witam wszystkich.
moja wypowiedz skierowana jest tylko do stewardess.
prosze o uczciwa odpowiedz gdyz ze stron poszczegolnych firm niewiele mozna sie dowiedziec.
moje pytanie brzmi; ile zarabia sie w przyblizeniu na tym stanowisku?
ile dni sie pracuje
do jakich firm najlepiej rekrutowac?
jakiego wyksztalcenia wymagaja.jak to jest z jezykami.ciekawa jestem jak rozumiane jest slowo angielski biegly...w polsce?gdzie polacy ucza sie biegle mowic po angielsku w polsce?
a pozatym stewardessy przechodzily testy i sprawdzano ich kwalifikacje wiec powiedzcie mi jakie mam szanse....
stewardessa to nie jest moja wymarzona praca ale tak jak ktos juz tu pisal to zawsze nastepny papierek do CV i otwarte drzwi na lepsze stanowisko.
ja pracuje obecnie na manhattanie NEW YORK w fitness club na front desk...musze tu mowic biegle conajmniej w 2 jezykach i 2 komunikatywnie.i oczywiscie dobra prezencja.pracuje na tym stanowisku od 2 lat za 14$.10 h dziennie co drugi dzien.
co drugi dzien pracuje w restauracjii....te same wymagania kilka jezykow i dobra prezencja...za 8$ plus tak zwany typ czyli napiwek...
i 3 praca to supervisier w cleaning service...
tu nie musze do nikogo ladnie sie usmiechac.tylko znac biegle angielski i dobrze rosyjski...za jedyne zasrane 12$ na g.
dorabiam sobie poznymi wieczorami.
takze....
zapierniczam jak dziki osiol...wychodze wczesnie rano z domu o 7am...wracam o 11pm....w portwelu mam zaledwie 3200$jestem narobiona jak osiol....
praca jest na czarno...zadnego poswiadczenia poza referencjami....emerytura sie nie liczy....
daleko od domu....
takze dziewczyna z bieglym angielskim i hiszpanskim...dobrym niemieckim i rosyjskim...co robi na czarno w NEW YORK...chyba czas wracac do polski...
jedyne co mi wpadlo do glowy na dzien dobry to stewardessa...
powiedzcie mi czy warto....
?a moze sa inne ciekawe zawody.... w warszawie...jestem z ochoty wawa...ale dawno nie bylam w kraju i nie wiem co tam sie dzieje...
dodam ze nie lubie siedziec na stolku w biurze i patrzec na szefa....
lubie byc miedzy ludzmi,rozmawiac w roznych jezykach...
ale nie wiem...nie jestem zdecydowana...
stewardessy..podpowiedzcie dziekuje
serdecznie pozdrawiam wszystkich polakow rodakow
Adusia z new york
moj e mail
[email]