Belfast- kto tam byl? 2

Temat przeniesiony do archwium.
601-630 z 1604
Pancerne opowiadania w stylu astrologa a nawet jeszcze lepsze:

http://www.puchatek.jeja.pl/kubus1.php
http://www.puchatek.jeja.pl/
Witam serdecznie. wiem ze nie jest pan zadnym centrum informacji jak pewnie odpowiedzialby mi kazdy nie chetny do pomocy ale naprawde jestem w kropce i nie mam sie do kogo zwrócic o pare informacji. Znalazlem w internecie szukajac uzywanego samochodu bardzo atrakcyjna oferte odpowiedzialemna nia i okazało sie, że sprzedajaca samochód pani mieszka gdzies w okolicach Belfastu i o dziwo samochod ma kierownice po (normalnej) stronie cena jest do tego stopnia kuszaca ze mimo porazajacej odleglosci z Lublina do Belfastu chcialbym go kupic. Czy mógłby mi Pan doradzic czym tam najtaniej sie dostac i czy naprawde samochody sa tam tak tanie bo jesli to jest jakis szfindel to bylaby to dla mnie zbyt kosztowna nauczka. Z góry dziekuje Jesli można prosiłbym o rychła odpowiedz bo czas gra tu decydujaca role. Pozdrawiam Piotr Stec
Tak PiotrS1,

to prawda - auta sa tu tanie jak barszcz.
Zorientujesz sie w cenach przegladajac przykladowo taki

www.autotrader.co.uk

Czym najlepiej przyjechac z Lublina?
Spojz tutaj; ktos wlozyl duzo pracy aby ulatwic zycie takim ludziom jak Ty:

http://tinyurl.com/qtmds

Masz dostep do GG? Jezeli tak - podaj namiar, chetnie pomoge.
Naprawde dzieki za szybki odzew moj nr gg 44[tel]sprawdzam te strony
witam 29 sierpnia wybieram sie do belfastu wraz z dziewczyna do pracy i mam pare pytan.1. co sądzicie o dacie naszego przyjazdu w sensie pracy bo kolega do ktorego jedziemy(jest juz tam troche czasu)mówi ze do tego czasu powinno sie troche uspokoic i z praca bedzie lepiej. drugie pytanie to czy moze wiedzie jak jest z praca na wozkach widłowych?mam doświadczenie.Mamy po 23lata jestesmy studentami a nasz angielski moze nie jest jakis super ale napewno jest komunkatywny. z gory dzieki za jakies info pozdrawiam
Czesc

Sezon wakacyjno-zarobkowy konczy sie na poczatku pazdziernika, lecz jesli przyjedziecie tu pod koniec miesiaca, cos powinno sie znalesc. Nikt nie napisze Ci na forum, ze znajdziesz prace,lecz nikt takze nie powie ze to jest niemozliwe. Jesli masz certyfikat na widlaki, przetlumacz go na angielski. W Belfascie nie powinienes miec problemu ze znalezieniem pracy (na widlaku).
Moja rada jest taka, zabierzcie ze soba z Polski troche pieniedzy, na wypadek, gdybyscie musieli troche tu przesiedziec i przeczekac. Niestety nie lezy tu nic n ulicy i w razie czego dobrze jest miec w kieszeni jakies zasoby gotowki.

