Belfast- kto tam byl? 2

Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 1604
..tylko trzeba pamietac, ze emeryture w GB to dopiero dostaniecie majac najmniej 65 lat.
Witam, mamy 2 wolne pokoje do wynajecia przy Castleward Park. (Belvoir)Najchętniej dla 2 dziewczyn, męskiego domu już chyba dość... :).
Możliwosc podlaczenia do NTL
KONTAKT: [email]
...takie krociutkie zdanie a ile w nim zawartej tresci... hoho!
Gratuluje! Twoj tato musi byc z Ciebie bardzo dumny...
tyczy to sie terri
Wynajmę pokój dla pary lub jednej osoby. Dom położony jest w spokojnej dzielnicy Fortwilliam w północnym Belfaście niedaleko ulicy Shore Road. Blisko znajdują się sklepy Lidl i Asda oraz centrum rekreacyjno-sportowe z basenem -Grove Leisure Centre. Kontakt: [tel]Piotr.
za internetcalls trzeba zapłacić 10 euro np. paypalem. Za darmo to nie działa, ale 10 euro starcza na 120 dni.
To rzeczywiscie spokojna dzielnica. Północny belfast, wcale sie nie slyszy w mediach o incydentach w tym rejonie.
przeciez to tigers Bay !! a zaraz obok zaczyna sie Mount Vernon :-)
Słuchajcie czy mozna znalezc jeszcze prace w Belfascie? jezyk podstawy czy w pazdzierniku kiedy studeci wroca do kraju bedzie mozna cos znalesc jak myslicie prosze o rade
Po pierwsze witam wszystkich na forum. mimo iz nie mieszkam juz w belfascie lubie sobie poczytac jeszcze to forum. W belfascie bylem krotko bo 2 miesiace w zeszlym roku.Bywaly rozne sytuacje nawet z wjazdem irlandczykow na nasz dom. gdyby nie irl ktory byl u nas wtedy na imprezce kto wie jakby sie to skonczylo. Ostatecznie stanelo na jednym lisciu( ktory zlamal nos kumplowi ale dlatego ze dostal akurat sygnetem - cos taka moda :)). Ogolnie uwazam ze w belfascie jest bardzo podobnie do Polski - czasem znajdziesz sie w niewlasiwym miejscu i sie trafi cos ale ogolnie da sie uniknac niebezpieczenstw. No chyba ze ktos szuka guza i jak robi impreze to wraz z nim sila rzeczy cala ulica albo idac po miescie rzuca wyzywajace spojrzenia na lewo i prawo. Fakt jest taki ze irole roznia sie tym od polakow ze jak sie z nimi juz zacznie to nie ma zmiluj i albo oni sie wyproadza albo wy.Czyli wlasciwie sytuacja jasna.
Moze troche off- topic robie ale tak sobie myslalem kogo ja spotkalem z radomia w belfascie. I wlasnie dzisiaj sobie przypomnialem. Idziemy kiedys (chyba Dublin Road juz nie pamietam nazw tak dobrze) i nagle jakis koles do nas podbija. Godzina 22 on "lekko" wstawiony, dres na dupie i cos zaczyna pieprzyc ze go okradli costam ze mieszkaaj w 10 w jednym pokoju nie wiem po co i nie wiem co dokladnie mowil ale ogolnie byl dumny ze jest niezlym cwaniakiem.Probowal nas chyba naciagnac bo cos mowil zebysmy z nim poszukali meliny gdzie mozna kupic alkohol oczywiscie nie bardzo chcialem spacerowac w jego towarzystwie w koncu nas pytral gdzie ta melina i ze ma adres tylko ma numer domu ale nie ma nazwy ulic o_0 zartobliwie szczegolowo powiedzielismy mu droge pod sam posterunek na donegall pass :) kiedys nas zaczepil jeszcze z jednym kumplem ale tamten to juz zupelny oryginal - bury leb jak zaden. lepiej unikajcie takich typow
ogolnie troche tesknie za belfastem - to miejsce ma klimat bardzo niepowtarzalny. moze sie wybiore na zwiedzanie derry bo nie mialem okazji a slyszalem ze to tez miejsce warte obejrzenia.
pozdrawiam
Po pierwsze witam wszystkich na forum. mimo iz nie mieszkam juz w belfascie lubie sobie poczytac jeszcze to forum. W belfascie bylem krotko bo 2 miesiace w zeszlym roku.Bywaly rozne sytuacje nawet z wjazdem irlandczykow na nasz dom. gdyby nie irl ktory byl u nas wtedy na imprezce kto wie jakby sie to skonczylo. Ostatecznie stanelo na jednym lisciu( ktory zlamal nos kumplowi ale dlatego ze dostal akurat sygnetem - cos taka moda :)). Ogolnie uwazam ze w belfascie jest bardzo podobnie do Polski - czasem znajdziesz sie w niewlasiwym miejscu i sie trafi cos ale ogolnie da sie uniknac niebezpieczenstw. No chyba ze ktos szuka guza i jak robi impreze to wraz z nim sila rzeczy cala ulica albo idac po miescie rzuca wyzywajace spojrzenia na lewo i prawo. Fakt jest taki ze irole roznia sie tym od polakow ze jak sie z nimi juz zacznie to nie ma zmiluj i albo oni sie wyproadza albo wy.Czyli wlasciwie sytuacja jasna.
Moze troche off- topic robie ale tak sobie myslalem kogo ja spotkalem z radomia w belfascie. I wlasnie dzisiaj sobie przypomnialem. Idziemy kiedys (chyba Dublin Road juz nie pamietam nazw tak dobrze) i nagle jakis koles do nas podbija. Godzina 22 on "lekko" wstawiony, dres na dupie i cos zaczyna pieprzyc ze go okradli costam ze mieszkaaj w 10 w jednym pokoju nie wiem po co i nie wiem co dokladnie mowil ale ogolnie byl dumny ze jest niezlym cwaniakiem.Probowal nas chyba naciagnac bo cos mowil zebysmy z nim poszukali meliny gdzie mozna kupic alkohol oczywiscie nie bardzo chcialem spacerowac w jego towarzystwie w koncu nas pytral gdzie ta melina i ze ma adres tylko ma numer domu ale nie ma nazwy ulic o_0 zartobliwie szczegolowo powiedzielismy mu droge pod sam posterunek na donegall pass :) kiedys nas zaczepil jeszcze z jednym kumplem ale tamten to juz zupelny oryginal - bury leb jak zaden. lepiej unikajcie takich typow
ogolnie troche tesknie za belfastem - to miejsce ma klimat bardzo niepowtarzalny. moze sie wybiore na zwiedzanie derry bo nie mialem okazji a slyszalem ze to tez miejsce warte obejrzenia.
pozdrawiam

aha jeszcze pytanie - czy royal pub o ktorym tu mozna przeczytac miesci sie na Sandy Row?
dokladnie royal pub jest na sandy row
to moja ulubiona restauracja. hyhy
test
witam wszystkich mamy weekend chcialem sobie tanio zadzwonic do Polski za 2p/min a tu niespodzianka.

Price Change Pay & Go™
There's going to be some changes to the calling costs of special service numbers for Pay & Go customers.

From the 17th of August 2006, the following changes will take place.

The first change affects when you call special service numbers which start with the numbers 07744 and 07755, which will now be charged at 25p per minute. If you have a calling allowance these numbers will no longer be included within the allowance from the 17th of August 2006. The calling allowances affected are:

• Calls & Messaging Bolt On
• Talkalotmore minutes
• Calls 50 Bolt On
• Home 100 Bolt On
• Home 250 Bolt On
• All Online tariffs with a calls allowance
• Pay & Go Wild tariff
• Any O2 Treat you have with a calling allowance

In addition, there will now be a flat rate of 15p per minute for calling numbers starting with 0500, 0505, 055, 056, 080, 0808, 0820, 0844, 0845 and 0870. The calling costs of these numbers previously varied between 35p and 2p per minute, depending on the time of day your call and your tariff. Calls to these numbers will not be eligible for calling allowances or discounted calls. The calling allowances affected are:

• Calls & Messaging Bolt On
• Talkalotmore minutes
• Calls 50 Bolt On
• Online Calls & Messages free monthly allowance
• Pay & Go Wild tariff
• Any O2 Treat you have with a calling allowance.

The Customer Service number of [tel]is unaffected by this change, and will still be charged at the usual rate of 20p a minute

Pare dni temu dostalem sms-a o podwyzce ale bylem wtedy w pracy i nie przeczytalem dokladnie. Dzis tego pozalowalem.

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow
Witam wszystkich!!!!!!!!
O co chodzi z tymi nowymi taryfami z O2 czyzby era 2p skonczyla sie na dobre i
w wekendy bedziemy placic wiecej? Czy moze mi to ktos dokladnie wyjasnic
bo wczoraj tez sie zdziwilem jak skonczylem rozmowe z Polska skasowalo mnie jak za zboze pozdrawiam.
Jezeli ten samochód znalazłes przez internet, to na 99,99% ktos chce Cie okantować, pod żadnym pozorem nie wpłacaj pieniędzy i nie wysyłaj zeskanowanego dododu wpłaty - goscie opdrabiają dokumenty i wybierają kase (mam na myśłi np przelewy western Union)rnPozdrawiam
Witam. Mam pokoj jednoosobowy do wynajecia obok Antrim Road dla dziewczyny lub chlopaka. 100m do Iceland, Tesco, apteki, stacji benzynowej, przystanku autobusowego. W domu mieszkaja juz 4 osoby. Sa dwie lazienki, kuchnia, salon i jadalnia. Cena 165 z ogrzewaniem i pradem. Dom jest niepalacy, mozna palic na zewnatrz tak jak to robi jeden kolega. Kontakt: [tel]albo [tel]
A propo dzwonienia za 2p ja kupilem tesco internet phone i mam za 2p na Polske Polska na kom 18p Stany landline i kom 2p Jakosc rozmowy fenomenalna jak rozmowa przez stacjonarny koszt 15£
witam poszukuje pokoju dla 2 osob (pary) w belfascie w spokojnej dzielnicy[tel]lub [email]
No tak jak większość polaków popłyneło pare dni temu bo też nie wiem dokladnie kiedy 02 zrobilo podwyżki. Ale niestety z tymi numerami jest już poprostu lipa. Próbowalem inne numery, sprawdzalem na 02 stronie internetowej i jest tylko 35p per min. Narazie znalazlem inny sposób skype i naglos(gg) z internetu na stacjonarne po 4grosze ale jakosc taka sobie na komórki 34netto za min.Wiec jezeli ktoś coś znajdzie jakieś numery to prosze o wpis będziemy oczewiście wdzięczni:) podrawiam Belfast
Witam po krotkiej nieobecnosci.

