nowa zelandia 2

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 658
kasiulku, nie dałem tych linków poto żeby reklamować emigrację do GB jako taką, ale żeby pokazać dwie sprawy - GB docenia to, że pracuje się uczciwie i rzetelnie. Że można na pracowniku polegać. Że wcale nie trzeba tworzyć mu nie wiadomo czego, żeby się sprawdzał. A po drugie, że są to ludzie którzy nie siadają na laurach, potrafią się "zniżyć" do wykonywania pracy, której w Polsce nie chcieliby robić. Kasiulku, na mój gust to tylko etap. Jadę, biorę cokolwiek, żeby po pierwsze przeżyć, po drugie się zaaklimatyzować, po trzecie i najważniejsze - język. Żywy a nie jakiś wykuty na blaszkę. DO stopnia żeby w nim myśleć, a nie tłumaczyć. A potem można kombinować dalej, pokazać papiery co się robiło i znaleźć bardziej odpowiedzialną i lepiej płatną pracę. Mam tu na myśli wykształconych ludzi, którzy tam jadą. Ja podobnie jak Ty, nie mam problemu z mieszkaniem, bo też mnie nikt nie wywali, ale nakombinowałem się, bo nie mam tatusia, który mi pomoże, ani mamusi, która załatwi, ani coci/ wujka który przepchnie coś gdzieś. I uważam, że nawet zamiatając ulice, a nie robiąc co robię, doszedł bym do tego, co mam teraz znacznie szybciej. Oczywiście perspektywy mam teraz lepsze, raczej bezrobocia się nie obawiam. Ale problem/pytanie zostaje, co dalej. Kupić większe mieszkanie i władować się w nastoletni kredyt? I żyć na krawędzi, ale w ojczyźnie, czy może raczej wyjechać. Powiem Ci jedno, że NZ raczej chyba odpada ;) przez Ciebie, a przynajmniej po części przez Ciebie. Absurdów tutaj mam wystarczająco dużo.
Natomiast co do płacy za fizyczną robotę, całe studia fizycznie pracowałem ( w zasadzie nie miałem 5 lat wakacji) i to głównie fizycznie. Wtedy, zarabiało się nieźle. Ale teraz, za fizyczne prace dostaje się grosze, najniższą możliwą pensję, coś koło 500/600 zł, tj 263/321 NZ$. Jak jako urzędnik zarabiał 1000 zł to klepał biedę. Jak jako śmieciarz zarabia powiedzmy 800 funtów (bez nadgodzin) to jest szczęśliwy, bo za tyle w Anglii i wynajmie mieszkanie, i wyżyje, na relatywnie wyższym poiziomie, niż tu za te 1000 zł.
Lojejzu ale sie porobilo :) Nie wytkam ci nic bynajmniej tak sobie wypowiedzialam sie nt emigracji. Bo mysle ostatnio nad zagadnieniem praktycznie i teoretycznie, i ze sowjego punktu widzenia i z innych relacji. Ile ja zarabiam za swoje superwisorowanie to moge ci napisac na maila, publicznie tego nei dam bo by sie ludzie zalamali :) Przegladalam wczoraj oferty pracy i sie okazuje ze wcale takeij zlej wyplaty nie mam i godziny mam naprawde przyzwoite...
No wiesz zarobki a wyzycie to tez kwestia co wynajmujesz. Ja za dom place naprawde duzo ale tylko dlatego ze moj, znam ludzi ktorzy kase odkladaja ale mieszkaja na takich ciupkach ze pozal sie boze... z grzybkiem przepieknym ze hej... i to sie tez najczesciej pojawialo w wynurzeniach rodakow z Anglii - ze jak sie chce kase uzbierac albo wszystko pooplacac to i dom jakis koslawy sie wynajmuje... Przed kupnem domu praowalam na pol etatu za jeszcze nizsze pieniadze jak teraz a stac nas bylo na wynajem sensownego duzego meiszkania w centrum, rachunki, pierdoly i imprezki. Ale nie na ztym to polega bo w Polsce na swoim mieszkalam wiec domek poszedl w kupno etc etc etc. Bo dal mnie emigracja to nie sztuka jak za prace stac cie na rachunki wynajem itp. Ale tobie buraczku tlumaczyc nie musze bo wpadles na moje rozumowanie, bo my Buracki ;) znamy sie jak lyse konie :) A podyskutowac mozna :)
Jak już tak schodzimy na Australię to znam pewne opowiadanie:

W Australii do krajowego konkursu poezji awansowało dwóch panów: szacowny pastor i poganiacz bydła. Zadanie finałowe polegało na ułożeniu wiersza ze słowem „ Timbuktu”
Pastor zaczął:

I was a father for all my life
I have no children, have no wife
I red my bible trough and trough
By all my way to Timbuktu

Widownia zachwycona. Pastor pewniakiem do medalu, ale kolej na farmera, który przemówił:

When me and Tim to Brisbane went
We meet three ladies cheap to rent
But they were three and we were two
So I booked one and Tim-booked two
lechw... niezłe, ubawiło mnie naprawdę... Skąd to wziąłeś?
na maila mówisz? No czemu nie, może mnie tam zarobki jakoś specjalnie nie rajcują, bo cholera materialistą to ja raczej nie jestem, ale może na maila jakieś inne rzeczy na temat NZ lub/i nie tylko mi napiszesz? Hm, może podasz mi jeszcze telefon;) Mam nadzieje że wiesz, że sobie żartuje. Ale jak ktoś chce mnie zbluzgać, a brak mu odwagi/elokwencji/czasu/pomysłu lub czegokolwiek, to nie ma sprawy. [email] Byle bez matrymonialnych ofert i cudownych metod na wydłużenie pewnych części ciała, na firmowe mnie takowe przychodzą, więc jak będę reflektował, to namiary mam. Na dzisiaj tyle, niestety, choć chciałem coś jeszcze, ale to może nie tutaj, i na pewno nie dzisiaj. Bo dzisiaj my anglish teacher waiting... very young nice women. Też coś po ang. napiszę, żeby nie było, żem zburaczał pastewnie. Wystarczy cukrowo. W końcu z cukrowych lizaki sie robi, a z pastewnych ... krówska żrą. Then, happy nice day for all people, who write this trash, who likes my, and dislike too.
lechw... jestes zboczony
Coœ Ty powiedziała ? Co ?

Proszę ładnie przeprosić.
Masz szansę jeszcze zebym Ci wybaczył !!!
A ja Ją (airwaves) już zacząłem lubić... :-(
No powedzcie Kasiul, Lama, że to bee.

No jak tak można, mnie, dzielnego chłopaka z Polski ;-?
Kasiulku ! podobno:
FEEL YOURSELF AT HOME
oznacza:
pomacaj się w domu

Na tym właśnie polegał dowcip. Przed taką wpadką nas przestrzegano.
Uff trochę ochłonąłem...To że nie jestem seksistą i trochę żartuję...
Noo Airwaves ;-)
Jak Ty Airwaves możesz mi wymyślać od zboczeńców z takiego kraju gdzie:

