nnkjo bydgoszcz

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 151
podobno bardzo łatwo jest sie dostac. Rozmowa z tego co słyszałem jest banalna ("Tell us something about you", "Why would you like to study english?" e.t.c) Jestem więc spokojny. Gorzej może być w czasie pierwszej sesji, sle o to bede sie martwił później....
ooooo dzieki bardzo... uspokoiles mnie troche bo po przeczytaniu kilku wypowiedzi wyzej troche sie zmartwilam heheheh mysle ze bedzie git nie ucze sie zatem.. opowiedziec o sobie potrafie heheh wiec luzik;)a nie wiesz ile osob przyjmuja na dzienne a ile na zoczne?a moze wszystkich przyjmuja?;)a kto z Was wybiera sie na zaoczne?
ja ide na dzienne. Nie wiem ile osób przyjmuja, ale przypuszczam że sporo - przez pare miesięcy bedą sciągać kasiorę, a dopiero potem zrobią odsiew:)
Hmmm... tak sobie czytam i zastanawiam sie czy niektorzy z Was nie sa zbyt pewni siebie Odnosze wrazenie ,ze traktujecie NKJO jak szkole srednia No nie wiem czy az tak latwo jest sie dostac... Jezeli juz wam sie uda to zycze powodzenie w utrzymaniu sie... To jest szkola o wysokim poziomie... O czym sie przekonacie o ile uda sie WAm tam dostac I na pewno na rozmowie kwalifikacyjnej nie padaja tylko i wylacznie pytania typu TELL US SOMETHING ABOUT YOU... No ale skoro tak uwazacie to na prawde powodzenia...
widze post pana "jjjjjjjjjjjjjjjj" i krew mnie zalewa bo studiuje na (teraz juz) drugim roku W NKJO. Wiem jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna na ta uczelnie. Nie jest to niestety nic w stylu "Tell us something about you" ani tym bardziej "Why would you like to study English" . Pytania sa konkretne i to nie tyle z wiedzy na temat samego jezyka ale na temat spraw (czesto powaznych) zwiazanych z krajami anglojezycznymi. Nie chce tu nikogo straszyc ale znam osoby , ktore mowily bardzo dobrze po angielsku i probowaly kilka razy dostac sie do NKJO w bygdoszczy ale nie daly rady niestety... Mysle ze zamiast "nieprzejmowania sie" drogi "jjjjjjjjjjj" powinienes wziac jakakolwiek ksiazke na temat kultury Stanow Zjednoczonych lub tez Wlk. Bryt. i zaczac sie uczyc.
Czy ty czasem nie mylisz NKJO z NNKJO???
Ale mimo wszystko dziękuje za ten "zimny prysznic". Wezmę Twoje słowa pod uwagę.
chociaż rozmawiałem z paroma osobami z NNKJO i z tego co mówili to wystarczyło wykazać się jako-taką umiejętnością posługiwania się jężykiem, nie zaś wiedzą o krajach anglojęzycznych. Najtrudniejsze pytanie z ich relacji brzmiało: "What, in your opinion, is the most important invention?"
ooooppppsss ale ktos niepotrzebnie sie zbulwersowal;) mysle ze pomylil NNKJO z NKJO;)
no na to wygląda....mam nadzieję:)
A tak na marginesie to przy składaniu dokumentów powiedziano mi, że rozmowa kwalifikacyjna będzie "luźną rozmową dotyczącą czynności życia codziennego, mającą sprawdzić umiejętność posługiwania się językiem przez kandydata". O!
Powodzenia wszystkim zdającym. I do zobaczenia na rozmowie kwalifikacyjnej!
Be cool!!! :-)
Mam nadzieje jjjjjj ze to co napisales o tej rozmowie kwalifikacyjnej to prawda, bo w takim razie to ja sie nie ucze, bo o sobie to chyba kazdy potrafi cos powiedziec :) Pozdrawiam i zycze wszystkim zaliczenia tej rozmowy. Do zobaczenia na niej. See ya.
ja tez mam taka nadzieje ze rozmowa bedzie lajtowa;) i ze kazdy z nas przebrnie przez nia bez wiekszych komplikacji i ze kazdy dostanie sie na studia;)na nauke to nawet sil brak przy takich upalach;)a wy w jakich terminach macie rozmowy?
