Terminy odpowiedzi z UCAS

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 541
Cytat: Babe_2013
Adamsmo
Super, życzymy powodzenia.

i wzajemnie!
Cytat: Babe_2013
Dużo chcą na te języki, ale za to trzeci przedmiot jest zupełnie nie stresujący. Wygląda na to, że ofertę dostosowali do skali staninowej. Na stronie CKE są staniny po angielsku. Jeszcze raz gratuluję.

Dziękuję :)
Dzisiaj dostałam 'conditionala' z Durham.

Czyli mam trzy conditionale: Greenwich, Westminster, Durham.

Brak odpowiedzi z Bristolu i City London
Cytat: nuka2
Dzisiaj dostałam 'conditionala' z Durham.

Czyli mam trzy conditionale: Greenwich, Westminster, Durham.

Brak odpowiedzi z Bristolu i City London

Gratulacje, jesteś szczęściara! Na rachunkowość i finanse ciężko się dostać do prestiżowych uniwerków. A pochwalisz się ofertą?
Dzieki za gratulacje.

Greenwich: 70% rozszerzona matematyka + 70% rozszerzony angielski; IELTS 6,0
Westminster: 80% overall
Durham: 85% overall; IELTS 6,5

Instyktownie lubię Greenwich ;)
Co wybiorę? Nie wiem.
Czekam dalej i zastanawiam się jak to zdać?
Oferta z Durham jest obłędna. Nie musisz mieć z polskiego np. 75%. Gratulujemy oferty z jednego z najlepszych uniwerków w GB. Nie podjęłabym decycji instynktownie, ale na podstawie poważnych rozważań. Durham jest bardzo dobrym uniwersytetm, a Greenwich nie ma takiego statusu. Pamietaj, że do Durham będzie chodziła sama śmietanka, a to ma przełożenie na przyszłą pracę i osoby, z którymi nawiążesz kontakty. Oczywiście praca nie jest gwarantowana i trzeba miec dobre wyniki itd, ale zawsze będzie łatwiej. Też patrzyliśmy na Durham, ale nie mają joint degree mat / ComScie.
Dziękuję za tak entuzjastyczne gratulacje.

Ten Greenwich to lubię, ale z przymrużeniem oka, głównie za wymagania łatwe do spełnienia.

Poprzeczka postawiona prze Durham faktycznie wysoka, ale propozycja bardzo kusząca i zdaję sobie sprawę, że to dobry uniwersytet. Mózg mi się zagrzał od myślenia jak osiągnąć 85% overall.
Będę musiała przyłożyć się do polskiego, żeby uzyskać jakiś dobry wynik.

A Twój syn na jakie uczelnie aplikował? Macie już jakąś odpowiedż?
Aplikuje do Bristol, Edinburgh, York, Nottingham i Glasgow. Dostał na razie tylko dwie oferty:
Bristol - 85% średnia z matury i 85% z trzech rozszerzonych przedmiotów, w tym matematyka
Glasgow - 75% minimum z wszystkich przedmiotów maturalnych oraz 3 przedmiotów rozszerzonych w tym matematyka i inny przedmiot ścisły.
Edinburgh powiedział, że da odpowidź w marcu. Czekamy.
To super, że macie już dwie oferty!!

Wymagania też wysokie ,ale od początku było wiadomo, że niskie nie będą.

Tak swoją drogą, myślałam, że najważniejsze będą trzy rozszerzenia i ich średni wynik, a nie średnia z całej matury. To mnie trochę dołuje.

Adamsmo, co u Ciebie?? Masz już jakąś ofertę??
edytowany przez nuka2: 09 lut 2013
Adamsmo, co u Ciebie?? Masz już jakąś ofertę??

nadal czekam
Hey! A jam mam do Was drodzy przyszli studenci zgoła inne pytanie. Mianowice w tym roku zamierza rozpocząć studia licencjackie w Londynie. Jak większość z Was, będę musiał pracować podczas studiów. Moje pytanie brzmi: gdzie i jak szukacie pracy? czy macie ją już zapewnioną, przed przyjazdem czy macie zamiar jej szukać dopiero po przyjeździe?
edytowany przez Baby_Killer: 10 lut 2013
Cytat: Baby_Killer
Moje pytanie brzmi: gdzie i jak szukacie pracy? czy macie ją już zapewnioną, przed przyjazdem czy macie zamiar jej szukać dopiero po przyjeździe?

Najlepiej szukac na miejscu - wszystko za sie szybko zmienia. Ale jest bardzo trudno o prace - to przygotuj sie na to.
Wiem. mieszkałem w Leed przez 7 miesiecy i trudno bardzo było o prace. Choć słyszałem, że w Yorshire jest dużo gorzej niż w Londynie. Szkoda, że nie mam możliwości załatwienia sobie pracy przed. Czułbym się pewniej. Nie chce wylądowac na bruku z kredytem studenckim od rzadu na karku.
Czwarty 'conditional' z Bristolu :) :) :)

75% overall

85% rozszerzona matematyka
Dwa kolejne rozszerzenia: 80% i 75% bez wymagań odnośnie jaki to przedmiot

Czyli wymagania trochę niższe, niż u Twojego syna Babe.

Na razie oferta z Bristolu, chyba, wygrywa!!!
edytowany przez nuka2: 11 lut 2013
Czwarty 'conditional' z Bristolu :) :) :)

75% overall

85% rozszerzona matematyka
Dwa kolejne rozszerzenia: 80% i 75% bez wymagań odnośnie jaki to przedmiot

Czyli wymagania trochę niższe, niż u Twojego syna Babe.

Na razie oferta z Bristolu, chyba, wygrywa!!!

GRATULACJE !!!!!
To wymarzona oferta. Bardzo, bardzo Ci zazdrościmy. Nie wiem co napisałaś w PS, ale opatentuj go. ;-)
Chyba nie masz już wątpliwości co wybrać. Masz dwie znakomite uczelnie do wyboru. Nawej jeśłi wolisz Durham, możesz dać Bristol jako drugi wybór.

My jeszcze czekamy. :(
Dzięki, Babe, że tak pięknie dodajesz ludziom otuchy.

Nawet, nie wiesz, jak się cieszę z tej oferty. Jeśli teraz odmówi mi City to i tak jestem przeszczęśliwa!!

Jeśli chodzi o PS to sama nie wiem, co ja tam napisałam. Sama się dziwię, że mam aż cztery 'conditionale'.

Wierzę, że Ty, Twój syn i wszyscy czekający też dostaniecie kolejne oferty. Trzymam za Was kciuki.

Jeśli to nie tajemnica to czy możesz napisać ile 'conditionali' dostał Twój starszy syn?

Aha, Bristol chce IELTS na 7,0 :(
edytowany przez nuka2: 11 lut 2013
gratuluję i trzymam kciuki nuka2
Trzymamy kciuki za Twój IELTS!

Starszy syn dostal 70% overall z Newcastle na Computer Science. Niska oferta, ale miał już zdaną maturę i poprawiał matematykę. Miał już ten wynik, zanim poprawił matmę, więc zdziwiliśmy się, że dostał conditional, a nie unconditional. Nie chcieliśmy jednak zwracać im uwagi, zeby nie zmienili ;-)
Pozostalych ofert nie pamiętam. Gorszej rangi uniwerki dawały mu 75% overall. Jest bardzo zadowolony.
widze sporo odpowiedzi z uczelni angielskich.

dostał ktoś już coś z jakiegos uniwersytetu w Szkocji? Edynburg i Dundee szczególnie mnie interesują...
Dostałam dzisiaj dwie pierwsze oferty od Uni Glasgow. 3x 75% z matury i IELTS NA 6,5.
Czekam jeszcze na Dundee i Aberdeen, chociaż Glasgow mnie najbardziej interesuje, jak na razie jestem bardzo zadowolona i.. jakoś bardziej zmobilizowana do nauki :)
Witaj nela_k!
Gratulacje!!!
Czyżby Glasgow w tym roku najszybciej rozsyłał ofrty? Czy dostałaś w swoich ofertach z Glasgow, że musisz mieć też z każdego przedmiotu zdawanego na maturze 75%?
Na jaki kierunek się wybierasz?
Witaj,
Z każdego rozszerzonego muszę mieć min 75%, co mnie trochę przeraża.. Złożyłam na kierunek German/Psychology oraz samo Psychology. Wszystko okaże się w maju, jak napiszę matury :)
To masz trochę łatwiej. Każdy egzamin jest przerażający i niepewny przed przystąpieniem. Uszy do góry! Jest jeszcze sporo czasu! Za to jak taka oferta wpływa na motywację. Powinni w Polsce wprowadzić taką zasadę. Wtedy nie byloby przypadkowych wyborów kierunków na zasadzie "Zdam, maturę i zobaczymy. Gdzieś się dostanę."
Znalazłam artykuł ze statystyką z UCAS.
Będzie trudniej dostać się na computer science. W tym roku jest o 12.3 % więcej aplikacji. Są też informacje o pozostałych kierunkach.
http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2013/jan/30/university-applications-subjects-age-gender-country
Graty dla wszystkich co otrzymali oferty :)

Ja dostałem z Glasgow:
- 85% z każdego przedmiotu, w tym 3 rozszerzone
- 6,5 z IELTS
Cześć Piotrq10!
Gratulacje! Myślałam jednak, ze z krzesła spadnę. Każdy się chwalił ofertami z Glasgow na 75%. Jaki kierunek wybrałeś? Dokąd jeszcze się starasz?
Też mało nie spadłem, jak się pytałem w październiku. :) Wiem, że mają sporo aplikacji na ten kierunek i stąd takie wymagania, które -tak na marginesie- wzrosły o 10 p.p. od ostatniego roku.

Ja aplikuję na Politics/International Relations (albo joint) do:
- wspomniane Glasgow
- Edynburg
- Aberdeen
- Dundee
- St Andrews [mission impossible]
Tak, te kierunki w GB cieszą sę powodzeniem. Widzę, że razem będziemy czekać na Edynburg. Nie przekreślaj St Andrews, wszystko jest możliwe. Zastanów się jednak nad tym miejscem. Tylko pole golfowe i uniwerek. Życie drogie i mało okazji do zarobku. Podobno dosyć nudno (?). Ale może towarzysko Cię interesuje. W każdym razie powodzenia! Daj znać, jak dostniesz jakąs ofertę.
Niestety potwierdzam, St Andrews nie dosc, ze jest strasznie drogie do mieszkania to jeszcze straszna dziura. Studenci stamtad przyjezdzaja do nas do Dundee na zakupy i imprezy :P Choc wiadomo, co prestiz to prestiz... Ale mam wielu znajomych stamtad i bardzo narzekaja, ze okropnie drogie zycie i nuda jak cholera.
wczoraj minął pierwszy miesiąc od założenia wątku..... nasza mała rocznica haha
....oczekiwania jednak ciąg dalszy :(
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 541