Hej hej,
Jakiś czas temu pisałam na tym forum, w tej chwili ponawiam ogłoszenie.jestem w Anglii od zeszłego roku od maja.
Razem z kolegą wynajęliśmy duży dom (7 sypialni), żeby pomóc rodzinie i
znajomym ze znalezieniem pracy. W tej chwili, po ponad roku, duży dom wynajął takze mój brat (8 sypialni). W tej
chwili mieszkamy w grupie około 25 osób i wszyscy pracują. Na stałe współpracujemy z kilkoma agencjami, znamy je,
mamy gotowe testy z angielskiego, znamy firmy :) nasi ludzie pracują w kilkunastu przedsiębiorstwach. Domy są w
dwóch miejscowościach: Wigan (3 domy) i Skelmersdale (niedaleko Liverpool i Manchester). Szukamy kogoś kto chciałby do nas
dojechać, bo mamy w tej chwili wolne pokoje (dwa). Jest to dla nas ważne ponieważ koszty domów są spore
więc to wszystko ma sens jeśli domy są pełne. W dużej grupie ludzi jest duzo wieksze bezpieczeństwo. Już nie raz
bywało tak, że ktoś stracił pracę i się pomagało żeby miał na jedzenie i jakoś przetrwał. Wiadomo, że w przypadku
problemów z pracą nie płaci za pokój (zawieszamy płatwności do wyrównania po ponownym podjęciu pracy) bo nie ma z czego wiec pomagamy żeby praca szybko była spowrotem.
W Anglii bardzo łatwo znaleźć pracę, ale i równie łatwo stracić wiec ważne żeby znać angielski- bez niego w tej
trudno coś znaleźć i "bezrobocie" moze sie przeciagnąć nawet do kilku tygodni. Angielski trzeba mieć komunikatywny
Na wszystkie pytania chętnie odpowiem :)
mój facebook (Michalina)
https://www.facebook.com/michalina.wlodarczyk1
[email]
tel kontaktowy do nas:
[tel](Janusz)