Nie wiem czy skopałem ale z tym zdaniem z Diana zrobiłem tak:
It was Diana who didn't send me a letter? a takie pytanie też mam czy didn't liczy się jako jedno słowo czy jako dwa bo już sam nie wiem...
sznur
12 cze 2010
Do you know that you were the only person not to carry the instructions?
[EXCEPT}
Everybody EXCEPT (FOR) YOU CARRIED out the instructions.
????
sznur
12 cze 2010
didn't = 2 słowa
kamilbemowo
12 cze 2010
z tym zdaniem mam tak samo jak Ty aż za banalne mi się to wydawało... nie wiem...
raul313
12 cze 2010
napiszcie proszę jakie były dodatkowe informacje zawarte w 1 zadaniu writingu - tym, w którym trzeba było odpisac na list do kobiety, która chce przeprowadzic wykład o swoich książkach o podróżach.
Alice76
12 cze 2010
tak bylo FOR huntnig. tez mam tak z tym expect te transformacje. a z ta diana mam it was not diana who sedn me the letter. bo w tym zdaniu z didn't jest wtedy za duzo slowek. a jak macie w slowotworstwie? tam sie oje ze zamiast np liczby mnogiej zrobilam pojedyncza i wtedy juz strata punktu niestety :-( pamietam ze bylo PERFORMANCE chyba VARIETY RELIABLE SAMPLES i ostatnie to bylo jakies na UN.... ynhappy chyba ale nie pamietam
aggi30
12 cze 2010
Moja wersja: football, dance and drama, shop assistant, boss, cosmetics freestyle, yoga, surfing.
Alice76
12 cze 2010
tak niby banalne ale ja w ostatniej chwili zauwazylam ze odruchowo przepisalam carry zamiast carried . a jak zrobilyscie z tym DELAY ja cos pokrecilam bo zrobilam There has been delay in ..... ale to chyba jest zle
mam tak samo jak Ty, ale też mi się to wydaje trochę niepewne.
kamilbemowo
12 cze 2010
z tym delay mam tak jak Ty ale za chiny nie wiem czy to ma być tak czy nie, nie miałem innego pomysłu więc tak napisałem.
sznur
12 cze 2010
uuu - a tam było sample a nie simple?? Noo tak, to by wyjaśniało dlacezgo nic mi tam nie pasowało :/
sznur
12 cze 2010
jak już robię literówki w czytanie, to dobrze nie jest ;P
aggi30
12 cze 2010
trzeba było się odnieść do:jej zmiany terinu przyjazdu, jacy są studenci dla których ma być wykład, o czym miałaby opowiadać-travel/private experience?-nie pamiętam i jak wygląda osoba która ją odbierze z lotniska. tyle pamiętam.
blacky29
12 cze 2010
witam, mam pytanie odnośnie 1 części use of english; pamiętacie jakie odpowiedzi wybraliście?
Alice76
12 cze 2010
gdzies bylo BEINGS w odniesieniu do human, AIMED , chyba UNDERSTANDING. a rezty nie pamietam chyba ze ktos by rzucil haslo to byy mi sie ptrzypomnialo
blacky29
12 cze 2010
a tam gdzie understanding nie powinno być meaning?,
Alice76
12 cze 2010
tak mam tez EXCEPTIONAL, BELIEF, UNHAPPY, z tym custimers cos chyba przekrecilam bo nie przypominamsobie zebym cos takiego wpisala :-( a od judge co utwozylyscie?
Alice76
12 cze 2010
no wlasnie nie pamietam co bylo ale jakos tak pochopnie wpisalam samples a moze faktycznie bylo simple. chyba masz racje
blacky29
12 cze 2010
judge - judgement?
Alice76
12 cze 2010
no bo z tym delay to po tej przerobce jest jakos jaby w innym czasie bo tam powyzej bylo ze is going to be czyli ze zamierza a po tej przerobce jest juz w czasie przeszlym czyli ze sie dokonalo
judgement albo judgment. Obie formy są chyba poprawne. A co do simple/sample. To na logikę bardziej mi teraz pasuje sample, ale przecytałam simple. Ni ewiem, jak było na pewno. Zdażają mi się problemy w use of english właśnie przez nieuwagę często.
Alice76
12 cze 2010
tez chyba zrobilam judgement ale to tak bezmyslnie bo nic innego mi nie przychodzilo do glowy a wiadomo lepiej wpisac cos niz nic
juju90
12 cze 2010
też dałam judgement, unhappy i podobnie jak reszta dałam.. A co do simple nie wiem czemu ale wstawiłam simply ;p
blacky29
12 cze 2010
czy macie może w 1 części use of engl. "claimed", strenghten, attract..
Alice76
12 cze 2010
attract , strenghtened czy jakos tam bylo- tak mam
Alice76
12 cze 2010
a przy tym calim jakie byly opcje wyboru? jakos slabo pamietam te 1 zadanie