nowy system nauki słówek

Temat przeniesiony do archwium.
421-450 z 619
ludzie... zauwazylam ze jest tutaj błąd poniewaz sluchac to jest ESCUCHAR a nie ESTUCHAR :| nie wiem moze juz to ktos zauwazyla i sie powtarzam no ale zglaszam pomylke... a tak poza tym to super jest ten system uczenia sie ;) nie liczac tej wpadki z estuchar.. zmiencie to jesli mozecie [Ci ktorzy sie zajmuja ta strona] zebby Ci ktorzy naprawde nie znaja nie nauczyli sie "estuchar" czyli blednej formy... ESCUCHAR-SŁUCHAĆ dziekuje za uwage ;P
Cześć! Uważam, że system jest super :) Mam tylko taką małą, nic nie znaczącą uwagę: niektóre odpowiedzi z czasownikiem w bezokoliczniku są podane z 'to', inne bez. Niby nic, a jednak... Hail to consistency! ;)
dziala wam "pokaż szczegółowy plan nauki »" ?
Witaj Lukar!

Bardzo podoba mi się system nauki słówek, jest świetny :) Mam prośbę: czy oprócz idiomów, phrasals i Busines English mógłbyś dodać od siebie jakieś zaawansowane słownictwo angielskie i jakieś słówka czy zwroty niemieckie? Byłoby miło :)
System bardzo mi się podoba! mam tylko prośbę o bardziej zaawansowane ustawienia; chodzi o to, że większość słówek przeglądam tylko do powtórki, tylko część stanowią zupełnie dla mnie nowe i te nowe chciałabym móc dodać do osobnej listy, którą mogłabym samodzielnie "zarządzać". wtedy mogłabym się na nich skupić bardziej i niekoniecznie powtarzać codziennie kilkaset tylko po to, żeby dojść do najtrudniejszych. Wiem że można wyrzucać niechciane słówka, ale to się nie sprawdza, bo nawet te najprostsze dobrze jest po jakimś czasie powtórzyć na wszelki wypadek...
SUPER system!!! ... bawię się nim dopiero od tygodnia wprowadzając własne słownictwo związane z moją branżą idzie ekstra ... a szczyt marzeń to gdyby program był zaopatrzony w wymowę słówek
http://www.m-w.com/dictionary/
Tu masz wymowe
setch dziękuję ale ja już z niego korzystam ... po prostu pomyślałam że dużo szybciej byłoby gdyby automatycznie przy każdym słówku załączała się wymowa po udzieleniu informacji :). Mam niestety z nią problem bo uczę się angola sama w domu i nie wiem czy dobrze wymawiam
Witam,
Często korzystam ze świetnego programu do nauki słówek na tej stronie. Wszystko bardzo fajnie, mam tylko jeden problem. Robiłem swoje zestawy i mam już ich kilka, ale jeden mi już nie pasuje. Chciałbym go usunąć. Jest taka możliwość?? Nigdzie nie moge znaleźć takiej opcji. Z góry dziękuje za pomoc.
Program jest SUPER, naprawdę mi pomaga. Mam tylko problem, bo w niektórych zestawach jest trochę błędów. Pomijam już te w polskim znaczeniu, bo uczę się angielskiego i po polsku się domyślę, ale jest dużo błędów w słówkach angielskich, a jak ktoś nie zna języka, to się źle nauczy. W zestawie flowers&bushes jest ich przynajmniej 6. Zróbcie coś z tym.
juz od dłuższego czasu korzystam z serwisu miedzy innymi do nauki słówek, ale ostatnio strasznie wolno on działa.. aby system przepytał mnie z jednego słówka zajmuje to ok (z wyświetleniem odpowiedzi) 30 sekund. nie mam problemu z internetem, nic nie ściągam. Czy ktoś ma ten sam problem??
Mam taki sam problem ale dopiero od wczoraj - prawdopodobnie jest to problem z serwerem - strona ładuje się bardzo wolno, słowka jeszcze wolniej - dziś miałam do powtórki 68 słówek i nie dało rady - musiałam wyłaczyć opcję. Teraz usiłuje przebrnąć przez pakiet słowek na dziś i .. ręcę opadają.. mam nadzieje, że to chwilowe problemy
Uff... Już myślałam, że to mój problem z komputerem, ale skoro Wam też się tak dzieje, to na pewno problem na serwerze. Zupełnie nie da się uczyć w ten sposób.
Mam nadzieję, że to szybko naprawią, nie chcę mieć potem zaległości.
Bardzo, bardzo proszę kogoś, kto jest za to odpowiedzialny o naprawienie!
Z góry dziękuję
ja mam podobnie!
Kompletna klapa, mam nadzieję, że redakcja zdoła uporać się z tym problemem!

