Ryanair

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 382
a możesz podać adres stronki zeby sciągnąć ten film o ryanair?? pozdrawiam
Przyznam, że trochę przeraża mnie myśl o pilotach "z ulicy".....
Witaj, sciagnalem go przez emula. Jeszcze go nie ogladalem, ale mam nadzieje, ze to ten film.
Obejrzalem wlasnie ten film o Ryanairze. W sumie nic nowego sie nie dowiedzialem niz to co przeczytalem na forach internetowych. Jednak jak w kazdym dokumencie moze byc i w tym troche prawdy. Jednak nie musi to byc regula, ze w kazdej bazie lub samolcie stosuje sie takie praktyki. Coz nam pozostaje, trzeba sprawdzic to na wlasnej skorze i tyle...:)
Pozdrawiam!!
up up up
witam wszystkich.
moja wypowiedz skierowana jest tylko do stewardess.
prosze o uczciwa odpowiedz gdyz ze stron poszczegolnych firm niewiele mozna sie dowiedziec.
moje pytanie brzmi; ile zarabia sie w przyblizeniu na tym stanowisku?
ile dni sie pracuje
do jakich firm najlepiej rekrutowac?
jakiego wyksztalcenia wymagaja.jak to jest z jezykami.ciekawa jestem jak rozumiane jest slowo angielski biegly...w polsce?gdzie polacy ucza sie biegle mowic po angielsku w polsce?
a pozatym stewardessy przechodzily testy i sprawdzano ich kwalifikacje wiec powiedzcie mi jakie mam szanse....
stewardessa to nie jest moja wymarzona praca ale tak jak ktos juz tu pisal to zawsze nastepny papierek do CV i otwarte drzwi na lepsze stanowisko.

ja pracuje obecnie na manhattanie NEW YORK w fitness club na front desk...musze tu mowic biegle conajmniej w 2 jezykach i 2 komunikatywnie.i oczywiscie dobra prezencja.pracuje na tym stanowisku od 2 lat za 14$.10 h dziennie co drugi dzien.
co drugi dzien pracuje w restauracjii....te same wymagania kilka jezykow i dobra prezencja...za 8$ plus tak zwany typ czyli napiwek...
i 3 praca to supervisier w cleaning service...
tu nie musze do nikogo ladnie sie usmiechac.tylko znac biegle angielski i dobrze rosyjski...za jedyne zasrane 12$ na g.
dorabiam sobie poznymi wieczorami.
takze....
zapierniczam jak dziki osiol...wychodze wczesnie rano z domu o 7am...wracam o 11pm....w portwelu mam zaledwie 3200$jestem narobiona jak osiol....
praca jest na czarno...zadnego poswiadczenia poza referencjami....emerytura sie nie liczy....
daleko od domu....

takze dziewczyna z bieglym angielskim i hiszpanskim...dobrym niemieckim i rosyjskim...co robi na czarno w NEW YORK...chyba czas wracac do polski...

jedyne co mi wpadlo do glowy na dzien dobry to stewardessa...
powiedzcie mi czy warto....
?a moze sa inne ciekawe zawody.... w warszawie...jestem z ochoty wawa...ale dawno nie bylam w kraju i nie wiem co tam sie dzieje...

dodam ze nie lubie siedziec na stolku w biurze i patrzec na szefa....
lubie byc miedzy ludzmi,rozmawiac w roznych jezykach...
ale nie wiem...nie jestem zdecydowana...
stewardessy..podpowiedzcie dziekuje
serdecznie pozdrawiam wszystkich polakow rodakow
Adusia z new york
moj e mail
[email]
Polecam stronke i forum cabincrew.com. Sporo przydatnych informacji. Do zobaczenia na pokladach Ryanair:)
witam! dowiedzoałam się z forum ,że idziesz na szkolenie do pracy do linii Ryanair w związku z tym byłabym bardzo wdzieczna za odpoiedz na kilka pytań bo tez mam zamiar wysłać CV do pracy dla tej linii. Otóż jak wyglądał proces rekrutacji tzn o co pytali i ogólnie jak to wszystko wygląda. Czy wiesz moze kiedy beda kolejne kursy ? pozdrawiam i czekam na odpowiedz i trzymam kciuki aby wszystko było ok - MAGDA [email]
Ja byłam właśnie na rekrutacji w Pradze do Ryana prowadzoną przez crewlink. Zaoferowali mi kurs w Budapeszcie lub Pizie, a jestem z Wrocławia. Czy ktoś może pracuje przez tą firmę? I jak to jest, że nic ja muszę jechać tak daleko i bulić 350euro za sam nocleg? W crewlink kurs kosztuje 1200 euro, a w opcji kredytowej 1300 z czego 400 w przedpłacie.
Napiszcie proszę jak tam Wrocławski kurs i gdzie się odbywa to może wpadnę porozmawiać osobiście.
Slyszeliscie ostatnie newsy??? Najgorsza linia lotnicza jest Ryanair. Maja najgorsza obsluge. A najgorsze lotnisko to Londynskie Heathrow.
Gdzie wyczytales takie informacje?? Ja jestem wlasnie na kursie Ryanaira i jest w porzadku, choc trzeba przyznac, ze bardzo intensywnie...
Mowili na RMF chyba.
Jezeli chodzi o obsluge oraz komfort lotu to firma wypada bardzo slabo. Jednakze nie mozna pomijac faktu, iz jest to 'tani przewoznik' i pod tym wzgledem (niska cena lotu) radzi sobie naprawde dobrze.
Witaj,
jestem Ania mieszkam w Elblągu. Interesuje mnie praca stewardessy, mam spotkanie rekrutacyjne z linii lotniczych Wizz Air 29 Listpada. Przez przypadek weszłam na forum i czytałam na temat Wizz Air, wypowiedzi były nieprzychylne.
Prosze Cię o informacje dotyczące Twojej linii lotniczej: jak przebiega rozmowa rekrutacyjna, gdzie mam przesłać swoje cv, oraz co jest wymagane. Bardzo chwaliłaś swoją prace z tego powodu uznałam, że warto przesłać im moje cv.
Byłabym bardzo wdzieczna, za informacje oraz za kontakt ze mną drogą mailową [email] badź [gg] .