peace
Witam chcialem nawiazac do wypowiedzi kolegi Batora,ktory wsponial cos o utworzeniu oficjalnej druzyny pilki noznej polskich emigrantow :) mysle ze duzo osob jest zainteresowanych takim pomyslem i czekaja tylko na kogos kto potrafil by sie tym wszystkim zajac mam na mysli goscia ktory podjal by sie organizacji takiej druzyn.Takze wszyscy sprawni organizatorzy droga wolna trzeba cos w tym kierunku zrobic a potem nic tylko mistrzostwo ligi NI mamy zalatwione :) pozdrawiam
No dziękuję, ale ja bym tego nie wymyślił - pozdro dla załogi...
Choć pomysł z jabolem to mi się osobiście podoba, w Sainsbury jest winko, które smakuje idealnie jak nasza pryta - nazywa sie old English czy jakoś tak. Choć drogie gówno bo 3.40 kosztuje to masz 1 litra lub inny rozmiar. Grzyby się zaczeły więc do lasu można jutro zakupić bez zbędnego towarzystwa, oj!
POSZUKUJESZ DOMU LUB MIESZKANIA W BELFASCIE ???rnJesli masz problemy z angielskim, nie martw sie, w agencji PINEY pracuje polak, specjalnie aby pomoc Ci przejsc przez zagmatwane biurokracje i formalnosci! W swojej ofercie posiadamy domy i mieszkania tylko w spokojnych dzielnicach! rnMasz pytania – zapytaj Roberta [tel]rnPINEY DEVELOPMENTSrn42 Stranmillis Road (100m za ogrodem botanicznym)
POSZUKUJESZ DOMU LUB MIESZKANIA W BELFASCIE ??? Jesli masz problemy z angielskim, nie martw sie, w agencji PINEY pracuje polak, specjalnie aby pomoc Ci przejsc przez zagmatwane biurokracje i formalnosci! W swojej ofercie posiadamy domy i mieszkania tylko w spokojnych dzielnicach! Masz pytania – zapytaj Roberta [tel]PINEY DEVELOPMENTS 42 Stranmillis Road (100m za ogrodem botanicznym)
Moge chyba sie troche sprzedac i powiedziec cos na ten temat. Jesli sa osoby, prosze dajcie mi znac, gdyz mozliwe jest zorganizowanie teamu.
W poniedzialek na Boucher Road organizowany jest trening dla druzyn bioracych udzial w meczu towarzyskim.Pisalem o tym wyzej. Trening prowadzic bedzie jedna z legend (o ile mozna mowic ze maja legendy) pilkarskich Irlandii Polnocnej Mal Donaghy.

Jesli ktos chcialby sie jeszcze dopisac do listy graczy, prosze o info na adres mailowy [email]

Mam jeszcze 4 wolne miejsca.

Zobaczymy co bedzie dalej, jak sprawa potoczy sie po tym meczu.Musze przyznac, ze jest tu kilka druzyn zainteresowanych polskimi graczami, lecz jesli uda sie nam zmontowac silny team polski czemu nie, sponsorzy sie znajda, lecz najpierw trzeba zdobyc graczy. Mysle ze po tym meczmu mozna zorganizowac spotkanie z zainteresowanymi i pomyslec o oerganizacji teamu.Lecz to juz po 27.
Zapraszam na mecz 27, w niedziele, wtedy bedzie tez mozna sie zglosic do nas i zastanowimy sie jak to wszystko ze soba dograc. Szanse sa realne, lecz ludzi, ludzi i tylko osob potrzeba!!!

peace
Witam,
mamy 2 wolne pokoje do wynajecia przy Castleward Park.
Najchętniej dla 2 dziewczyn, męskiego domu już dość :).
Dom prawie od zaraza :)...
KONTAKT: [email]
Witam, mamy 2 wolne pokoje do wynajecia przy Castleward Park. (Belvoir)Najchętniej dla 2 dziewczyn, męskiego domu już dość :).
Dom prawie od zaraza :)...
KONTAKT: [email]
"prawie od zaraz" ponieważ kończy się kapitalny remont...
POLSKI HIP HOP W BALLYMENIE!
info ponizej
http://www.osiedlowa.pl/~z-14-3/party.jpg
POLSKI HIP HOP W BALLYMENIE
info ponizej
http://www.osiedlowa.pl/~z-14-3/party.jpg
Czytajac tego posta chciałem wam zwrócić uwage na kwestie zwiazana z ubezpieczeniem od nieszczesliwych wypadków zawodnikow, jesli wykupiliscie ubezpieczenie na wyjazd w polsce to napewno nie obejmuje ono uprawiania sportu za granica. trzeba byloby go rozszezyc albo w razi zdazenia (kontuzji) skombinowac skladna wersje o spacerze po nierównym chodniku czy cos i nie wygrajcie za wysoko z irlandzykami oni podobno nie lubia przegrywac :-)
Ja wlasnie bardziej niz o graczy obawialem sie o sponosorow kogos kto bedzie w stanie dzwignac taki ciezar finansowy i organizacyjny :) ale mniejsza o to pozyjemy zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie ,Bator?ten mecz jest 26 czy 27 bo raz piszesz tak raz tak pozdrawiam wszystkich futbolowych fanatykow :)
h
Ostatnia niedziela sierpnia. 27.08.06
przejazdy na trasie belfast - dublin autem pisac na emaila [email]
Co za prostackie ogloszenie.
prosze pomozcie potrzebuje ginekologa w belfascie
https://www.ang.pl/BELFAST_KTO_TAM_BYL_9937.html
nacisnij ctrl+f i wpisz "ginekolog"
dzieki za pomoc ale nic nie ma napisane jakbyscie cos wiedzieli dajcie znac prosze to pilne
Zglos sie do Family Planning Centre, agnus???, przykladowo tutaj:

Family Planning Clinic
16 College Street
Belfast BT1 6BT
Tel: 9[tel]

Polozone jest to w samym srodku miasta, 5 minut drogi od glownego wejscia od ratusza (City Hall), wchodzisz do budynku, kierujesz sie w lewo do windy, jedziesz na piate pietro.
Nie potrzeba terminu, nie potrzeba zadnych dokumentow, ubezpieczenia, o nic Ciebie nie pytaja, niec nie placisz, podajesz jedynie nazwisko i czekasz w kolejce. Czasami trwa to i godzine. Mozesz sie tam zbadac i zasiegnac WSZELKIEJ porady, w razie jakichkolwiek problemow mila pani doktor kaze ci przyjsc do niej do szpitala. Gdybys miala problemy dogadac sie, mozesz isc z mezem, chlopakiem czy kolezanka jako tlumaczem: gabinet jest tak ustawiony, ze nie bedzie z tym zadnego problemu.
Co do godzin otwrcia - patrz tutaj, centrum to nie jest otwarte codziennie:

http://www.nwb.n-i.nhs.uk/index2.html

Czyli w poniedzialek mozesz sie tam zglosic od 10.00am - 12.30pm

Na podanej stronie znajdziesz tez adresy do innych tego typu osrodkow w Belfascie.
W tym miescie (a moze i w tym kraju?) wizyty u ginekologa czyli u specjalisty nie sa tak czeste jak w Polsce czy w innych krajach europejskich. Do ginekologa nie chodzi sie tutaj by sprawdzic czy wszystko jest OK; do ginekologa zglaszasz sie wtedy gdy masz konkretny problem ze zdrowiem i czasami tzeba czekac na termin baaardzo dlugo takze... na Twoim miejscu skontaktowalbym najpierw w/w Family Planning. Co niektore ze znajomych pan wala takze z duzym tupetem prosto do szpitala co nie jest wedlug mnie dobrym pomyslem i pozostawia po takiej wizycie w Emergency Only Clinic - Royal Maternity Hospital usmieszki na twarzach personelu, o komentarzach w ogole teraz nie wspomne.

Co innego jednak, jezeli jest to sytuacja wyjatkowa i potrzebujesz pomocy TERAZ - w taim wypadku jedz prosto do podanego szpitala.

Daj znac gdyby te informacje nie wystarczyly.
wczoraj podpalono znajomym kolegom dom w srodku nocy. mieszkaja tez we wschodnim belfascie. wyskakiwali przez okno wywalajac okno razem z rama, droga na parter byla juz odcieta przez ogien.

http://wiadomosci.onet.pl/1370323,12,1,1,,item.html

kto tu pierdolil ze w tym miescie jest bezpiecznie??!!!
Ooops!

Widze, ze podany przeze mnie link do strony z godzinami przyjec w poszczegolnych Family Planning Clinics nie dziala.
Podaje jeszcze raz:

http://tinyurl.com/zn8zw
wiesz moze jak robili calymi dniami melanze i pijackie burdy to wcale sie im nie dziwie ze podpalili !!!!!!
w ktorym dokladnie miejscu jest to boisko ??:]
na boucher road i o ktorje to jest godzinie napisalem ci mejla ale nie odpowiedziales takze jak mozesz napisz tutaj na forum pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
601-630 z 1604

Zostaw uwagę