KRÓLOWA JEST ZWIERZCHNIKIEM KOŚCIOŁA - to jest dopiero zboczenie !
W KOŚCIOŁACH ZORGANIZOWANO TOALETY - to jest dopiero zboczenie ! PEDAŁY MOGĄ SIĘ ŻENIĆ - to jest dopiero zboczenie !
MAŁŻEŃSTWA TRWAJĄ MNIEJ NIŻ 3 MIESIĄCE - to jest dopiero zboczenie!
PIJANI KIBOLE SĄ POSTRACHEM POLICJI - to jest dopiero zboczenie !
PIJAŃSTWO JEST STYLEM ŻYCIA MLODZIEŻY - to jest dopiero zboczenie !
JEDZENIE (kidneypie) MA ZAPACH SZCZYN - to jest dopiero zboczenie !
JE SIĘ BOVRIL I VINEGAR CHIPS - to jest dopiero zboczenie !
PEDOFILE PLANUJĄ ZAŁOŻENIE PARTII POLITYCZNEJ - to jest dopiero zboczenie !
WIĘKSZOŚĆ FACETÓW JEST ZNIEWIEŚCIAŁA A KOBIETY SĄ JAK SKRZYZOWANIE KOBYŁY I WIEWIÓRA - to jest dopiero zboczenie !
NA LOVE PARADE MOŻNA EKSPONOWAĆ SWOJE GENITALIA - to jest dopiero zboczenie !
LUDZIE SIĘ OKALECZAJĄ (manson) ABY ZDOBYĆ POPULARNOŚĆ - to jest dopiero zboczenie !
WTÓRNY ANALFABETYZM WŚRÓD DUŻEJ CZĘŚCI MŁODZIEŻY - to jest dopiero zboczenie !
WYPUSZCZA SIĘ NA WOLNOŚĆ WIELOKROTNYCH MORDERCÓW - to jest dopiero zboczenie !
URZĄDZA SIĘ WYSTAWY Z PREPAROWANYCH LUDZKICH ZWŁOK - to jest dopiero zboczenie !
NIKT NIE ZNA JĘZYKÓW OBCYCH - to jest dopiero zboczenie !
NIKT NIE WIE GDZIE LEŻY BUDAPESZT LUB HELSINKI - to jest dopiero zboczenie !
UCZNIOWIE STRZELAJĄ W SZKOLACH DO NAUCZYCIELI - to jest dopiero zboczenie !
W BOGATYM SPOŁECZŃSTWIE MAŁE DZIECI CHODZĄ NIEDOMYTE I CZĘSTO MAJĄ WSZY - to jest dopiero zboczenie !
MOŻNA OBRAŻAĆ MUZUŁMANÓW RYSUJĄC KARYKATURY MAHOMETA W GAZETACH - to jest dopiero zboczenie !
ZA SŁOWO DEZAPROBATY O HOMOSEKSUALIZMIE WYLATUJESZ Z PRACY - to jest dopiero zboczenie !
LUDZIE ZARABIAJĄCY PO KILKA TYSIĘCY FUNTÓW NIE MAJĄ DZIECI ALE MAJĄ PSY (bo podobno ich nie stać) - to jest dopiero zboczenie !
PSY I KOTY MAJĄ SWOJE CMENTARZE - to jest dopiero zboczenie !
RODZICE KOMPLETNIE NIE INTERESUJĄ SIĘ SWOIMI DOROSŁYMI DZIEĆMI - to jest dopiero zboczenie !
PRYWATNOŚĆ PODNIESIONO DO RANGI RELIGII - to jest dopiero zboczenie !
KRANY DO CIEPŁEJ I ZIMNEJ WODY SĄ OSOBNE - to jest dopiero zboczenie !
Uff trochę ochłonąłem...To że nie jestem seksistą i trochę żartuję... Noo Airwaves ;-(
Jak Ty Airwaves możesz mi wymyślać od zboczeńców z takiego kraju gdzie:

KRÓLOWA JEST ZWIERZCHNIKIEM KOŚCIOŁA - to jest dopiero zboczenie !

W KOŚCIOŁACH ZORGANIZOWANO TOALETY - to jest dopiero zboczenie !

PEDAŁY MOGĄ SIĘ ŻENIĆ - to jest dopiero zboczenie !

MAŁŻEŃSTWA TRWAJĄ MNIEJ NIŻ 3 MIESIĄCE - to jest dopiero zboczenie !

PIJANI KIBOLE SĄ POSTRACHEM POLICJI - to jest dopiero zboczenie !

PIJAŃSTWO JEST STYLEM ŻYCIA MLODZIEŻY - to jest dopiero zboczenie !

JEDZENIE (kidneypie) MA ZAPACH SZCZYN - to jest dopiero zboczenie !

JE SIĘ BOVRIL I VINEGAR CHIPS - to jest dopiero zboczenie !

PEDOFILE PLANUJĄ ZAŁOŻENIE PARTII POLITYCZNEJ - to jest dopiero zboczenie !

WIĘKSZOŚĆ FACETÓW JEST ZNIEWIEŚCIAŁA A KOBIETY SĄ JAK SKRZYZOWANIE KOBYŁY I WIEWIÓRA - to jest dopiero zboczenie !

NA LOVE PARADE MOŻNA EKSPONOWAĆ SWOJE GENITALIA - to jest dopiero zboczenie !

LUDZIE SIĘ OKALECZAJĄ (manson) ABY ZDOBYĆ POPULARNOŚĆ - to jest dopiero zboczenie !

WTÓRNY ANALFABETYZM WŚRÓD DUŻEJ CZĘŚCI MŁODZIEŻY - to jest dopiero zboczenie !

WYPUSZCZA SIĘ NA WOLNOŚĆ WIELOKROTNYCH MORDERCÓW - to jest dopiero zboczenie !

URZĄDZA SIĘ WYSTAWY Z PREPAROWANYCH LUDZKICH ZWŁOK - to jest dopiero zboczenie !

NIKT NIE ZNA JĘZYKÓW OBCYCH - to jest dopiero zboczenie !

NIKT NIE WIE GDZIE LEŻY BUDAPESZT LUB HELSINKI - to jest dopiero zboczenie !

UCZNIOWIE STRZELAJĄ W SZKOLACH DO NAUCZYCIELI - to jest dopiero zboczenie !

W BOGATYM SPOŁECZŃSTWIE MAŁE DZIECI CHODZĄ NIEDOMYTE I CZĘSTO MAJĄ WSZY - to jest dopiero zboczenie !

MOŻNA OBRAŻAĆ MUZUŁMANÓW RYSUJĄC KARYKATURY MAHOMETA W GAZETACH - to jest dopiero zboczenie !

ZA SŁOWO DEZAPROBATY O HOMOSEKSUALIZMIE WYLATUJESZ Z PRACY - to jest dopiero zboczenie !

LUDZIE ZARABIAJĄCY PO KILKA TYSIĘCY FUNTÓW NIE MAJĄ DZIECI ALE MAJĄ PSY (bo podobno ich nie stać) - to jest dopiero zboczenie !

PSY I KOTY MAJĄ SWOJE CMENTARZE - to jest dopiero zboczenie !

RODZICE KOMPLETNIE NIE INTERESUJĄ SIĘ SWOIMI DOROSŁYMI DZIEĆMI - to jest dopiero zboczenie !

PRYWATNOŚĆ PODNIESIONO DO RANGI RELIGII - to jest dopiero zboczenie !

KRANY DO CIEPŁEJ I ZIMNEJ WODY SĄ OSOBNE - to jest dopiero zboczenie !
hehehehehehe, a ja mam polewke bo podobno to JA mam oryginalne i dosc mocne poglady :) A byla taka jedna papiezyca dawno temu wiec krolowa czemu nie :) W NZ nawet prostytucja jest legalna :) co ma te zalete ze panienki maja za sowja prace swiadczenia socjalne, ba, urlop nagle zaczal ims ie nalezec....
A i tka uwazam ze najwiekszym zboczeniem z teog wszystkiego to... dwa krany :)))))) To nawet na wsiach na to nie wpadli, byl co najwyzej jeden na zimna a na ciepla byl kociolek :))))
no ja materialistka tez nie jestem ale uwazam ze moja wyplata zostawia wiele do zyczenia... A benzyna drozeje jak pierun.... A co za tym idzie? Wszystko drozeje... Brrrr. Staram sie nie narzekac, staram sie, naprawde sie staram :(
lechw, dodam jeszcze parę zboczeń do Twej listy zboczeń:
- facet, który szerzy nienawiść i naciąga w imię szczytnych wartości starców, nazywa siebie księdzem - to jest dopiero zboczenie!
- kompletny tuman (w ilościach sporych) zostaje ministrem - to jest dopiero zboczenie!
- przestępca z prawomocnymi wyrokami zostaje wicepremierem - to jest dopiero zboczenie!
- mnoży się instytucje publiczne poto żeby paru indolentów miało stołek ministerialny i nazywa się to "programem oszczędne państwo" - to jest dopiero zboczenie!
- nie dopuszcza się do ujawnienia ludzi, którzy są kapusiami a którzy w konfesjonałach spowiadają innych - to jest dopiero zboczenie!
- w imię społecznego interesu (cokolwiek to jest) dwie największe partie, któe mogłyby spokjnie utworzyć stabilny i większościowy rząd nie potrafią się dogadać - to jest dopiero zboczenie!
- w państwowym urzędzie, urzędniczka odpowiada mi na pytanie z pełną mordą tortu, ze spodeczkiem w ręku rozwalona na krześle - to jest dopiero zboczenie!
itd...
kasiulku, narzekaj sobie, a co. A pozatym rób co do Ciebie należy, w imię własnych interesów i nie krzywdź innych. Od, jeden z moich dogmatów kretyńskich.
- lechw - no w sumie airwaves to raczej chyba młoda jeszcze jakaś. Który facet nie chiałby zostać ginekologiem amatorem? Odpowiedź - pedzio ;) więc pod tym względem jestem z Tobą solidarny .
Tu się z tobą zgadzam Lama. Tak zgadzam się, to są zboczenia.
:o!!! no ladnie zes podsumowal kraj gdzie bytuje!! moje domostwo!!:D przepraszam bardzo, panie miedzynarodowy ginekologu, jesli cie urazilam. aczkolwiek, wszystko ma swoje wytlumaczenie:

królowa jest zwierzchnikiem kościoła - ta sama krolowa rzadzi w nz:P

w kościołach zorganizowano toalety - a czemuz by nie, o narzady moczowe pastora trza dbac!!!:P

pedały mogą się żenić - milosc nie wybiera... a tak na marginesie- tez mnie dobija ten watek z pedalami, roi sie ich jak grzybow po deszczu!!! moj szef w cafe jest mezaty...:/ a szkoda, bo jest bardzo interesujacy... nie ma normalnych facetow na tym swiecie!! no nie ma, albo gadaja o seksie, albo o seksie, albo sa gejami, albo chca zostac ginekologami...

małżeństwa trwają mniej niż 3 miesiące - a po coz sie meczyc dluzej??

pijani kibole są postrachem policji - niee no, bez watpliwosci- to samo jest w pl

pijaństwo jest stylem życia mlodzieży - niee no, bez watpliwosci- to samo jest w pl (hey, wcale tak niej jest w uk!)

jedzenie (kidneypie) ma zapach szczyn - trza zatkac nozdrza

je się bovril i vinegar chips - fakt

pedofile planują założenie partii politycznej - :))) wcale nie, klamczuchu

większość facetów jest zniewieściała a kobiety są jak skrzyzowanie kobyły i wiewióra - hahahhhaha:))))) ale ci zniewiesciali sa pociagajaco przystojni;)

na love parade można eksponować swoje genitalia - w koncu wolny to kraj (masz jakies szczegoly gdzie, kiedy itd?? moznaby obadac jakis punkt obserwacyjny...;D)

ludzie się okaleczają (manson) aby zdobyć popularność - jak lubi miec ziazi, niech ma

wtórny analfabetyzm wśród dużej części młodzieży - tozto nie ich wina

wypuszcza się na wolność wielokrotnych morderców - moga podac reke z pl

urządza się wystawy z preparowanych ludzkich zwłok - ee nie, drogi lechw- to tylko figurki woskowe!!;P ;D

nikt nie zna języków obcych - wrecz przeciwnie- pan z hinduskiego kiosku zawsze mi mowi z rana- 'jak sie masz'

nikt nie wie gdzie leży budapeszt lub helsinki - gorzej jest z usa....believe me

uczniowie strzelają w szkolach do nauczycieli - watek zaczerpniety z usa sources!!!

w bogatym społeczństwie małe dzieci chodzą niedomyte i często mają wszy - hey, tak moglo byc ale raczej w XIII w..

można obrażać muzułmanów rysując karykatury mahometa w gazetach - jestem za!! niech rysunki do nich przynajmniej przemowia

za słowo dezaprobaty o homoseksualizmie wylatujesz z pracy - uczmy sie tolerancji!!

ludzie zarabiający po kilka tysięcy funtów nie mają dzieci ale mają psy (bo podobno ich nie stać) - to juz indywidualna kwestia

psy i koty mają swoje cmentarze - trzeba dbac o zwierzatka

rodzice kompletnie nie interesują się swoimi dorosłymi dziećmi - oczywiscie, ze sie interesuja- mamy pomagaja w wychowywaniu nowonardzodzonych dzieci swoim 15letnim pociechom...

prywatność podniesiono do rangi religii - ach juz zostaw w spokoju te toalety w kosciele!!;P :D (joke)

krany do ciepłej i zimnej wody są osobne - to samo jest w nz:P

buzialki!!!
Było PRZEPRASZAM Jest WYBACZAM ♥♥♥♥

Chociaż teraz to już 1 wizyta nie będzie gratis, będzie płatna - ....w naturze ;-))

Co do naszej polemiki to ja chciałbym jeszcze parę sprostowań (teraz na poważnie) chociaż nie zawsze zachowam kolejność – sorry:

1.)W NZ rządzi Szczerbata (że ją jeszcze nie wysłali do Hollywood) a nie Elka,Elka jest za leniwa. Szczerbata tak generalnie to w PL ma dobrą prasę.

2.) W PL pijani kibole dostają od policji po dupach. Chociaż O.K. są tak samo kretyńscy jak Angole.

3.)W PL dramatycznie zmniejszyła się liczba pijaków. Młodzież się bardzo nie rozpija bo nie ma za co. Ot, co !

4.) Pedofile naprawdę zakładają partię w Holandii (wiadomość z wczoraj!). Jak znam życie to do UK niedaleko. Przecież oni tak zapatrzeni w siebie.

5.) Pewien Niemiec w CAŁEJ Europie Zach. urządza wystawy z ludzkich preparowanych zwłok. Wcale mi nie chodziło o figury woskowe !!!Chciał fabrykę preparatów otworzyć w Polsce ale mu nie pozwolono. To nie jest żaden kit. 1 rok temu serwisy internetowe aż huczały od tego......

6.) Hindusi rzeczywiście znają języki (i nie tylko, również historię i wiele innych) ale nie Angole.

7.) Gorzej, Anglicy nie mają pojęcia gdzie leży jakikolwiek kraj Europy. Pod tym względem tylko Szwajcarzy są gorszymi matołami !

8.) Dzieci chodzą niedomyte (przecież nie napisałem, że wszystkie) bo ludzie swoje lenistwo, arogancję i braki więzi rodzinnych tłumaczą "zimnym wychowem" - co ma niby być dobre dla dziecka w przyszłości.

9.) Przeciwko pedałom to ja generalnie nic nie mam, byle nie stali bliżej niż jestem w stanie dorzucić kamieniem....

A TAK W OGÓLE TO ZDAŁEM DZISIAJ USTNY Z ENGLISH I WSZYSTKICH KOCHAM !!! ;-))
Aaa, jeszcze jedno mi uciekło. Jak się jest za rysunkami karykatur Mahometa to nie trzebna się dziwić, że na Station jest BUUUUUM.
Szkoda by mi było niewinnej dziewczyny z Polski.....
drogi lechw. Ad vocem twoich sprostowań. Pozwolę sobie na pewien komentarz.
ad.2) po dupie od policji mówisz? No dostają, to prawda, ale po pierwsze niespecjalnie, po drugie wliczają to w koszty, po trzecie są dzięki temu kimś w swoim środowisku, między podobnymi jak oni indywiduami. Ale w tej kwestii jest jedna rzecz, na którą uwagi nie zwróciłeś uwagi, a jest ewidentnym pomysłem naszych drechów - umawianie się po lasach kiboli, na regularne obijanie sobie mord. Nawet to filmują, jak dobrze poszperasz, znajdziesz w sieci takowe zdjęcia.
ad.3) chyba żyjemy w innej RP. Zmniejszyła się? Jeśli się coś zmniejszyło, to średnia wieku przywożonych do wytrzeźwiałki pacjentów.
ad.4) w tej całej sprawie chodziło jedynie o rozgłos. Wierz mi, to że założą partię, nic nie znaczy. W europie jest wielu ludzi niekoniecznie mądrych, lecz z pewnością nie kochających pedofilów. W tej kwestii powiem jedynie tyle, każdy zbok, który spróbuje tknąć moje dziecko, zostanie kastratem. I takie mam poglądy w tej kwestii. Żadne leczenie, kastracja i tyle. A jeśli więzienie, to z napisem na czole „siedzę za pedofilię”
ad.5) nie bójmy się użyć nazwiska. von Hagens. Masz rację, że nie są sztuczni, w 30% nie są, reszta to plastik. Nazywa to z resztą plastynacją. A co w tym złego, że pokazuje? Jak myślisz, drogi lechw, co jest gorsze - wejście na zamkniętą wystawę, gdzie wpuszczają tylko pełnoletnich, którzy chcą tam wejść, czy też wystawa w centrum miasta zdjęć z aborcji, fragmenty ciał (dzieci - płodów - jak kto woli) po aborcji? Gdzie dzieci chodzą i patrzą na to? katolicyzm walczący?
ad.9) Co kogo obchodzi, co się z własnym tyłkiem robi? Jeśli jest to za obopólną zgodą? Mnie oni ani ziębią ani grzeją, pod warunkiem że się mnie nie wynurzają, jaki to piękny jestem, i jak to by mi dobrze było... łe !!
... a mnie exam czeka 21. i to ustny... też łe.
To i tak dobrze... Bo już byłem pewien, że mi nawymyślasz od młodzieży wszechpolskiej. Ani ja młodzież ani tym bardziej wszechpolska ;-0

Chciałbym żyć w normalnym świecie. Co to znaczy normalnym ?
odpowiedzią może być: Świecie respektującym doświadczenia pokoleń.
Pewne tematy zawsze były TABU. Czemuś to służyło...
Rzym upadł przez związki homoseksualne i kazirodcze. Uległ kompletnemu zepsuciu.
"tak sobie siedzę i myślę. Przychodzą mi do głowy różne psie myśli" - pamiętasz taki tekst? - ale na to, żeś wszechpolak nawet na moment nie wpadłem. Przyznaję, że co nieco wiesz, choć w wielu, naprawdę w wielu sprawach skrajnie się z Tobą nie zgadzam. A wszchoplacy to grupa skrajnych kretynów, półanalfabetów mających poglądy z książeczek.
Co do rzymu... upraszczasz bardzo. bardzo bardzo. ok. Czas na pracę.
Wymeczona po pracy pokomentuje ciutek takze
Helenka - do czego ona sie nadaje to nie mam pojecia ale nie do polityki. Kobieta owa budzi we mnie takie emocje swoja glupota ze jak bym ogonkowala gdzies w kolejce obok niej to bym siekierka rzucila...
Wszy i inne gady - nie w XIII wieku ani w XVIII a obecnie. Nie raz dzieci tu wracaja ze skzoly ze wszami. Ba ja nwet mialam ladne pogryzienia od pchelkow kilka razy... Jakby ktos miala namietnosc do kasyna - odradzam kompletnie - tam sa siedliska pchelkow, znam czlowieka ktory pracuje w tymze przybytku i nosi obrozki przeciwpchelkowe na kostkach nog...
homoseksualisci - gdy zalegalizowano zwiazki malzenskei w NZ pokazano placzacych ze szczescia homoseksualistow tv. A naprawde to rozmawialam ze znajomymi homoseksualitami obu plci w NZ i mi powiedzieli ze im na kij te malzenstwa jak mieli juz od huhuhu legalny konkubinat na rowni z parami hetero... Ale tv gora...
Wystawy - tu raczej takich nie ma a szkoda. Najbardziej kontrowersyjna byly zdjecia pewenj pani, zapomnialam imienia, gdzie byly dzieci z komputerowo np roszrzerzonymi zrenicami. Efekt? dzieci wygladaly jakby jakimis demonami byly ale calkiem ciekawe toto. Za pania Kozyra nie przepadam ani za Laznia ale i na to nie chodze. O wystawie plodow czytalam ale nei poszlam. Kadawerow pewnie tez bym nei chciala ogladac aczkolwiek fascynuje sie troche roznymi objawami posmiertnymi i umarlakami...
Pedofile.... Takich to tylko do wiezienia i glosno oznajmic ze pwoitajcie nowego kolege, ktory zgwalcil dziecko.... Panowie w wiezeniach maja fantazje...
Hindusi - nie kazdy mowi po ang. Czesto gesto mowia tak ze nie mozna zrozumiec lub znaja tylko how do you do. Jednka najlepiej pobijaja Azjaci - tzn Chinczycy i Japonczycy - ci to za diabla nie beda sie uczyc, maja tu nawet wlasne ksiazki telefoniczne i z nieazjata biznesu robic nie beda.
Wtorny analfabetyzm - to czyja to wina???????????????/ Wina szkoly, rodzicow i samego dziecka, Dziekuje, mi mama dala dostep do edukacji, nauczyciele dostep do ksiazek a aj sobie dostep do mozgu. senk ju.
Cmentarze dla zwierzakow. Jak najbardziej ale krzyze sa nie na miejscu... To tak jak moja kolezanka chrzcila sowje dziecko nei wierzac juz ani tyci w Bozie tylko daltego zeby jej dziecka nie pochowali pod plotem... Ja tam dam sie spopielic i tyle... Bozia jak jest to i tka mnie znajdzie, to co sie bede martwic tym co laska...
A w ogole to dzis dalam notke w naszym folderze - Me 2 Universe - I am lonely, all sups abndoned me in this forsaken place. It's been 9 hrs since i started my work and I feel unhappy... Dear Universe I checked rooms ..... :))))))))))))))) Normalnie takie notki sa do popoludniowej supki :)
A wszystko przez to z ejdna z supek chciala miec wolne wiec sobie zadzownila z ranca z ejest chora a ze miala robic popoludniowa zmiane wiec nie mozna bylo zrobic przekazania i trzeba bylo dluzej zostac.... No justice at all, kochani...
hmmm ale to najpierw bylo BUUUUUM a potem rysunki Mahometa.... Musze przyznac ze jak dla mnie to byly smieszne.... Tak smao jak dowcip o Jezusie i Pinokio... Dyskutowalm o tym swego czasu z moja dobra kolezanka Hinudska. I ona tez nie mogla wniknac skad taka afera o rysunki... Mahometanie jakos lza wszystkie inne religie i to jest ok,. ale od nich mamy byc z dala... Niewierne biale psy ojojoj :) A moj prapraszczur byl muzulmaninem..... A prababka byla prawoslawna... Itede itepe... To co mam sobie myslec? Moze jakis super Kalasznikow kupic :)))) W zasadzie powinnam miec jakis kryzys rozsamosci :) Praawoslawie, muzulmanizm i katolicyzm. Maz ateista. Zycie w Polsce, potem w Nowej Zelandii, powoli juz w Australii. wyksztalcenie - liceum ogolne z angielskim, turystyka a potem wydzial mechaniczny na WSM... To co takim rysunkom MAhometa do Kasiulka :o) Phi.
Ale to w sumie ok ze sie ne zgadzasz. Z tego bardzo ciekawa dyskusja sie plata - ta wyliczanka co jest nienormlane bardzo mi sie podoba, zreszta Airwaves tez fajno trochu popisala. I nawet jesli mloda... To wiecie co? Zazdroszcze tego optymizmu, tej wiary we wszystko, we wlasne sily, to parcie do przodu... Nadal potrafie pobiec jak Kermit z lapami przed soba bez stresu ze ktos mnie jak wariatke potraktuje ale tej beztroski coraz mniej... A Airwaves? Bo muskulki tudziez zez ;) A my popadamy w konwenanse... Choc z mezem bronimy sie jak mozemy, czesto gesto jednak to nei kazdemu odpowiada i patrza sie ludzie jak na wariatow jak biegamy z przodu domu z wrzaskiem jak dzieci bo ON MNIE GONI, MAMOOOOOOOOOOOOO :) A jednak wszyscy do nas zjezdzaja i my rzadko kiedy lazimy do ludzi bo oni wola do nas... Hmmmm. Wiecej Karmitowania :)
Ja jednak powrócę do NOWEJ ZELANDII:

Informacja z przewodonika, która jest niesamowita:
EDMONDS COOKERY BOOK ukazała się i sprzedała w NZ w nakładzie 4 milionów egzemplarzy. To jakiś niesamowity REKORD ŚWIATA.
Książka sprzedana w ilości odpowiadającej liczbie mieszkańców kraju !

Czy Ty Kasiulku masz tą pozycję ?
....Nie kłam, .....masz !!!
:-))
Jeszcze jedno bo się tak jakoś posty wymieszały, że nie zauważyłem...

Kasiul, Lama nie wkurzajcie mnie z tą wystawą von Hagensa (czy jak tam temu zboczeńcowi ?).
Jak macie do tego chociaż cień tolerancji to ja wysiadam :-((
Chyba tym nieżyjącym trochę szacunku się należy - kim by nie byli.
Cmentarze dla sierściuchów tak i wystawy z plastycznionych ludzkich zwłok tak ?
To ja tu czegoś nie rozumiem...
Toz pisze ze cmentarz dla siersciuchow tak ale bez religijnych pierdolek.... Nasz psiak byl spalony a troche mi szkoda a niestety nie mielismy gdzie kopac wtedy... Nieboszczyki... Plody... Plody byly chyba zakupione z tego co pamietam czy wrecz wyciagniete ze smietnika... Nieboszczyki, no ja nie wiem a ktory to byl zabalsamowany na pokazie w Rosji? Przez ladnych x lat???? Nie wiem jak ten van dostal tych nieboszczykow, ale nie sadze aby kopal. Pal licho, ja niestety nie naleze do LPR ktorzy na wystawe dopiero poszli cala rodzina jak juz bylo glosno i wtedy pikietowali ze to oburzajace. Mnie oburzaja pornole ale ich nie ogladam, jak to kogos rajcuje to ok. Jest epwna granica miedzy pedofilia, gwaltami i robieniem krzywdy a robieniem wystawy. Jak chocby wystawa jak pani siedzi i obiera ziemniaki, czy tez zuje czekolade i ja wypluwa i ztegoz lepi rzezby................................. Tak mi to troche przypomina NIe lubie poniedzialku i artystow na wystawie...
Ksiazki nie mam, mam polska ksiazke kucharska. I inne fajne ksiazki.
pozdrowienia z the netherlands przesyla nappy.

od wczoraj ten polderowy maly kraj zwany po polskiemu holandia stal sie bogatrzy o nowa partie. oficjalna partie pedofilow! sami "rodowici "holendrzy juz sie wstydza! ludzie,a oni sie boja polskich robotnikow sezonowych! paranoja.ten kraj mnie dalej zadziwia!

pozostaje,

nappy
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 658

»

Pomoc językowa