Pozdrawiam
Wizzair Open Day recruitment for cabin attendant -
Czy ktoś wie jak wygląda taki open day wizzair? czy trudno przejść przez ich rekrutacyjne sito? Jak można się przygotować? Po jakim czasie dowiem się czy się zakwalifikowałam? Doświadczone stewardessy: czy gra jest warta świeczki? tzn. czy warto walczyć by zostać sewardessa? do którego roku życia można pracować w tym zawodzie? a co potem? Bo poszukiwania pracy w wieku 30 lat z nikłym doświadczeniem to mało interesująca perspektywa na życie.
Juz odpowiadam. Bylem na takim spotkaniu. Przyszedlem sporo przed czasem, bylo tylko pare osob razem ze mna wiec sie ucieszylem ze nie bedzie ciezko. Ale na spotkaniu bylo mnostwo ludzi! Trzeba ladnie sie ubrac i miec "figure". Kiedys ponoc bylo latwiej ale teraz jest ciezko. Przychodza 3 stewarsessy. Rozdaja numerki i wszyscy wychodza. Wchodzi sie wedlug numerow. Trzeba wejsc i powiedziec cos o sobie po angielsku. Nie wiem co, kazdy mowi co innego. Dziekuja i prosza nastepna osobe. Niezly maja tam ubaw. Kazdy walnie jakas glupote a pozniej sie z tego zlwwaja. Ja wchodze a one nie wiem czemu prawie sikaja ze smiechu. Po przesluchaniu wszystkich wychodzi jedna i wywiesza liste numerkow przyjetych do nastepnego etapu. Wiekszosc (jezeli nie w 100 %) przyjetych to dziewczyny.Moze przyjma jednego lub dwoch facetow. Trzeba miec ze soba CV ze zdjeciem. Bardzo ciezko sie sie dostac. Nie wiem na czym polega ta rekrutacja. Na jakich zasadach wybieraja ludzi.Mimo wszystko zycze powodzenia.
Dzięki bardzo za info! Czy przeszedłeś do dalszego etapu? Orientujesz się co jest dalej? Słyszałam, że testy wiedzy, na inteligencje i liczenie? Wiesz może jakie pytania?
Bzdurna ta rekrutacja...masę osób, a wybiorają tylko kilka...nie wiem czy ma to większy sens, ale pójdę i spróbuję...:))
A ja wlasnie zdalem koncowy egzamin w Ryanairze i zaczynam prace od 14 grudnia. Zycze wszystkim powodzenia!!!
Wow jestem w szoku po przeczytaniu tych wszystkich rzeczy!!!!!Ja wlasnie przyjechalam do polski po 4 latach i myslalam ze to bedzie dobra i cekawa praca..z przemieszczaniem sie wszedzie,ale teaz to tez musze sie zastanowic!!hej mial ktos stycznosc z kmhr????bo wsumie to chyba tam chcialam wyslac cv. dzieki.
Cześć Ola , nazywam się Ala , mam 13 lat , choc jestem jeszcze młoda , juz od jakiegos czasu marze o tym aby zostac stewardesą , ucze sie angielskiego od jakiegos roku , chcialabym sie ciebie zapytac gdzie sie uczylas , do jakiej szkoly holetarskiej poszla i w jakim miescie? czy to prawda , ze aby sie dostac trzeba miec dobre stopnie ? i znajomosc jezyka angielskiego? i do jakiej szkoly poszłas po gimnazjum ? i chcialabym sie jeszcze zapytac jak sie dostałas do austriackich lini lotniczych ? cięzko jest na egzaminach jakichkolwiek? bardzo bym była wdzieczna za odpowiedz na mojego emaila [email]
dziekuje i pozdrawiam .
Witam cie Ola serdecznie. Mam do Ciebie pytanie bo przeczytalam Twoj komentarz, widze ze masz swietne doswiadczenie dlatego licze na Twoja pomoc i rade. Ja rowniez chcialabym pracowac w tych liniach w ktorych pracujesz Ty. Nie mam zamiaru brac udzialu w rekrutacjach prywatnych przewoznikow bo wiem ze to czyste zdzierstwo, poza tym dziewczyny tam nie sa wogole szanowane jako pracownicy.Ja swietnie znam języki obce i zawsze chcialam pracowac jako stewardessa w szanujacych sie liniach lotniczych dlatego bardzo sie ciesze ze zobaczylam tu Twoj komentarz. Stad moja prosba, czy moglabys mi przesłac adres strony gdzie mozna probowac szczescia w rekrutacji austriackich linii lotniczych, bardzo bylabym wdzieczna za jakiekolwiek informacje z Twojej strony. Podaje mojego maila: [email] Czekam na Twoja odpowiedz i naprawde z gory dziekuję za pomoc.Pozdrawiam i zycze powodzenia
WIZZ AIR

Dostałam się do Wizz do Warszawy. Poszukuję osób, które też się dostały do Warszawy. Mój mail: [email]
hej, i jak Ci sie podoba? jestes zadowolony?Moze chociaz jedna pozytywna odp
Memnon81 czekam na odp, bardzo mi zalezy.pleaseeeeee
Hej, szukam osób, które były na rekrutacji do Ryanaira 24 kwietnia w Warszawie. prosze sie odezwać. Pozdrawiam.
I chciałabym tez wiedziec, czy osoby, które ukonczyły kurs faktycznie dostały sie do baz, które sobie wybrały i czy po przybyciu do bazy miały jakis czas na zorganizowanie sobie mieszkania i załtwienie innych spraw.
Czesc...ja tez byłam na rozmowie w Wraszawie 24 kwietnia i przeszłam ją pozytywnie..teraz sie zastanawiam nad tym co dalej...i po tych dosc kontrowersyjnych wypowiedziach troszke sie waham...to moj e mail [email] znac a moze wzajemnie jakos cos postanowimy Dorota
temat jest dosc stary, ale trzeba powiedziec ze jak na tanie linie lotnicze to z Ryanair wiaza sie mile wspomnienia i polecam wszystkim latanie tymi liniami :)
jestem po rozmowie w hotelu polonia w warszawie z 24.04. Zakwalifikowałam się na kurs do Ryan Air. Po przeczytaniu tego wszystkiego naprwade nie wiem co robić....Wszystkie opinie są z 2005/2006 roku. Może cos się zmieniło od tego czasu....Czy ktoś z Was pracuje nadal dla Ryan Air lub pracował w ostatnim okresie?
Z niecierpliwością czekam na opinie. Mam zadeklarować termin kursu....nie wiem co robić
Podaje Ci mój numer gg. Jesli masz ochote to napisz... 5043672
hej forumwicze

ja mam to niesamowite szczescie, że jestem w szeregach ryanair

czytam wasze opinie i rzeczywiscie szczerze powiedziawszy w kazdej jest prawda

pisanie o tej firmie to temat rzeka
ale postaram się pokrótce cos nakreslic

za kurs rzeczywiscie trzeba płacic słone pieniadze i rzeczywiscie potrącają potem z miesięcznej pensji a pensje wahają się w granicach 1300 euro miesięcznie za loty (zaznaczam, że prowizja od sprzedazy jest duza, czasem mozna wyciągnąć 5[tel]euro na miesiąc)

jezeli chodzi o bazy to sa prawie w kazdym panstwie w europie, a nawet kilka w jednym panstwie

jednakze koszty utrzymania nie są az tak kolosalne, a to z tego względu z lotniska na których bazujemy są małe i w małych miejscowosciach

wiec jak ktos leci do barcelony to nie leci dosłownie do tego miasta, tylko do Girony,króta jest połozona spory kawałek od barcelony, i tak jest z kazdą bazą

praca jest dość monotonna, i po pewnym czasie rutyna wcodzi w zycie
ale są tez i plusy, masz połaczenie prawie z całą europą i mozesz dzięki temu zwiedzic prawie kazdy zakatek europy

od 1 kwietnia wchodzi ograniczenie godzin wylatanych do 900 na rok, obecnie rayanerowcy lataja 1200 rocznie, ale obiecują ze wypłata nie zmaleje z tego względu
po roku czasu juz nie płacisz za uniform, teraz tez dla nowych dają na początek dodatkowo 1200 euro o ile zostaną przez rok

zdaję sobie sprawę ze nie jest to praca na dłuzszy czas,ale juz samo doświadczenie naprawdę jest fajne i z pewnoscią przyda się na przyszłość

potraktujcie ryanaira jako taki pomost do lepszych linni lotniczych, bo rzeczywiscie mamy większe szanse na prace w takiej linii niz nieswiadomy niczego narybek

pozdrawiam i powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 382

»

Pomoc językowa