Terri =)
Jak już wcześniej wspominałam...jak zaczynałam myśleć o studiach na tym uniwersytecie, to szukałam opinii o nim, pisałam do obecnych stydentów itp. Na tej podsawie podjęłam decyzję, by aplkować. Był konkurs, udało się - i będę studiować wymarzony kierunek (wcześniej wyczytałam, że ten Uniwerytet ma naprawdę dobry wydział tego kierunku). Więc mam nadzieję, że dam sobie potem radę. Oczywiście, chciałabym się potem dokształcać (gdybym została w Polsce, na pewno nie poprzestałabym na jednym kierunku). A grunt, że studiując w Anglii podszlifuję sobie angielski (z doświadczenia na własnej osobie wiem, że będąc tam, szybciej łapie się język - grunt to się osłuchać), w międzyczasie ucząc się na własną rękę innych języków (kontynuacja franc. i hiszp - jeśli będzie na to czas.). No i z tego co wiem, studiowanie na jednym uniwersytecie nie zamyka drzwi, by podjąć potem studia na jakimś drugim. :)) oczywiście tu ważne bedą kwestie finansowe i motywacyjne etc.
Cezyk =)
A z dotarciem: jak pojadę do pracy po maturach, to na miejscu dokładnie oblukam autobusy z Londynu do Aber (czas i koszta). :))