FCE sesja lato 2010

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 264
Zastanawiam się jak wygląda ostateczne wyliczenie wyników czy każdy paper musi być zalicziny na min 60%., czy liczy się tylko średnia z całości(nawet jeśli ktoś ma poniżej 60% w jednej części)
liczy się średnia z całości, możesz uwalić poszczególne części, ważne żeby łącznie uzyskać powyżej 60%
czy pisemny bedzie taki sam we wtorek, jak wczoraj??
a skąd! ;p
tak tylko pytalem.. :( :P
Nie idź sobie na łatwiznę! My musieliśmy zdawać w niepewności to i Ty musisz ;p
Zamiast przy kompie to do książek leć powtarzać formy pisemne ;p
okok :) ale to juz nie dzisiaj :)
Oj radzę teraz, bo FCE jest straaaaasznie truuudnyy!!!!
Hehe, oczywiście żartuję sobie :)
It's a piece of cake! ;p
Tak, była i jest poprawna wg mnie.
Również miałem E, może przypomnicie coś z niej.
Też wstawiłem have, ale nie mam pewności, że to jest ok.
TO BE BETTER
a to czasami nie pianistka zaczęła ostatnio robić godzinne treningi?
Ktoś miał listening o rekinach i akwarium (w part 2)?
Pamiętacie co daliście?
Ja: studiował historię, czyścili z teeth, schodzić trzeba z partnerem, films (te które zniekształcają zdanie o rekinach), i nie pamiętam co jeszcze, ale z chęcią podzielę się odp.

Najprostszy był part 2, pozostałe to trochę masakra.
Pamiętacie coś z ostatniej? Co sądził facet o jego pierwszych pracach? Co jest ważne w call center, w fabryce, jaką ma radę dla osób, które nie są zadowolone?

Dzięki za odp.
zarty zartami, ja zyje w niepewnosci. :>
juz jestem po speakingu. poszlo tak srednio gdyby nie stres na pewno powiedzialabym duzo lepiej. na obrazkach mialam dzieci wchodzace do autobusu a na drugim jadace do szkoly na rowerach . w zadaniu 3 na obrazkaach rozne rzeczy i ktore kupowac prez internet a ktore lepiej nie. i oprocz tego kilka luznych pytan typu skad jeses co lubisz w swoim miejscu zamieszkania, czy jest cos na co aktualnie look foward to, co lubisz robic w wolnym czasie czy lubisz zwiedzac historyczne miejsca, czy to dobrze ze ludzie spedzaja duzo czasu przed komputerem, czy uwazasz ze ludzie beda czesciej czy rzadziej kupowac przez internet w przyszlosci i ostanie czy lepiej kupowac w jedym duzym sklepie czy w kilku malych.
jestem troche zalamana bo widzialam ze ta kobieta miala cos napisane na kartce.byly tam nasze imiona i pod imieniem chlopaka z ktorym rozmawialam bylo 5,74 a pod moim 3, iles tam. potem jeszcze pod tym tak na srodku miedzy naszymi imionami bylo 7-10 . kurcze co to moze znaczyc???
Tego to nikt nie wie :) Dowiesz się już 30 lipca ;p
Miałam dokładnie ten sam zestaw z dziećmi w mundurkach i prawie dokładnie te same pytania o sobie :) Nie jestem zadowolona do końca z mojej wypowiedzi,mogło zawsze być lepiej :) A co do zadania 2 ze słuchania to chyba nie miało być "films",ale "dolphins".Poza tym miałam licząc od początku o ile dobrze pamiętam:history,Australia,keep the windows clean,teeth,angry and upset,partner,education,właśnie dolphins i na samym końcu miałam patience.Ale z chęcia skoryguje inne odpowiedźi,bo niektóre pamiętam:) Pozdrawiam serdecznie tych którzy zdawali w weekend :)
Jeszcze tylko 45 dni, 22 godziny i 13 minut do wyników!! ;p
Wracając do odpowiedzi, naprawdę tam było "sample"? Ja też pamiętam "simple", a ponieważ zupełnie nic mi nie przychodziło do głowy, więc stwierdziłam - niech będzie "simply" :-) PO PROSTU zdawało mi się, że nie pasuje tam żaden rzeczownik...
Tam było "simple" bo pamiętam.Ja akurat wstawiłam "simplified" ale nie wiem czy to dobrze jest :(
Witam po zle przespanej nocy. nadal mnie męczy to ze zle sie podpisalam na kartach odpowiedzi bo na 3 zrobilam to drukowanymi a na ostatniej odrecznie. kurcze a wszystkie trzeba bylo zrobic recznie. wydaje mi sie ze ten podpis to sluzy jako wiarygodnosc ze wszystkie czesci pisala ta sama osoba . bo u nas np tylko na poczatku wpuszczali z dowodem a potem juz po przerwie wchodzilo sie normalnie bez dowodu. czuje ze moga zdyskwalifikowac moja prace :-((((( co ja narobilam najlepszego :-(((
A o jaki podpis chodzi? Ten na pierwszej str karty odpowiedzi?
hej, ja mam pytanie, które mnie męczy. Jak myślicie, czy jeśli w drugim liście źle wpisaliśmy nr zadania ( np. ja pisałam artykuł i dałam nr zadania 2, a jeśli zadanie drugie to było story?) to czy on będą sprawdzać tą pracę, czy nawet tego nie czytają?
widze ze wiecej osob ma rozne watpliwosci. ja pisalam artykul ale wydaje mi sie ze on mial numer 2 wlasnie. ale nie jestem pewna. wydaje mi sie ze powinni przeczytac ale kto to wie jak bedzie faktycznie. przeciez jak sie tylko spojrzy na prace pisemna to wiadomo o jakie zadanie chodzi chociazby ono bylo jakos zle napisane to i tak wiadomo ktore zadanie wybral zdajacy
Ej, ale mnie postraszyłyście teraz ;p
Sama nie jestem pewna czy dobrze wpisałam.
Pytanie do tych, co w Paper 2, Part 2 pisali list do George'a - to było zadanie nr 4?? ;>>
Spokojnie: artykuł nr 2, story nr 3, list nr 4
zgadza się. A jeśli chodzi o to czy sie wpisało ktore zadanie robicie to jak nie ma zadnego numerka albo jest nieprawidlowy to jest po prostu task not achieved i kupa no.
Czy ktoś pamięta jeszcze jakieś pytania ze speakingu? Tylko dwie osoby się podzieliły tym co miały...
A ja się wciąż mocno stresuje. Muszę go jakoś zdać...
Pomóżcie proszę
wydaje mi się, że pisałam to w nieformalnym,ale w sumie to nie wiem co to dokładnie było, bo w zasadach pisania maili tak średnio się orientowałam
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 264

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie