wiesz kasiulku, ja na to mówiąc nieładnie, lachę kładę. No bo z jednej strony mówi się, ludzie, nie wyjeżdżajcie z kraju, patriotyzm, sratatata... a z drugiej żądają, aby wyjechać. I tak sobie myślę że może być ciekawie. A żeby jeszcze pikanterii dodać całości, sprawa nie dotyczy mnie jedynie, ale delikatnie mówiąc większej liczby osób. Ja mam techniczne wykształcenie, więc jeśli ktoś wie, jakie są koszty wykształcenia inżyniera to się za głowę złapać powinien. No bo w końcu można jeszcze tak sprawę postawić, jak jednak na te staże zaczniemy jeździć, i tam gdzie pojedziemy warunki będą lepsze niż mamy tutaj (a zapeniamw, że nie trudno o to), to kto się będzie zastanawiał czy wracać? ten staż to tylko fragment tego, co nasi tzw. mądrzy ludzie wymyślili, żeby umilić życie takim jak ja osłom.
Co do zaś domków i ich izolacji... kasiulku jak na sprzedaż robisz, to faktycznie przeinwestowanie jest błędem. Powiem więcej – doinwestowanie też jest błędem. Domek kartonowy, z ładną oblicówką, ładnie wykończony to jest to. Szczególnie jak się nie znasz. Mały basenik przed domkiem zrobiony ze sztancowego wkładu PCV też jest nieodzowny, albo ładnie wyglądający trawniczek na siatce, taki sztuczny. Ale jak robisz dla siebie, to np. zarabiasz sporo na kosztach ogrzewania. Wystarczy taki np. rekuperator, i już w domciu milusio, a ciepła się zimą prawie nie traci. Ja tam nie wiem, jakich metod się używa, żebyw pomieszczeniu zmniejszyć wilgotność, ale spokojnie myślę, że są takie urządzenia. O takowych nie czytałem, bo po kiego mi, ale warto czasem. Oczywiście, gdy robi się dla siebie, wiedząc że się tu zostanie. W waszym klimacie podłogówkę bym sobie strzelił, oszczędne, stosunkowo tanie, można zrobić samemu. Nawet jak się tak tu nie buduje. Ech.... sorki za wywody, ale znowu się dzisiaj wk... m. Bo ty ośla łąko zapierdzielaj, coby inni z makaronem zamiast mózgu mogli „żony kurować”...
ALe .. dziś, jako że piątek, pogoda super, i coby nie popadać w czarnowidztwo, mały link, który jak mam doła, podnosi mnie na duchu. Jak kto ma kartę dźwiękową i jest w pracy, nie polecam klikać, bo coponiektóre szefostwo może to źle odebrać. Ale jak ktoś ma doła... polecam. Jednak poniżej 18 lat nie polecam, z uwagi na to, że nie i już. No to sruuu...
http://www.hoomor.pl/swf/motylek.html