3 z readingu i w koncu penwie mam xle, ale zaznaczylam, że:
uwagi nie musi poswiecac C, cyzli koles od pieczenia chleba
a radosc sprawia to chyba F cyzli babce od ogrodu?
ja miałam E.
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 264

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie