Aberystwyth University 2012-2013

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 275
No to ok wszystko już mam więc teraz pozostaje czekać na akademik i dofinansowanie ;) dzięki wszystkim za pomoc
Widzimy sie w Aber! ;-)
Po ilu dniach od otrzymania unconditional dostaliscie akademik? I jak?
Ja dostałam mejla po 3 dniach od wysłanie aplikacji, że przydzielają mi Trefloyne. Ktoś z was jest już w Aber? Ja już jestem na miejscu, dajcie znać kiedy przyjeżdżacie, będzie okazja się spotkać i zintegrować przed Freshers Week :)
Ja przylatuje 21 wrzesnia dopiero ale beeedzie bardzo milo jesli i tak tego dnia badz nastepnego sie spotkamy. Skoro juz tam jestes, bedziesz znala fajne zakatki i miasto. Co Ty na to, zeby pokazac? ;-)
Miasteczko jest malutkie i urocze, jak przylecisz to wybierzemy się na rundkę po Aber :) Musimy się wymienić kontaktami - mejl czy gg?
Dario a skąd będziesz leciała do Aber? Jeśli mogę to z chęcią bym się dołączył na rundkę po Aber ;p
Ja lece z Katowic. ;-)
A skąd jesteś bo ja mam strasznie blisko do Katowic? może podasz maila albo gg?
Z Opola. Gg: 1[tel]
To spotkamy się razem 21 lub 22 września (pewnie 22 bo będziecie zmęczeni po podróży) i ruszamy poznawać uroki Aber :) To moje [gg]
Jak długo trzeba czekać na przyznanie pożyczki? Dostałam list 28 czerwca tzn tylko Customer Reference Number i tam jest napisane, że prześlą hasło później, tylko, że już miesiąc minął i trochę się niecierpliwie.
Wiesz ja czytałem że do 6 tygodni się czeka około, ja sam złożyłem niedawno dopiero i czekac muszę.
hej,jestem tutaj nowa i mam wazne pytanie. Czy orientuje sie ktoś, jaka matura jest potrzebna, żeby studiować kryminologie? z góry dzieki za odpowiedz ;)
Ja mialam kryminologie jako ktorys tam wybor, i na UCSAsie mi napisali ze jeden przedmiot na podstawie min 80%, i dwa na rozszerzeniu na min 65%, angielski podstawa na 90% a rozserzenie nie pamietam, chyba 70%. Ale nie ma wyszczegolnienia z ktorych przedmiotow trzeba zdawac mature. ;-)
bardzo dziekuje za pomoc ;)
jakimi liniami lecicie? i jakie byscie polecali, ja planuje tez dopiero 21 wrzesnia i nie zabardzo ogarniam skad gdzie i jak leciec, niestety mam troche daleko do katowic bo jestem z okolic Zielonej Gory
Najlepiej lecieć Ryan Airem do Birmingham, bo to lotnisko jest najbliżej Aber. Stamtąd są pociągi Arriva Trains Wales prosto do Aber, jak wcześniej zarezerwujecie to tanio, a jak kupicie na miejscu bilet to kosztuje 29 funtow.
21 i 22 wrzesnia jest organizowany transport przez uniwersytet, tzn, wysylaja autokary na lotnisko w Birmingham. Transport taki kosztuje 20£ platny na miejscu. Jesli chcesz zarezewowac miejsce musisz wypelnic formularz i odeslac do 9 wrzesnia. Beda czekac od godz. 13, wyjazd planowany jest o 14:30. Chyba ze chcesz na wlasna reke.
shaybba tez mam ten problem zostaje chyba tylko berlin.
no z berlina mamy 22.09 lufthanse za ~400 tak ze o 12.30 bedziemy w birmingham
Z Londynu można dostać bilety do Aber bez przesiadek za 8.5 ;P
Gdzie mozna takie tanie bilety kupic?! ;-)
Wlasnie dostalam informacje o akademiku. Przydzielili mnie do Cwrt Mawr. Ktos cos o nic slyszal?
tez jestem do cwrt mawr przydzielony, mi pani b. wyslala informacje o akademikach jak dla mnie jest spoko. tu co napisala o tym:'' Cwrt Mawr to budynek 2 lub 3 piętrowy. Cwrt Mawr posiada najtańsze pokoje dwuosobowe zatem ze względu na cenę najbardziej polecam. Standard tez jest chwalony, bo niedawno akademiki te były remontowane; w pokojach jest umywalka, kuchnia jedna na kilka pokoi, toaleta i łazienka na korytarzu. Na każdym korytarzu jest kilka pokoi. Z racji, że korytarze się łączą więc jest większa mieszanka ludzi, bo ludzie z jednego korytarza przechodzą do innych i spotykają się we wspólnych kuchniach. Zatem można poznać wielu ludzi, ale może być większy harmider i trudniej utrzymać kuchnie w czystości, bo każdy ma do niej wstęp. Cwrt Mawr jest usytuowany na Campusie przy budynkach akademickich (2-3 minuty), a ok. 15 minut do centrum miasta spacerem. "
O, to juz jakas znajoma osoba. ;-) no to mam nadzieje ze bedzie spoko.
Cytat: shaybba

to sie zalapiemy nawet na autokar ;d
Cytat: kotobatto
Cytat: shaybba

to sie zalapiemy nawet na autokar ;d

no ja juz wlasnie dlatego dzis kupilem bilet, a Ty koto skad wogole jestes?
Z Żar, z jakiego lotniska lecisz?
edytowany przez kotobatto: 31 lip 2012
http://www.esky.pl/loty/wybierz/0/0//asc/0/wli5VZ6KuuMzrTsIaJN3s0IF3xHsjYat tu jest ten lot jako pierwszy w rozpisce, Tegel
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 275

« 

English only

»

Pomoc językowa - tłumaczenia