Hej kaczuszkaaa. Ja mam rozmowe w te sobote o godzinie 12:00 a Ty??
To znowu ja . Chcialbym sprostowac swoja wypowiedz . Rzeczywiscie piszac o NKJO mialem na mysli Nauczycielskie Kolegium Jezykow Obcych a nie NNKJO (o ktorym zreszta nawet nie slyszalem do tej pory...)Za swoj blad przepraszam...a swoja droga to ciekawy jest poziom na tym nnkjo...chcialbym porozmawiac po angielsku z ktoryms ze zdajacych na ta "uczelnie"...
Wiesz Master nie ma sie czemu dziwic ze taki poziom, widocznie im chodzi wylacznie o pieniadze :) Ale badzmy dobrej mysli, moze nie tylko o nie ;)
The Master co Ty możesz wiedzieć o poziomie na NNKJO skoro do wczoraj nie wiedziałeś o jej istnieniu? To, że rozmowa kwalifikacyja jest łatwa, wcale nie musi oznaczać, iż później będzie równie łatwo. Przeciwnie, z tego co wiem to po pierwszym semestrze następuje spory przesiew i zostają faktycznie najlepsi. Zastanów się więc następnym razem i zdobądź więcej informacji na temat, na który się wypowiadasz.
PS: Po ukończeniu NNKJO dostajemy dyplom Uniwwrsytetu Gdańskiego, a nie jakiegoś gównianego nkjo :)

PS2:Ja mam rozmowę w sobotę o 9:00.
kecaj ja mam rozmowe w ta sobote o godz.11:00;)zycze powodzonka;)
Kecaj mam do Ciebie głupie pytanie - Zakładasz na tą rozmowę gajer i krawat, czy bardziej na luzaka??? ;/
Bedzie zapewne upal, wiec ja ubieram koszule, krawat i spodnie garniturowe (nie biore marynarki) :) Zycze wszystkim powodzonka !!! ;) Oby poszlo gladko
hej hej jak tam samopoczucie przed jutrzejsza rozmowa;?:)
Heh Samopoczucie. Ja jak zwykle juz sie troche denerwuje. Ale to dopiero jutro bedzie szczyt mojego zdenerwowania. Wolalbym znac juz wynik tej rozmowy i bardzo chcialbym zeby to juz bylo sobotnie popoludnie :) A jakie samopoczucie u Was??
dokladnie tak samo jak u Ciebie...ja tez chcialabym zeby juz dzisiaj byla sobota po poludniu;)ja juz kilka egzaminow w zyciu przezylam
Hello, you can talk to me if you wish. I am a sophomore at NNKJO in Torun (it's not the same at all but, I guess, similar somehow...), and the whole discussion seems to be .. well, how to put this to be politically correct ... useless. How well you speak English it only depends on you (many features and factors). I wonder how perfect you are ... ;)
You are god damn right girl!!!
I jak poszło???rnJa dostałem 4 :)
ja rowniez heheheh nie taki diabel straszny;)atmosfera byla miluska a jacy ludzie byli o tej godzinie co Ty?jakies fajne towarzystwo?:)witamy w NNKJO;)
Atmosfera rzeczywiście bardzo miła. A co do ludzi to trudno powiedzieć po godzinie "znajomości". Okaże się w październiku;) W sumie tak na oko to większość była zaraz po maturze, czyli troszke młodsi ode mnie:) Udanych wakacji życzę i do zobaczenia w październiku. :)
Hejka!!! Gratuluje wszystkim ktorzy pomyslnie przeszli rozmowe. Ja rowniez dostalem 4 i jestem ogromnie zadowolony :) Witam w NNKJO!!! Do zobaczenia w pazdzierniku ;)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 151