FCE sesja lato 2010

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 264
Patrzę, że ładnie młócicie :). Pisałem dzisiaj FCE w Warszawie, na Bobrowieckiej. Z tego co tu sprawdzam, to dobrze mam odpowiedzi. Pamiętacie może jakie były rozwiązania zadania 3 z Listening (Speaker 1, Speaker 2) wersja F?.
thanks Sznur!
ja chyba to to be opuscilam :-( no ale moze chociaz 1 punkt dadza
Reading o hobby. Pamiętam, że zaznaczałąm tak:

TANCERKA [a}:
- jej hobby zależy od pracy z innymi ludźmi ( bo wspominałą, że bez innego tancerza, muzyka,... nie dała by rady)
PAN OD KALIGRAFII :
- coś z ulepszaniem
- planuje co będzie robił (wspominał, że wybiera teksty i planuje, jak będzie je pisał)
- zaczal spedzac nad hobby wiecej czasu niz wczesniej spedzal

PIEKARZ [c]:
- lubi to, że nie musi się angażować myślami
- hobby bardzo różni się od jego pracy
- zaczął eksperymentować

PIANISTKA [d]:
- chciała pracować w spokojnej atmosferze
- jej hobby wymaga skupienia

RYSOWNIK [e]:
- nie zawsze znajdował czas na hobby,
- dużo ćwiczył, bo na początku nie był w tym dobry

OGRODNICZKA [f]:
- odkryła, ze jej hobby wymaga dużo wysiłku fizycznego
- hooby sprawia, ze czuje sie lepiej
z tym replied było w konstrukcji suppose to....replied
suppose to...have .replied
alcioz tez na bobrowieckiej pisałam:) a o której masz jutro ustny? czy już masz go z głowy? Co do speaker'ów to 1D, F do dziadka tam coś o górach mówił ;p reszty nie pamiętam. a 4 to w ogóle nie powiem
@juju90
No speaking to ja akurat mam za tydzień, coś tam mój nauczyciel na dodatkowych załatwił że będzie później, że przyjadą do nas, nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie o co z tym chodzi. Może nawet siedzieliśmy razem? Która sala, miejsce?
na 3 piętrze w sali chyba 302;) i w 2 turze listening
Takie zdanie znalazłam:
He is supposed to have been rude to Mark but I don't believe it.
Czyli jeżeli tam było : " He is supposed to... have.. replied (...)" To HAVE pasuje.
z tego co wiem KWT odpowiedż jest dzielona na 2 części. Może tak być ,że wersja turned out to be better i turned out better będą poprawne
@juju90
No ja niestety w 301, też na 3 piętrze.
znalazłam taką stronę.Tam jest pokazane jak się ocenia KWT www.ihbristol.com/learn-online/exercise-esol/fce/open-cloze/the-history-of-soap/1/
Ja też zdawałam dziś FCE. Mam bardzo mieszane odczucia. Właściwie to jestem zadowolona z readingu, writingu, w UOE to mnie zaskoczyły może ze 3 rzeczy, natomiast słuchanie ma-ka-bra!! Mam nadzieję że podgonię innymi częściami.

Ale najważniejsze, że MAMY TO JUŻ ZA SOBĄ!! :)))
Teraz pozostaje nam tylko czekać.
a pamietacie listening tych 5 speakerow? o ludziach jadacych do francji.test E. co wam zostalo ?mi zostala odpowiedz: w celu odwiedzenia dobrej restaracji
Mi chyba w koncu tez... a pamietasz mniej wiecej kolejnosc jak dales?
speaker 3 bylo o tym zeby wyjechac i zapomniec o problemach w domu
a reszty teraz nie pamietam
Przepraszam, że trochę nie na temat, ale chciałabym się dowiedzieć jakie macie wrażenia po writingu, szczególnie po tej pierwszej części. Co chciała autorka meila i co napisaliście i w jakim stylu. Pozdr.
Mi zostało w tym chyba "problems at home" czy coś takiego. O tej restauracji mi się zdaje że jedna osoba wyraźnie mówiła że ich znajomy jest szefem kuchni w restauracji i dlatego jadą do Paryża na posiłek, więc zaznaczyłem tą odpowiedź.
To poczytaj sobie wcześniej, bo już o tym rozmawiali wszyscy;)
A ja w tym co Ty mówisz chyba zaznaczyłam o re-visiting lol2.
Masz rację, sorki jakoś mi to umknęło.
.
Kurcze, to straszne, że nie można nigdzie sprawdzić tych odpowiedzi:( Muszę żyć w niepewności?:(
hej, pamiętacie jakie odpowiedzi były w listening e,part 4 (chyba z malarzem)?
wg mnie malarz coś mówił o tym ,że nie miał wsparcia, że do Francji pojechał bo o tym przeczytał, było coś o plenerze w Walii
Tak było, jak piszesz: został malarzem, bo sam w siebie wierzył, o Italy przeczytał w ksiązkach, w Walii był przy okazji ( na szkolnej wycieczce), aprat fotograficzy nie wiem, czy dawał mu większą wolność poza domem, czy fotografie byly podstawą każdego jego obrazu?, na Kubie byl, bo chcial sie dalej rozwijac jako malarz, ...
a pozostałe odpowiedzi? o wyjazdach mówił, że .. dają mu inspirację do pracy? czy że wyjeżdza na max 1 miesiąc?, a ostatnie pyt. z listening (malarz)którą odpowiedź daliście?
W speakingu part 3 wersja E powinno zostać o tej restauracji,
Owszem jedna babka mówiła że wybierają się do Paryża bo ich kolega ma własną restauracji i będzie im gotował W DOMU!!! nie było powiedziane ze pójdą do restauracji poza tym później powiedziała że odpocznie od problemów, mówiła coś o jej chorej matce.
pierwszy speaker z tego co pamiętam jechał świętować rocznice ślubu, drugi speaker nie pamiętam co już co miał robić, trzeci zapomnieć o problemach, czwarty speaker jechał zobaczyć jakieś rzeczy do kolego, ostatni speaker jechał jeszcze raz odwiedzić miejsca w których był.
jeśli chodzi o 1 part readingu to miał tytuł : black cat theatre. A writing napisałam semiformal, bo to przeciez nie jest to kolezanka, więc nie wypada napisac love, henia. A z drugiej strony ona pisałam dość luźno, więc wydaje mi sie, że tak jest poprawnie...
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 264

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie