Ryanair

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 382
Mnie zotsało 2 tygodnie do konca kursu. Czy jestem zadowolona? W sumie to spodziewałam sie, ze bedzie ciezko i jest ciężko. Mam tylko nadzieje, ze to wszystko jest tego warte, bo pieniędzy włozyłam juz w to bardzo duzo a jeszcze przez pierwszy miesiac w bazie, zanim dostane pierwsza wypłate trzeba jakos życ.
O ile dobrze pamiętam stewardessy z wizzair mówiły po polsku, a to przecież firma węgierska.
Czy jest tutaj jakaś stewardesa z shannon? Bo moja dziewczyna właśnie tam dzisiaj wyleciała i będzie pracować w ryanair. Fajnie by było jakby tam miała jakies koleżanki z Polski
Cze Rozpoczynam kurs 28.08.2007 we Wrocławiu, Czekam na kontakt od osób, (osoby) które też zaczynają kurs w tym czasie. Nie mam załatwionego jeszcze zakweterowania i szczerze mówiąc wolałabym z kimś sie skrzyknąc.Razem zawsze raźniej:) Odezwijcie się czekam. pozdrawiam Ania
Możecie do mnie napisać na adres [email] Czekam Ania
CZESC MAM NA IMIE ANIA I MAM NADZIEJE ZE SIE SPOTKAMY NA SZKOLENIU, JA NIESTETY IDE DOPIERO NA SPOTKANIE REKRUTACYJNE, JESLI JE PRZEJDE DAM CI ZNAC, WTEDY MOZE SIE SPOTKAMY WE WROCLAWIU?JA MIESZKAM W WARSZAWIE ALE POCHODZE Z DOLNEGO SLASKA, ZNAM WROCLAW, MOZE PRZYDA CI SIE PILOT ;-))))))
czesc ...Zbych...nie jestem gejem ...jestem ok dobrze by bylo poznac kilka osob przed treningiem ,na ktory sie wybieram.Sam jeszcze nie wiem gdzie bede tam mieszkal.

[email]
Ja pracuje dla ryana od 8 miesiecy. Praca sama w sobie jest w porzadku i jak w kazdej pracy sa dni lepsze i gorsze. Jednak dla tych wszystkich malkontentow mam rade, aby spojrzeli na ta prace z perspektywy przygody i mozliwosci zobacznenia sporego kawalka europy i nie tylko, a takze poznania niesamowitych ludzi z calego swiata. Firma jest jaka jest, ale jak ktos juz tu napisal, jak otrzyma sie kontrakt ryana to nie jest tak zle i mozna troche dla nich popracowac. Tym bardziej, ze doswiadczenie sie liczy. Tylko za polandia troche sie teskni....
Pozdrawiam wszystkich i zycze podjecia trafnych decyzji!!!
Hej mam pytanie do osob ktore sa juz na szkoleniu. Czy to prawda ze w pierwszu dniu szkolenia robia test z precourseparta??? Szczerze mowiac chcialam to sobie luzno przejrzec przed rozpoczeciem treningu a tu czytam o jakim tescie na ktorym trzeba zdobyc 80%???? CZY KTOS COS O TYM WIE??? ja zaczynam 28 sierpnia i jesli to prawda to musze porzadnie przysiasc.
Czesc

Ja zaczynam kurs 25 wrzesnia we Wroclawiu.Niezbyt jeszcze wiem gdzie mieszkac, wiec nie pogardze propozycja wspolnego zamieszkania...Tniemy koszty :P

A co do ludzi ktorzy sa na kursie albo juz przez niego przebrneli, podpowiedzcie jakie sa pierwsze dni, jak wyglada kurs, no i generalnie czy latwo zaliczac te testy.

[email] Prosze o kontakt.

Pozdrawiam
Michal
ja spędzilam ostatnio 2 tygodnie w Szwecji, i poznalam bardzo duzo ludzi ktorzy pracuja dla ryanair'a, wszyscy bardzo byli zadowolni nikt nie narzekał ze zle zarabia albo ma jakies nieprzyjemnosci z szefami! wiec szczerze polecam! sama sie zastanawiam czy w przyszłym roku nie zaczac kursu. Pozdrawiam:)
Ola jeżeli możesz skontaktuj się ze mną .To moje gg 3.1.1.6.1.0.4.
czesc wszystkim
Przeczytalam wasze pytania i jestem odpowiednim kandydatem do udzielenia odpowiedzi.Wlasnie zrezygnowalam z kursu na stewardesse w ryanair -po dwoch dniach!!!(28.08.2007) caly ten kurs to istny koszmar.Te 1850 euro (odwrzesnia 2000 euro)to jest pikus.Prawdziwe koszta rozpoczynaja sie od pierwszego dnia kursu.na spotkaniu rekrutacyjnym w Warszawie nie informuja o kosztach, o tych dowiadujesz sie dopiero po fakcie.Musisz udowodnic ze nie jestes terrorysta, dlatego potrzebujesz zaswiadczenia o niekaralnosci, i tone innych dokumentow,kazdy KOSZTUJE.same przygotowanie do kursu (tj.Zaswiadczenia, tlumaczenia przysiegle buty,stroje wymagane przez ryanair, itd.)kosztowaly mnie ok 1000 euro BEZ SCIEMY.w drugim dniu kursu dowiedzialam sie ze jeszcze przed egzaminem musisz wynajac mieszkanie w swojej bazie(ja dostalam Barcelone-wynajecie MIESZKANIA W TYM MIESCIE TO OK.500 EURO PLUS KAUCJA-3 RAZY WYSOKOSC CZYNSZU)A CO JESLI NIE ZALICZYSZ TEGO KURSU?KTO CI ODDA FORSE?nikt!!!!SAMI PROWADZACY NA KAZDYM KROKU POWTARZAJA ZE BEZ ZAKUWANIA OBLEJESZ.Sponsoruja tylko przeloty a za wszystko inne musisz placic sam.Z wiarygodnych zrodel wiem ze nieliczni tam pracujacy polacy przez kilka miesiecy nie doczekali sie ubezpieczenia zdrowotnego.A wracajac do kursu jedna nawet usprawiedliwiona nieobecnosc (choroba) dyskwalifikuje cie podobnie jak masa innycg bzdur np. brak jednego kwitu lub to ze porozumiewacie sie w trakcie trwania kursu po polsku (to jest nagana- 2 nagany i out) .Wymagania co do twojego wygladu, zachowania czy tym podobnych sa naprawde smieszne.Pisze to wszystko po to aby zainteresowanym zaoszczedzic nerwow i pieniedzy.Ja niestety nie wpadlam na pomysl aby zajrzec na forum, i stracilam sporo pieniedzy.pozdrawiam. splukana
Splukana a czy ludzie z Twojego kursu zostali dalej? Wszyscy narzekali? Jezeli nie masz butow itd itd nie dziwne ze wydalas tyle pieniedzy... poza tym 100E to kochana jest prawie 4000zl ja na wszystkie formalnosci zwiazane ze szkolenie wydalem niecale 100zl (50 zl oplata sadowa w KRS bo jesli masz zla przeszlosc to Cie nie wezma jak kazdy pracodawca.to nie to ze sprawdzaja czy nie jestes terrorysta, przegielas z tym tak jak z pieniedzmi jakie wylozylas + 50 zl na wszystkie te poswiadczenia i jeszcze mam tylko do przetlumaczenia akt urodzenia). to nawet nie jest 50E !! Jezeli nie wydrukowalas sobie pre course part a i b mimo ze dali to zeby bylo latwiej to nie dziw sie ze jest trudno. poza tym nalezy miec samozaparcie chyba nie ? jak do kazdej pracy a nie poddawac sie i wlasnie jak ty wyrzucac "1000E" w bloto. troszke nie masz racji jednym slowem. to moja opinia.
Popieram kolege!! Smiesza mnie takie wpisy jak powyzszy splukanej. Wychodzi zupelny brak logicznego myslenia i znajomosci tematu. Reszte pozostawiam bez komentarza. Ja sam pracuje dla FR i nie jest tak zle, jak tu niektorzy opisuja, wymyslajac pewne kwestie niewadomo skad.
Mala prosba, zanim cos napiszecie, zrobcie chociaz male rozeznanie w temaciem i nie zamieszczajcie informacji zupelnie niesprawdzonych. Pozdrawiam wszystkich!!!!!
Zaczynam kurs we Wroclawiu 25 wrzesnia, szukam dziewczyn do wspolnego poszukiwania mieszkania na czas kursu:) [email] moj nr [gg]
Memnom mozesz do mnie napisac ? 1019785... prosilbym , jesli pracujesz wtej branzy :) Pozdrawiam
kolego m1...-50 zl to koszyuje kwit z polskiego sadu, jesli nie pracowales za granica nie masz zielonego pojecia ile kosztuje kawalek papieru plus wycieczki do ambasad( niestety nie wszystko mozna zalatwic przez internet)tlumaczenia to koszt ok.100 zl od sztuki.Jesli jestes na tym kursie wiesz ilu dokumentow wymagali, takze przestan pieprzyc glupoty.A co do butow i stroju to niestety nie ubieram sie jak starsza pani dlatego cala garderobe wymagana przez "FIRME" musialam kupic nowa.Powodzenia i wysokich lotow dla wszystkich.
heyka,
czy ktos wybiera się do Wrocławia na szkolenie z ryanair 9.10???
Jesli tak to moze poszukamy razem mieszkania???
to moj meil [email]
witam, ja również zostałem poinformowany że pozytywnie przeszedłem rozmowę kwalifikacyjną w Warszawie 18.09 a następny kurs odbywa się 09.10 we Wrocku. Obecnie jestem studenem II roku turystyki i rekreacji i nie wiem czy ryzykować z braniem dziekanki na rok, bo jeżeli te wszystkie negatywne opinie to prawda? Ale z chęcią skontaktuje się z osobami które mają zamiar wyruszać do Wrocka.
[email]
I mam jeszcze pytanko do osób które pracują dla RA dłurzszy czas. Jeżeli nie mam gotówki żeby wysypać im te 1850euro i wezme ten kredyt z Banku Irlandii to czy można się z nimi dogadać np. co do dziesięczno a nie dwunasto miesięcznej spłaty???
A co do zakwaterowania już po kursie w bazie, co trzeba pokryć z własnej kielni i czy jest jeszcze coś kłopotliwego o czym np. "zapomnieli" wspomnieć na kursie czy tej prezentacji przed interview.
Dzięki z góry i czekam na odpowiedź
POZDRO
Witaj, kredyt bierzesz na 10 m-cy, ale jak kazdy inny kredyt mozesz go splacic wczesniej. Zakwaterowanie oplacasz sam, z pensji oczywiscie. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
witam mam 20lat i mysle o pracy w liniach lotniczych wydaje mi sie to bardzo cieakawa praca prosze o kilka informacji do jakich lini najlepiej uderzac polskie zagraniczne???? prosze o informacje na forum badz [email]
witam mam 20lat i mysle o pracy w liniach lotniczych wydaje mi sie to bardzo cieakawa praca prosze o kilka informacji do jakich lini najlepiej uderzac polskie zagraniczne???? prosze o informacje na forum badz [email]
rostekk-
zastanow sie dokladnie, co tak Ciebie fascynuje w tej pracy.
Najlepiej wszystkie linie - na jedne sie dostaniesz, na drugie nie.
Przypuszczam, ze wladasz juz paroma jez.
Cześć wszystkim kursowiczom Ryanaira :))

Jeśli ktoś wybiera się na kurs 30.10.07 z Dalmaca we Wrocławiu, to jest nas już więcej. Co dwie głowy to nie jedna. Piszcie: [email] lub GG#116015

Pozdrawiam
Łukasz
cześć Lukasz ja też będę na kursie 30.10.2007 odezwij sie (i wszystkie inne osoby które tez będą)na pewno wtedy łatwiej będzie znaleźć mieszkanie bo ceny są kosmiczne
moje gg-296366 lub mail [email]
ODZYWAJCIE SIE BO TO OSTATNI DZWONEK NA ZNALEZIENIE LOKUM
...w jednym moge cie zapewnic...zdalem bardzo intensywny ale swietnie zorganizowany trening,ktory sam w sobie jest wielka szkola charakerow,proba slabosci,encyklopedia wiedzy...czesc praktyczna odbyla sie juz w Anglii -ciekawie,warto przezyc i zobaczyc...a noclegi u rodzin-i dla obawiajacych sie bezposredniego kontaktu z Irlandczykami...nocuje sie w b.dobrych warunkach,przywatnosc zapewnia indywidualny domek i powsciagliwosc Irlandczykow..lodowka codziennie jest uzupelniana..bardzo przyjemnie!!!!
hej!!!
jak tam kurs?;)
ja się wybieram 22stycznia do wroclawia,wiec odzywajcie sie moi wspolkursowicze;)[gg] czy ktos cos wie o tych zajeciach "wodnych"?
jak to dokladnie wygląda?plywac-plywam,ale otylią nie jestem;)))))))))
Uwaga! do wszystkich zainteresowanych pracą w liniach lot. Ryanair!!!!!!
Prosze sie dobrze zastanowić nad decyzja dot pracy w tych liniach! Mój syn zdał testy egzminacyjne w czerwcu "spiewająco"! Pracuje dla tych linii od 28 czerwca br. Ostatnia wypłatę, czyli dwa dni temu otrzymał w wys. 600 funtów! Dostaje corac mniej lotów. Na poczatku nie było żle. Płace jako takie. Fakt, zatrudnia Go agencja na Stansted ale o kontrakcie nikt nie chce mówić. Jest to chłopak przystojny, zawsze czyściutki, uprzemy. Sprzedaz ma zawsze wysoką. Kupony , które ma do sprzedaży na loterię sprzedaje w 100% i zawsze przed terminem. Ta firma to WYZYSKIWACZE! Agencja przyjmuje ciągle naiwnych (sorry nie chcę nikogo urazić) i czeka tylko kto w końcu sie ugnie i zrezygnuje z pracy dla linii. A jak żyć w UK za takie wynagrodzenie. Dodatkowo dojeżdża samochodem na Stansted ok 40 km. Nie polecam pracy w Ryanair! Jesli w tym miesiacu nie dostanie informacji nt kontraktu to rezygnuje. Dobrze, że mieszka ze swoja dziewczyna bo inaczedj to dosłownie na przysłowiowy chleb nie miałby. Język angielski zna naprawde świetnie, jest młody i to przykre doświadczenie z Ryanairem to może troche zniechęcić do pracy w UK ale mam nadzieję, że sie otrząśnie. WQłozył w kurs ponad 1000 funtów, nie licząc dojazdów samochodem. Przykre. Więc raz jeszcze ostrzegam : UWAGA NA PRACE W RYANAIR!
ja wlasnie jestem po rekrutacji w poznaniu dla Rayanair i mysle o szkoleniu w marcu we wrocku.jak wielu z was mam duzo watpliwosci.Ciezkiej pracy sie nie boje, o ile wynagrodzenie jest adekwatne do ilosci wykonanej pracy.Sama umowa o prace jest bardzo ogolnikowa i wlasciwie wszystkiego mozna sie spodziewadzac, jak rowniez niewiele sa w stanie zagwarantowac, rowniez ilosci lotow w tym przypadku.I to mnie martwi bo ja chce wyrobic te 1400 euro.Jesli ktos mial podobna sytuacje jak ten chlopak ze Stansted to prosze o info na forum,na [email] lub przez skype, znalezc mnie mozna pod:puchalas.I czy ktos kto pracuje dla ryana moglby sie wypowiedziec odnosnie zaplaty i grafiku lotow.Czy placa za godziny spedzone na lotnisku pomiedzy lotami czy tylko za czas trwania lotu?i o kktorej godzinie jest sie rzeczywiscie w domu?
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 382

»

Pomoc językowa