nnkjo bydgoszcz

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 151
czy dzisiaj na rozmowie byli tylko ludzie z zaocznych czy z dziennych tez?kto z was wybiera sie na s.zaoczne?
ludzie przeciez to jest chore bulic taka kase nie lepiej isc do nkjo? moze nie jestem zbyt obiektywna bo sama tam studiowalam ale tak na chlopski rozum skoro jestes za slaby /slaba zeby sie dostac do normalnej publicznej szkoly ktora cieszy sie wysokim poziomem i renoma posiedz rok poucz sie idz naprzod!!!
nie moge zrozumiec dlaczego idziecie do nnkjo nie chce powiedziec ze poziom jest niski ale przerabianie na gramatyce Vinca w nnkjo na drugim roku wypada nieco blado przy Evans do CPE w nkjo.sama nie wiem i nikomu nie chce nic narzucac ja po prostu nie moge tego zrozumiec.
Droga absolwentko nkjo skad mozesz wiedziec jaki jest poziom w NNKJO skoro sama jestes absolwentka nkjo a jak wiadomo to dwie odrebne uczelnie prawda?;) po co wypowiadac sie na temat czegos czego sie nie sprawdzilo w tym przypadku skoro tam nie studiowalas?! lepiej byloby uslyszec opinie absolwenka /tki NNKJO niz NKJO nie sadzisz?pozdrawiam;)
sorry literowka mialo byc absolwenta;)
Kaczuszkoo jesli chodzi o typ studiów to ja wybieram sie na zaoczne ;) Kto jeszcze?? Wpisujcie sie ;)
ja na dzienne. przynajmniej na raie....
tak i tu znowu widać jak ludzie potrafią być zlośliwi, a przy okazji tępi...... "drogi" chciałbym na wstępie zaznaczyć tylko ze NKJO nie jest żadnym "gównianym NKJO" tylko uczelnią z wielka renomą (nie piszę tego ponieważ sam jestem studentem tej uczelni, lecz dlatego ze taka jest prawda :#) "Na marginesie" mogę jeszcze dodać, że ty także mało wiesz na temat NKJO (no bo skąd miałbyś wiedzieć?). Po ukończeniu NKJO (gwoli przypomnienia- PUBLICZNE Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych w Bydgoszczy) dostaję dyplom Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu (czy to jest gówniana uczelnia? Nie sądzę... :#
tak i tu znowu widać jak ludzie potrafią być zlośliwi, a przy okazji tępi...... "drogi" chciałbym na wstępie zaznaczyć tylko ze NKJO nie jest żadnym "gównianym NKJO" tylko uczelnią z wielka renomą (nie piszę tego ponieważ sam jestem studentem tej uczelni, lecz dlatego ze taka jest prawda :#) "Na marginesie" mogę jeszcze dodać, że ty także mało wiesz na temat NKJO (no bo skąd miałbyś wiedzieć?). Po ukończeniu NKJO (gwoli przypomnienia- PUBLICZNE Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych w Bydgoszczy) dostaję dyplom Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu (czy to jest gówniana uczelnia? Nie sądzę... :#
de master z tą "WIELKĄ" renomą to chyba lekkie nadużycie wynikające z zadufania. a co do waszego dyplomu to sorry, przyznaje, zabij mnie, ale nie wiedziałem. mój błąd. A tak wogóle to cała ta dyskusja nie ma sensu. Jak ktoś chce sie nauczyć angielskiego to nauczy się go wszędzie, wszystko zależy od własnej pracy, więc całe to porównywanie nkjo z nnkjo jest nonsensowne. może i prawda, że to ja zacząłem, ale kończe już, bo szkoda moich wakacji na polemizowanie z takimi zjebami jak ty (nie pomyl z "Ty").
...a teraz wakacje...:)
Zajrzę tu może pod koniec września zobaczyć co i jak...
no to witaj kecaj na studiach zaocznych ja rowniez na nie sie wybieram;)do zobaczenia w pazdzierniku hehehe acha troche sie zalamalam jak zobaczylam wyniki egzmainow na stronie nnkjo hehehe ale oceny ulalalla mnostwo ndst;)a nie wiecie
po pierwsze nie jesteśmy na "ty", po drugie nie napiszę jakbym nazwał ciebie bo nie chcę zniżać się do poziomu prostaków takich jak ty (nie pomyl z "Ty"), po trzecie jeśli osoby takie jak ty mają być filologami to ja nie chcę być jednym z nich (co nie znaczy że zrezygnuję ze studiów w moim RENOMOWANYM NKJO)
Ps "de master" to nie ja... no chyba że takiej pisowni uczą was w nnkjo...
Witam wszystkich:] Widzę, że zrobiły się tu 2 obozy NNKJO vs. NKJO :P ja wybieram sie do NNKJO, oczywiście jeśli nie dostanę się na lingwistykę na UKW (co przy tym ze skopałam mature z angola jest watpliwe) :) Dziś dzwoniłam do sekretariatu i dowiedziałam się, że rozmowę kwalifikacyjną mam 09.09.06r. Widze, iż niektórzy z Was przeszli już przez ten egzamin- możecie sie podzielić wrażeniami? Jakie były pytania? Czy powinnam zacząć uczyc się historii USA i UK? No i chyba najważniejsze pytanie:/ Czy ja w ogóle mam szanse? Skopałam maturę z angielskiego przez !@#$%^& stres :( podst.74% rozsz.41%, niemiecki podst.82%, 49%rozsz. Jak myslicie? Pozdrawiam-buziaki :]rnrnPS.Tylko piszcie z odrobiną otuchy a nie tak zaraz prosto z mostu, że nie bo sie załamię :P:P:P:P:P
jeśli choć troche znasz angielski to możesz czuć się przyjęta. Rozmowa była bardzo krótka (9osób/godzinę) i łatwa. Pierwsze pytanie chyba wszyscy mieli takie samo - powiedzieć coś o sobie, drugie było ze specjalnej listy - ja miałem powiedzieć jakie źródło informacjni uważam za najlepsze. Historii USA i GB na Twoim miejscu bym sie nie uczył, raczej poćwicz konwersacje jeśli masz taką możliwość. Poza tym atmosfera na rozmowie była bardzo miła także naprawde nie ma się czym martwić. życze powodzenia...
ojjj ale mnie pocieszyłeś:) DZIEKUJE:D Chciałabym żeby to było takie łatwe:] Ja sie tylko boje, że nie zrozumiem pytania :( Na lingwistyke mam wyniki 04.08, ale czuje ze juz moge sie przygotowywac na ta rozmowe kwalifikacyjna w NNKJO! no i jeszcze pech- 09.09 wtedy kiedy ona ma nastąpić miałam iść na wesele:P Napiszcie proszę o której mniej więcej odbywały się te rozmowy??Pozdrawiam serdecznie- buziaki:]
rozmowa była od 9 do 14 po czym od razu były wyniki, także na wesele raczej zdążysz :-) Nie obawiaj sie niczego, ja tez za pierwszym razem nie zrozumiałem pytania (było zadane troche za szybko:-) , ale pani powtórzyła i było ok. ...aha, z tego co pamiętam większość kobiet była pytana o to czy mają mężą, dzieci, jeśli nie to kiedy chcą się ożenić, mieć dzieci itp. Były też pytania o rolę kobiety w rodzinie. życze powodzenia w dostaniu się na lingwistykę (chociaż z tego co słyszałem te studia wcale nie są takie fajne jak by się mogło wydawać:), a jeśli nie to do zobaczenia w październiku na nnkjo ;-)
Wow, nawet nie wiesz jak mnie uspokoiłeś:) dziekuje ci bardzo za te wszystkie odpowiedzi:) jesli masz jeszcze jakies dobre rady to dawaj :P pozdrawiam :]
no dobra... żeby tak kompletnie nie słodzić to powiem Ci jeszcze, że 4 osoby nie zdały!!! Nie wiem jak to możliwe, a jednak, naprawde trudno mi sobie to wyobrazić..:\
Heh :P 4 osoby nie zdały, ale uwierz mi, że stres potrafi wiele zdziałać!Na próbnej maturze (gdzie oczywiście nie obchodził mnie mój wynik miałam ponad 90%)a teraz tylko 74:( i to właśnie dlatego, że się zdenerwowałam i zgłupiałam :P Teraz czekam do piątku aż zobaczę ogł. wyników z lingwistyki,ale nie robię sobie nadziei na cud:P Boje sie bo gramatyka nie idzie mi najlepiej i jak sie pomyle i bede mówiła niegramatycznie:/ Ehh ciekawe czy gdzieś się dostanę... Pozdrawiam:)
ogolnie to w nnkjo juz sie poziom w waznych rzeczach wyrownalk z nkjo np w gramatyce czy metodyce, jedynbie fonetyka kuleje, bo nie wszedzie uczy Grzegorz i Marek ( wtajemniczeni zbnaja nazwiaska) przez 1,5 roku chodzilem do nkjo i 1,5 do nnkjo. ogolnie szkola spoko ucza w niej i fajni nauczyciele i na pozilomie jak i poyeby. pozdrawiam. aaa i nie chodza do niej same dziane dzieciaki a jak sie komus nie podoba albo zazdrosci innym kasy to niech bierze sie za korepetycje, przy ponad 20 godzinach tygodniowo mozna sie wzbogacic...
czy orientuje sie ktos czy dostaniemy jakies oficjalne ifno o tym ze zostalismy przyjeci do szkoly nnkjo i rozpiske zjazdow itp.?
Kaczuszko-gratuluję dostania się na NNKJO:] Ja idę na rozmowę dopiero 9 września, mam do Ciebie pytanko:] Uczyłaś się dużo do tej rozmowy? Z czego się przygotowywałaś?? Ja chcę iść na zaoczne na angielski, myślisz, że są jeszcze szanse na to żeby tam studiować??Z tego cow iem startuje tam tłum ludzi... :( Pozdrawiam!
witaj Celinko
powiem Ci tak nie uczylam sie duzo, poniewaz nawet nie mialam z czego;)tegoroczni maturzysci przygotowujac sie do matury byli przygotowani do tej rozmowy a ja mature pisalam kilka lat temu i to nawet nie z angielskiego tylko z francuskiego;)wiec sama widzisz ;) nie jest zle na rozmowie cos na pewno powiesz;) tak wiec do zobaczenia w pazdzierniku na zaocznych studiach;)pozdrawiam i zycze powodzonka bedzie dobrze we wrzesniu przyznasz mi racje;)
p.s . szkoda ze duzo ludzi idzie bo beda "maglowac" na pierwszym roku!:(;)
Sama rozmowa nie była zła, taka luzna pogawędka stresu trochę było ale jakoś przeżyłam:) I jestem studentka pierwszego roku:)
Dziekuję za słowa otuchy:) Hmm cos tam po angielsku umiem powiedzieć, ale boje sie tych pytań:P A rozmowa dopiero 9 wrzesnia :/ wolałabym miec to juz za sobą...Chyba po prostu powtórzę zestawy maturalne, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy...Ja uważam, że jak juz się dostaniemy to za wszelką ceneę będziemy sie uczyly zeby sie utrzymac- najgorzej jest sie w ogole dostac :P :) mam nadzieje ze spotkam Was w październiku:) pozdrawiam-buziaki :]
Rozmowa naprawdę nie ejst trudna napewno sobie świetnie poradzisz:) A an jakie studia sie wybierasz dzienne czy zaoczne??
Wybieram się na zaoczne, bo skopałam troszke mature z angielskiego...tak sie zestresowałam, że nic nie wiedziałam! Z ustnego podstawowego miałam 95% a z pisemnej podstawowej 74% i rozsz.41% także ma się rozumieć, że na dzienne, to mam baaaardzo nikłe szanse!A jakich mniej więcej pytań mam się spodziewać na tej rozmowie? Kurde w dzień rozmowy mam iść jeszcze na wesele, ale jak się nie dostane to na żadne wesele nie ide:P Pozdrawiam :]
Ja z angielskiego też nie miałam rewelacyjnych wyników na maturze a się dostałam:) Zobaczymy później jak bedzie w najgorszym wypadku będę się na zaoczne przenosiła;) Ja miałam powiedzieć jakie cechyb powinien mieć mój mąż, coś o terrosrystach.... o mnie mojej rodzinie..itd.. ale trudne nie było aż takie.. A o przyjęciu na studia decyduje rozmowa kwalifikacyjna, a nie wyniki z matury;p Pozdrawiam
Ja sie boje, ze dostane jakies pytanko z kultury albo cos w tym stylu!Boje sie tez tego, ze jak uslysza moja poprawnosc gramatyczna to sie lewą noga przeżegnają w tej komisji:P Może mam duzy zasób słownictwa, ale z gramatyka to u mnie troszke ciezko.Pozdrawiam-buźki;]
mam pytanko do soób któpre dostały się w tym roku na nnkjo. Dostaliście jakieś pismo czy inny świstek który potwierdzałby że się dostaliście? Bo ja nie :/
witam
dostaniesz pisemnko pod koniec wrzesnia tak wiec cierpliwosci i do zobaczonka w pazdzierniku
p.s. czy ktos wie czy pierwszy zjazd zaoczniakow bedzie jeszcze we wrzesniu czy dopiero w pazdzierniku?
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 151