Aberystwyth University 2012-2013

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 275
Nawet mam instrukcję do tego ( a nawet już wysłałam). Jak chcesz to moge Ci to Ci to wysłać na maila. Chcesz?
Znalazłem już w skrzynce ;). Dziękuje ;)
:))

A czy ktoś z Was (Goldie, Cezyk) dostał już wzór aplikacji o stypendium socjalne (to zależne od dochodów rodziców) ... ?
A to przypadkiem nie jest ta sama aplikacja co na kredyt na czesne?
No z tego, co pisała mi pani B., to trzeba czekać aż oni wyślą wzór aplikacji. Do tego bd trzeba załączyć wzory takich dokumentów jak: dowodu osobistego, pitu i zaśw. o dochodach za rok 2010 (zdziwiło mnie, że nie za 2011), a nawet aktu rozwodu rodziców (jeśli ci są rozwiedzeni i takie tam ...). Każda kopia be musiała być "potwierdzona"...
I co Cezyk - wybierasz się do Aber przed końcem sierpnia?
Ach, czyli to nie jest to UN27. W takim razie pozostaje nam czekać. Co do wyjazdu, to lece 26/27. sierpnia. Tyle, że nadal szukam lokum na miesiąc xD
No niestety poza czekaniem nic nam nie pozostaje ... Ciekawe, ile kosztuje miesiąc w akademiku (poza rokiem szkolnym)... Powodzenia ze znalezieniem pracy. ;D
A to jest w ogóle możliwe, żeby wynająć akademik poza rokeim akademickim.
Wydaje mi się, że tak - ale w sumie lepiej napisać na facebooku do Aberystwyth Accomodation (super pomocni - dzięki nim dostałam pokój w wymarzonym akademiku ! ;D) ... Na pewno odpowiedzą Ci w przeciągu doby.
Czekaj, czekaj - UN27? A nie EU12N? (podanie o grant i pożyczkę na czesne).
zwał jak zwał xD
Hehe :D
Goldie i Cezyk : i jak? Przyjęli Was? ;D Mój kolega dowiedział się dzisiaj, że się dostał. ;DDDDDD
Tak, mam Open Scholar
WOW !!! To super ! Gratuluję! ;D I jak tam? Zjeżdżasz wcześniej do Aber?
28. wieczorem zawitam w Aber ;)
Ja dostałam się na prawo i wracam z Aber gdzie byłam miesiąc. Takiej świetnej atmosfery nie ma nigdzie indziej, nawet nie chciało mi się stamtąd wyjeżdżać :)
już byłeś? O, to opowiadaj ;D
Kurczę - gratuluję Goldie !!!! Z pewnością włożyłaś dużo pracy... :)) Byłaś tam na wakacje...czy się rozglądnąć,,,znleźć pracę?
fuck przepraszam za formę męską Byłaś ;)
Hej ;)
Mogłabym zapytać jak wygląda studiowanie w Aberystwyth od strony finansowej? Ciężko tam o pracę?
Pomogą Wam rodzice, czy będziecie się sami utrzymywać?
Jeśli przyjedziesz wcześniej, tzn.w lipcu, to kupa miejsc pracy się akurat zwolni po tych co ukończyli właśnie studia i po tych co wyjechali na wakacje. Także, jeśli chcesz pracować, to najlepiej wtedy.

Ja uderzam tam za rok i bankowo najpóźniej w lipcu już tam będę (jak przyjmą ;)). Znam osoby,które sie utrzymały bez pomocy rodziców. Także, jak ktoś bardzo chce, to raczej mu się uda...
Mam pytanie, przyszły do mnie pocztą jakieś spamy z aber i w jednym było, że uczelnia ma prawo do zweryfikowania poziomu j.angielskiego i jak to jest z nami matura już sama w sobie to weryfikuje czy tam się pisze jakieś testy?
Z tego co wiem, tzn. jest tam na pisane, że matura z ang. jest świadectwem znajomości angielskiego na wymaganym poziomie. To co przeczytałeś dotyczy prawdopodobnie interview, w razie jakichś wątpliwości. Ale jako, że świeżo co zdałeś maturę, to powinno im wystarczyć. A co do testów, to by było jasno napisane, że oprócz tego pisze się test. Wiec raczej możesz być spokojny/a.. No chyba, że ledwo dukasz po angielsku ;)
Naszły mnie wątpliwości po tym jak kłóciłam się z profesorem anglistyki. Nie pamiętam dokładnie jak to sformułował, ale to było coś w stylu, że według prawa w uk każdy obcokrajowiec musi być poddany testom coś na wzór certyfikatów, a ja mu tłumacze,że matura wystarczy.W sumie nie miałam pewności, więc nie drążyłam tematu. Sama idea testów mnie nie przeraża, ale sam fakt, że nie wiem gdzie by takowe były przeprowadzone i kiedy? -bo te spamy to tak czytam piąte przez dziesiąte :D
Polecam tę stronkę http://pastor.ovh.org/u.html nieźle się uśmiałam :D
Częściowo się to zgadza. Tzn. w sensie, że władze UK mają konkretne ustawy, które określają wymagany poziom znajomości jęz. ang. na konkretne poziomy nauki. Jednak z tego co rozmawiałem z innymi osobami, które uczą się lub uczyły na studiach UK, nikt z nich nie był zmuszany do pisania dodatkowego egzaminu przed rozpoczęciem studiów, czyli że matura sama w sobie stanowi uznawane na wyspach świadectwo znajomości języka na potrzeby studiów wyższych...
jak tam wogole z akademikami sie zalatwia bo jestem totalnie zielony w temacie, ostatni spam co dostalem to bylo potwierdzenie przyjecia, na cos teraz trzeba czekac czy cos wysylac i co mniej wiecej trza ogarnac zeby stypendia jakies tez miec. z gory dziekuje za pomoc
Na bank jeszcze ci coś przyślą ja dostałam list w kwietniu, ale zostałam przyjęta dużo wcześniej, bo maturę pisałam w zeszłym roku. Tu trzeba się zalogować https://accommodation-online.aber.ac.uk/portal/en/login.php ale musisz mieć unconditional offer.
Do jakich akademików się dostaliście? Ja chciałam żeby przydzielili mnie do bunk roomu w PJM a dzisiaj dostałam mejla, że będę mieszkać w Trefloyne, co mnie niezbyt cieszy... ;/
ja jestem w Cwrt Mawr
No własnie bo tam przy logowaniu trzeba było zaznaczyć jakieś opcje co tam chcemy, a nie określony akademik i tiara przydziału dała mi Rossera :D
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 275

« 

English only

»

Pomoc językowa - tłumaczenia