Czy na forum pojawia sie czasem jakis bezrobotny informatyk? Poszukiwany jest czlowiek znajacy dobrze CAD, oraz ktos kto potrai tworzyc projekty w formacie 3D. Zglosila sie do nas kompania budowlana z Irlandii Polnocej, poszukujaca takiej wlasnie osoby. Nie ukrywam, ze zalezy im na wspolpracy z Polakiem.

Jesli ktos czuje sie na silach i chcialby sprobowac, badz potrzeba mu wiecej informacji.

[email]

wydaje sie byc oczywista znajomosc jezyka angielskiego.

Jesli natomiast ktos ma wolny wieczorek (piatek jest dzis) i chcialby udac sie na mecz ligi irlandzkiej na stadion w Belfascie. Windsor Park. Jestem w stanie zalatwic darmowe wejsciowki dla calej rodziny, badz pojedynczych fanatykow. Mecz zaczyna sie o 19.30 jak sie nie myle. Zbiorka bedzie ok 19.00

Jesli ktos ma ochote dajcie mi znac na maila , ktory podalem powyzej, badz na nr tel. [tel]

Jesli juz jestesmy przy temacie pilkarskim, to raz jeszcze chcialem zaprosic wszystkich na mecz pilki noznej, odbedzie sie on o godzinie 11.00 na boiskach Newforgelane, Malone Road. Musze przyznac, ze po treningu jaki poprowadzila jedna ze slaw lokalnego fudbolu, mecz zapowiada sie ciekawie.
Zawsze przyda sie doping.

Zapraszam!!!

Peace
Jezeli chodzi o podwyzki w o2 na numery 0845... to siec wysylala sms-y informujace o tym. Na dzien dzisiejszy rozwiazaniem tego problemu jest tak jak kolega wspomnial: Skype, GG, Tlen lub jak kto woli sms pod numer 21300 o tresci "INTERNATIONAL" w sieci o2. Koszt sms-a 4.99 - umozliwia to rozmowy z zagranica po 0,05 za minute lub 0,10 za sms-a.
Pozdrawiam
P.
czesc na początku pażdziernika przyjeżdzam do Belfastu mam gdzie mieszkać ale nie mam pracy jestem pielęgniarką angielski-tak sobie moze ktos-cos?
Witam wszystkich Belfastowiczow mam pytanko czy ktos z was posiada telefon stacjonarny z NTL,i jakie sa koszta dzwonienia do Polski?Za informacje z gory dziekuje pozdrawiam!
i to naprawde dziala :)))))))
a komorki 15pi
posiadam tel stacjonarny z ntl by miec rozmowy do polski za 2p po 18 trzeba wybrac odpowiedni plan taryfowy i juz niestety nie znam dokladniejszych szczegolow wszystkiego mozna sie dowiedziec na stronie ntlu pozdrowionka Arthur
hej wam wszystkim! mam pytanko?? a chodzi dokladnie o.... pieska! wiecie gdzie mozna kupic a moze ktos bedzie chcial oddac do dobrego domu? tylko chcialabym szczeniaka gora do 2 lat! moj nr [tel]dziekuje
ten numer na international wyslalem ponad rok temu jak tutaj tylko przyjechalem.
Na dzien dzisiejszy nic nie daje bo trzebabylo prefiksy wysylac. Smsy mozna wysylac za 10p. moze ktos ma jakies strony z firmami które udostepniaja za darmo lub za jakies grosze połaczenia z internetu na stacjonarny bądz komórke. Z pośród wypróbowanych połączen chyba najlepszy jest skype (ale to tylko miedzy skypem) troche tnie sie (wiadomo odleglosc) ale jakos mozna porozmaiwac natomiast na tel. stacjonarny to jakies nieporozumienie tylko szum czasammi coś slychać. Może ktoś z forumowiczów zna inne sposoby zachęcam do wpisów :)
Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 1604