Aberystwyth University 2012-2013

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 275
Ja czekam na pożyczkę i na akademik ;/
Orientuje się ktoś czy jako student z dofinansowaniami mogę miec samochód?
Witam wszystkich :)
Mam pytanko w sprawie Accommodation Pack. Czy każdy dostaje na maila dokładnie taką samą umowę czy dla każdej osoby jest ona inna? Bo mam taki problem, że jeszcze nie dostałem jej na maila, a jutro upływa termin jej złożenia :/
Wiesz co z tego co się orientowałem to każdy dostaję swoją, ponieważ każdy ma przydzielony akademik w innym czasie.
Cytat: shaybba
http://www.esky.pl/loty/wybierz/0/0//asc/0/wli5VZ6KuuMzrTsIaJN3s0IF3xHsjYat tu jest ten lot jako pierwszy w rozpisce, Tegel

Jak coś też tym lece :)
takie pytanko, dostal ktokolwiek ten wzor podania o stypendium socjalne?
Ja, już im nawet wysłałem z powrotem.
Cezyk : wysłali Ci to na maila?
Nie, dostałem list.
dostałeś już może odpowiedź?
Jeśli ktoś liczył na stypendium 5000 funtów i sądził, że pracę trzeba znaleźć do 1 października to chciałam tylko dać znać, że p. Bożena was źle poinformowała.
Organizujemy się z podaniem o przedłużenie tego do października, gdyż w aktualnych okolicznościach pracę trzeba było podjąć przed 1 września.
Forum na fb: http://www.facebook.com/groups/44[tel]/
Ale jajca, współczuję... Dajcie znać jak Wam to wyszło

POWODZENIA
nie,jeszcze nie
Czy ktoś z Was sprawdzał już jakie ma przedmioty na kierunku i orientuje się może o co chodzi z tymi kredytami? czy to jest ilość godzin jakie musimy podjąć z danego przedmiotu? czy to jest na zasadzie, że każdy przedmiot lub seminaria są jakoś punktowane i trzeba uzbierać odpowiednią ilość tych kredytów?
Tak
A Ty, Bette8, co będziesz studiować? :)))
Marketing:) a ty?
hej!
możecie mi powiedzieć jak to jest z tym łączeniem kierunków? mamy na to jeszcze czas czy już nie? możemy sobie wybrać dowolny kierunek z innego wydziału? ;)
o ile wiem to nie, musi byc scheme
Bette :)) Ja bedę studiwoać International Politics... Marzy mi się, by to połączyć z franucskim ...lub hiszpańskim - mam tu dylemat, bo oba języki uwielbiam.

Leisha : Z tego, co wiem, to na początku jest jeszcze czas na łączenie kierunków (mój znajomy rok temu połączył kierunki po przyjeździe). Trzeba się tylko ze swoim głównym wydziałem dogadać... Ja bynajmniej zamierzam tak zrobić. Na stronie Uni można wejść w kierunki studiów, potem w łączenie kierunków i tam wyświetla, co z czym można łączyć. :))

A kiedy zjeżdżacie do Aber? Czy może już jesteście?
Cezary, już jestem
No i jak pierwsze wrażenia Cezary? Pracujesz czy cieszyć się resztkami wakacji??? :))
Trial, czyli pół na pół.
w sumie połączenie kierunków wydaję się być niezłym pomysłem, zwłaszcza, że tutaj nie ma dużej ilości godzin wykładów i ćwiczeń na jednym kierunku...
tak jak i Cezary, też już tu jestem:) a do jakich akademików zostaliście przydzieleni? ja do Cwrt Mawr:)
edytowany przez Bette8: 10 wrz 2012
co do łączenia kierunków, jeśli jesteście zainteresowani joint degree to zorientujcie się, jak wygląda sprawa z modułami na ostatnim roku. ja prawdopodobnie będę zmieniać kierunek na pojedynczy, bo na łączonym nie ma możliwości napisania pracy dyplomowej (w moim przypadku magisterskiej), a na tym mi zależy.
ja jestem zainteresowana połączeniem Interpolu z prawem. Przy wybraniu major degree na ostatnim roku mam coś takiego jak dissertation, rozumiem, że jest to pisanie pracy dyplomowej z moich połączonych kierunków tak?
leisha: zorientuj się dokładnie jak to w Aber wygląda. u mnie jest tak, ze (wiadomo) nie da się napisać dwóch prac dyplomowych na ostatnim roku, a na przedostatnim wziąć wszystkich modułów z obu kierunków łaczonych. wiec albo bierzesz na przedostatnim tylko jeden kierunek, wszystkie jego moduły i na ostatnim roku piszesz z niego pracę ALBO bierzesz połowę modułów z jednego kierunku i połowe drugiego na przedostatnim i te pozostałe połówki z tych dwóch łaczonych na ostatnim - i wtedy juz nie ma miejsca i czasu na pisanie pracy. czyli masz degree z łaczonych, ale bez pisania jakiejkolwiek pracy. mnie za bardzo tego nikt nie wytłumaczył, dowiedziałam się w zeszłym tygodniu i trochę jestem zawiedziona, bo chciałam mieć dwie pieczenie na jednym ogniu (joint degree i pracę) - jak widać to nierealne.
edytowany przez oliwkowa-oliwka: 10 wrz 2012
oliwkowa-oliwka dzięki wielkie za info ;) najlepiej chyba będzie jak pójdę i ogarnę to na freshers' week
Cwrt, ale spróbuje się przenieść do Penbryn'u.
a mieszka z was ktoś może w Brynderw?
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 275

« 

English only

»

Pomoc językowa - tłumaczenia