Witam, jestem uczniem szkoły Speak Up 2 miesiące, kupiłem pakiet 6 poziomów za 4000 zł. Jest to kurs rozciągnięty na 2 lata, dostałem rabatu 5000 zł :) Ale uwierzcie mi, żałuje że podpisałem umowę z tymi złodziejami i oszustami, największy błąd życia, a już pisze dlaczego:
1. Zajęcia z komputerem są beznadziejne, dlatego że:
- jeżeli czegoś nie wiesz nikt Ci nie pomoże nawet jeśli poprosisz o pomoc lektora :P powie nie mam czasu :) , jesteś zdany tylko na siebie i słownik angielski
- mówienie do mikrofonu jest czymś idiotycznym bo tak naprawdę możesz to robić w domu bo jest pełno kursów online w necie za darmo i lepszych, uwierz mi chociażby ta strona :)
- program opracowany na kursie jest nudny, skomplikowany, bardzo drogi bo 20 lekcji multimedialnych kosztuje 60 zł :) jedna lekcja to 3 zł :) to idziemy do 2 pkt
2. Zajęcia z Lektorem Warsztaty masz ich 20 godzin na 3 miesiące bo tyle trwa 1 poziom :) :
- ciężko jest się zapisać na wybraną lekcje jak przyjdziesz od godziny 17 to juz jest po 10 osób w grupie co daje ci 6 min indwyidualnej lekcji :) czyli jak czegoś nie wiesz i nie kapujesz od razu czas stracony, bo jest za dużo osób ale konsultant przed podpisaniem umowy mówi ::: maksymalnie 4 osoby ::: co oczywiście jest kłamstwem bo wczoraj było nas 15 hahaha, czujecie ten klimat :D
- 20 godzin kosztuje przy takiej grupie 5 zł :D zoabczcie jakie oni mają oszczędności :D
- warsztaty, mamy do wyboru: gramatykę, czytanie, kolor zajęcia grupowe, konwersacje od poziomu 3, pisanie, rozpisanych na 12 tygodni, a co tydzien inny temat zajęc
- więc jak masz się nauczyć dobrze angielskiego majac 20 godzin w tym licząc, że tak naprawde dla Ciebie przypada 3 godziny, oszustwo !! nie daj się zwieść !!!
- pamiętaj masz zajęcia co z tego że na nie pójdziesz jak w domu będziesz musiał powtarzać to jescze pare razy żeby zrozumieć !!! w tej szkole im więcej sam się uczysz tym więcej wiesz, naciąganie pieniędzy
3. Umowa :
- jawne oszustwo dobrze zrobione na papierze
- dają rabat 5000 zł, ale wpłacasz pieniądze od razu na ich konto całość !!!! Ty masz kredyt w banku czyli jeżeli nie masz pracy, stracisz prace to jesteś człowieku stracony, nie płacisz przychodzi komornik i zabiera coś :) ale pamiętaj na kurs możesz już chodzić zawsze :) bo oni mają cała kwote :p
- pamiętaj że żadne szkoły nie biorą pieniędzy z takim wyprzedzeniem, małe firmy biorą po miesiąc po 300 do 400 zł i jesteś dla nich najważniejszy, bo dzięki temu oni żyją i chcą Ciebie wykształcić !!!!!!! Tutaj jest aglomeracja, biznes kogoś kto wymyślił jak zarobić czysty szmal, zatrudnił ludzi do prowadzenia zajęć, miła atmosfere, program napisany na komputer i tyle, kasa od razu idzie na konto i na odsetki, np. 100 osób po 4000zł daje dam 4[tel]tysiecy :)
- książki haha na umowie są warte 750 zł ale tak naprawdę ta książka jest napisana pod program, nic z niej się nie nauczysz jedynie słówek :) książka warta z produkcji 8 zł
- umowa jest cudownie zrobiona, jeżeli będziesz chciał zrezygnować to sporo zapłacisz, a już mówie co i jak :)
wypowiedzenie miesięczne jest więc z niego skorzystasz ale :)
mamy 6 poziomów: 1 kosztuje 1400zł / 2 kosztuje 1300zł / 3 kosztuje 1000zł / 4,5,6 333 zł :)
więc rezygnując zapłacisz za każdy poziom aktualnie który wykorzystałeś wiec rezygnujać płacisz na gotowo 1400 zł ale uratujesz reszte pieniędzy chociaż :) lepiej stracic 1400zł niż 4000zł :) za beznadziejną naukę :) gorzej jest jak robisz kolejny poziom to już nie opłaca się rezygnować dlaczego, bo już wtedy płacisz 2700zł jak zrezygnujesz wiec już spora sumka jest i zostajesz ich własnościa do końca kursu, a oni się z Ciebie śmieją a Ty płaczesz, niestety taka prawda.
Wady i kłamstwa:
1. Duża cena nieadekwatna to kursu, płacisz tyle na ile się zgodzisz, widzą frajera na którym można zarobić, zmydlą oczy to jeden zapłacił 10 tysięcy :D Płacze mi na zajęciach, wszystko jest ceną na którą się zgodzisz ale najmniej to 3500 zł, choć idziesz na spotkanie facet mówi Ci ze ma tylko do zaoferowania 6 poziomów, wiec sie zgadasz a tu niespodzaniaka dziewczyna na kursie mówi że kupiła kurs na 2 poziomy za 1600 zł :D Czyli magia, byłeś zainteresowany krótko ale on widział że zgodzisz się na więcej wiec da Ci rabat żebys tylko więcej płacił.
2. Niski poziom nauczania, bo komputer za Ciebie nie będzie mówił w Anglii
- oszustwo jeżeli chodzi o informacje związane z kursem przed podpisaniem umowy a mianowicie:
a) Zajęcia indywidualne z nauczyliem miały być nieograniczone hahaha :D Piękne pojęcie nieograniczone już wyjaśniam więc przed umową nie powiedział że takie spotkanie trwa 30 minut, ale jak na nim się pojawiłem dostałem informację że trwa 25 minut haha, na które jest ciężko się zapisać bo nie ma terminów, ja czekałem tydzień na follow up bo tak to się nazywa i on nic nie daje bo tydzien nie wiedziałem co mam poprawić jak się uczyć, tydzien uciekł z życiorysu :( stąd wniosek że nawet jak się zgłosisz to kto Ci coś wytłumaczy w 25 min tylko cudotwórca :D
b) Wszysycy w tej szkole mają Ciebie gdzieś !!! Zapłaciłeś no to narazie frajerze !! Przykład - nie chodzisz 2 tygodnie zero odezwu z firmy czemu nie chodzisz na zajęcia, skandal !!! Dlaczego bo jak dzownili żebyś przyszedł na spotkanie żeby się zapisać na kurs to potrafią dzwonic codziennie :) Kochają Ciebie wręcz, są kochani i mili.
c) Grupy 10 15 osobowe.
d) Jeżeli nie przyjdzie na zajęcia - przepadają, umrze Ci ktoś z rodziny trudno trzeba było przyjść na angielski.
e) Warsztaty są robione w trybie szybkim w sensie tematy na 25 minut rozwinięte na 60 min.
f) Gwarancja na piśmie :D haha jeżli masz 75 % z multimediów i oblejsz nawet egzamin na wyższy poziom nie zwróćą Ci pieniędzy bo na multimediach umiałeś więc umiesz :D:D:D musisz być totalnym głupkiem żeby tego nie zdać :D Tak to wygląda :D Bronią się jak mogą wkońcu to Ty płacisz kolosalna kwotę za kurs.
g) Chcesz zrezygnować to już kręcą że nie można, że masz kogoś znaleźć bo to super oferta, przepiszesz na niego kurs (cesja) albo najlepsze było to że zawiesisz kurs haha, tak pieniądze mam płacić a nie chodzić, a jak mi się zachce to kiedyś przyje, paranoja to nadaje się tylko do telewizji.
h) Miesięczne wypowiedzenie, ale i tak płacisz kupe pasy więc najlepiej od razu odstąpić od umowy.
Zalety :
- miła atmosfera na zajęciach warsztatowych , panie są miłe ze względu takiego żeby robić tylko dobrą atmosferę w końcu biorą za to 3000zł miesięcznie
Uwaga:
Ci co piszą pozytywnie na forach o tej szkole to pracownicy, mają to w umowie żeby promować szkołę na forach bo mają z tego przeciez zysk, procent o wynegocjowanej umowy z Toba:
Nie dajcię na teksty :
- chodze tam 5 lat :D szkoła super, naucyzłąm sie wiecej niż myślałam itd. bo to brednie, ludzie tam płaczą ale nie mogą nic zrobić bo najpierw próbują 1 poziom coś im wychodzi bo są zaangażowani, a potem płacz bo nic nie idzie jak powinno i już nie idzie się wycofać więc zmuszają się hasłem
::::::::::: tyle zapłaciłam więc muszę się uczyć żeby coś umieć :::::::::::