Powodzenie
nie doszukalem sie opcji pozwalającej na znajdowanie wszystkich zestawów danego autora. brakuje moim zdaniem w zestawach możliwości sortowania zestawów alfabetycznie, wg autora, ilości wyrazów w zestawie. Można by też wprowadzić działy tematyczne.

tak to naprawdę jest to interesujący system wspomagający nauke:D
Hi Lukar :)
Dzieki za udostepnienie systemu. Dla mnie jest super. Mam jedną tylko uwagę/prośbę. Czy nie byłoby praktyczniej ustawić klawisz "Chcę jeszcze powtórzyć" jako aktywny zamiast "Umiem"? Jest on przeze mnie o wiele częciej wykorzystywany:) - niestety.
Cześć.
System nauki słówek jest super i bardzo mi się przydał, ale ostatnio zauważyłam pewien błąd. Pomimo, że oznaczyłam sobie niektóre dni (soboty i niedziele) jako wolne od nauki, system przydziela mi wtedy słówka do nauki i powtórek, przez co mam duże zaległości. Do tyłu już tego nie zmienię, więc będe musiała nadrobić :( Azaległości działają na mnie deprymująco...
Witam!
stronka super.Ale mam mala prosbe,czy idzie wstawic do alfabetu znaki tureckie??Utworzylam swoj zestaw z jezykiem turecki ale nie ma on zankow tureckich i troche to utrudnia uczenie.'
A i jeszcze jedno pytanie czy bedzie mozliwosc tlumaczenia slowka z jezyka polskiego np n aangielski i odwrotnie??
Jak długo trzeba czekać od zaznaczenia w Moich Zestawach opcjo "dla wszystkich" do momentu kiedy faktycznie będzie on dostępny dla innych??

Czy trzeba coś specialnego zrobić?

Pzdr

Grze
System nauki słówek działa bardzo sprawnie... Polecam wszystkim...
Mam prośbę - czy strona z zestawem słówek mogłaby być bardziej czytelna? (jasne tło, czarna, większa czcionka) - to bardzo ważne podczas efektywnej nauki...
Z góry dziękuję...
Anna
Gdy autor usunie zestaw oprócz komunikatu o błędzie pojawia się komunikat parsera PHP, ale to najmniejszy problem. Większy jest taki, że komunikat pokazuje się tyle razy, ile było w nim słówek, co jest irytujące.
Też dotknął mnie ten problem, ale pomimo długiego klikania "następny wyraz" problem nie zniknął... Pozdrawiam
Co się stało z systemem?
Czy to tylko chwilowa usterka, czy cos poważniejszego.

Nie korzystalem z serwisu przez pare dni i sie nie orientuje jak to dlugo juz trwa..

Grze
Od wczoraj nie mogę uczyć się słówek. Wyskakuje błąd: mysql_error: Table './b958_lukar/nauka_slowek_baza' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed . Ja nic nie zmieniałam. Nagle wchodzę i nie mogę się uczyć, ani dodawać nowych zestawów. Proszę, pomóżcie. To pilne!
Gdzieś wcześniej był już poruszony ten temat, ale nie widzę rozwiązania, dlatego zapytam: czy istnieje możliwość wprowadzenia funkcji polegającej na odwróceniu zestawów (angielski - polski; polski - angielski)? Taka funkcja znacznie podnisłaby efektywność nauki słówek.
witam,
mam w planie nauki na dziś (21.06)zestaw 63 słówek,w szczegółowym planie nauki przeczytałam,że są to właśnie te słówka o które mi chodzi,a jednak kiedy chcę przejść do nauki program odpowiada że nie mam na dzisiaj zaplanowanej nauki,czy mogę się dowiedzieć o co chodzi,muszę się tego nauczyć do soboty,proszę o pomoc
moja sprawa jest taka, że w zestawach mialam zestaw (dosyc spory, bo chyba ok 400slowek) z ktorego slowka pojawily sie juz w mojej nauce. narazie za soba mam 7dni a chce wykasowac akurat ten zestaw bo mam go w innej formie w domu i wole akurat tego uczyc sie nie w tym programie. i nie wiem czy jak teraz wykasuje ten zestaw to co sie stanie?:P poprostu zniknie i wykasuja sie slowka z tego zestawu uzyte w nauce i obecnie bedace w powtorkach? czy jak?
Ogólnie system jest super,cała stronka zresztą też. Tylko jednej rzeczy mi jeszcze do szczęścia brakuje- angielskiego lektora dzięki któremu można by się uczyć nie tylko pisowni, ale także wymowy słówek.
zetka, tak.
po prostu program potraktuję to tak, jakby tych słówek w ogóle nie było. a w dniach, kiedy się ich uczyłaś, będzie po prostu pusto :)
Stworzyłam własny zestaw i ustanowiłam go dostepnym publicznie. Przeszukałam całą pulę ale mojego zestawu nie widzę. Zestaw "słówka dnia" (szlifuj swój angielski"
Temat przeniesiony do archwium.
421-450 z 619