options/flame employment

Temat przeniesiony do archwium.
1201-1230 z 1311
A jak to jest z numerem NIN. Trzeba go we własnym zakresie wyrobić.
Witam
NIN wyrabiasz we własnym zakresie - wszystkie potrzebne dokumenty dostraniesz od SSL.

Kto jedzie 21 czerwca z Warszawy?
Pisać na [email]
Bradford wyjazd 24go w nocy z Warszawy?jedzie ktos?
Hej ja jadę do Bradford.:)

Może ktoś z Was jest zainteresowany wspólnym wynajęciem mieszkania właśnie w Bradford lub okolicach? Ewentualnie pewnie małe szanse, ale może z ktoś z Was ma do zaoferowania kawałek podłogi dla 1 osoby?
Zawsze to raźniej, nie da się ukryć taniej.

Dajcie znać na [email]
tak, tak ! ja jade ! 24 w nocy z wawy
https://www.facebook.com/groups/468236816592656/ Jeśli ktoś jest zainteresowany, zapraszam na forum ludzi którzy jadą w czerwcu do Bradford.
edytowany przez palalala: 01 cze 2013
Co ludzie piszą na temat NIN to jakaś masakra...
Po przyjeździe trzeba najlepiej od razu samemu zadzwonić na ogólny nr ( poniżej instrukcja):

Aby ubiegać się o stały NIN należy zadzwonić pod numer [tel](czynny od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-18:00) i umówić się na rozmowę (interview). Trzeba być przygotowanym, by już w rozmowie telefonicznej w języku angielskim odpowiedzieć na dosyć szczegółowe pytania typu:

imię i nazwisko;
narodowość;
miejsce zamieszkania w Wielkiej Brytanii;
nazwę i adres pracodawcy;
od kiedy jesteś w UK;
od kiedy pracujesz;
czy pracowałeś wcześniej w UK;
gdzie mieszkałeś;
jak długo zamierzasz zostać w Wielkiej Brytanii itp.
Potem przyjdzie do domu na adres który podaliśmy potwierdzenie z datą, miejscem oraz godziną spotkania, także bez spiny jak się nie zrozumie dokładnie daty i godziny. Ważne aby stawić się tam punktualnie i tyle na ten temat.
A co do zarobków, podatków i potrąceń bez NIN to totalna bzdura. Na początku można normalnie pracować bez NIN, aczkolwiek agencja po jakimś czasie domaga sie podania NIN-u. W tym przypadku kiedy kontrakt jest na 8 tyg radzę szybko to załatwić bo przy ewentualnym przedłużeniu lub propozycji kontraktu z Nexta będzie to niezbędne.
Podsumowując :
40 h pracy w tygodniu za 6.19 bez NIN to wypłata netto około 233 funtów, z tego od razu zostanie pobrana opłata za mieszkanie, bo na dzień dobry otwierają nam konto w Lloyds TSB.
40 h pracy w tygodniu za 6.19 z NIN to wypłata netto około 217 funtów.
Tak wygląda w praktyce tajemnica tego całego NIN !
p.s. To ze nie masz numeru NIN, a pracujesz, nigdy a nigdy nie oznacza, ze nie jestes zobowiazany do placenia ubezpieczenia. Jak myslisz inaczej, to podaj mi linki - zaraz ich tam poprawie.
Wiesz co nie chce mi się z Tobą dyskutować bo chyba wszystkie rozumy pozjadałaś po tych 39 latach spędzonych w UK ..... Swoją drogą co taka osoba po tylu latach kariery w UK robi na takim forum.
Cytat: lark0404
Wiesz co nie chce mi się z Tobą dyskutować bo chyba wszystkie rozumy pozjadałaś po tych 39 latach spędzonych w UK ..... Swoją drogą co taka osoba po tylu latach kariery w UK robi na takim forum.

Aha, Nie masz zamiaru dyskutowac bo wiesz, ze to vco Ty mowisz nie jest prawda.....aha, typical man
A co wedlug Ciebie mam robic?
aha no i p.s. Naucz sie czytac, ja napisalam ze pracowalam 39 lat...a ile tak TY masz udokumentowanych lat pracy?
aha no i p.s. Naucz sie czytac, ja napisalam ze pracowalam 39 lat...a ile tak TY masz udokumentowanych lat pracy?
... Co to ma być? Co ma piernik do wiatraka?
edytowany przez lark0404: 04 cze 2013
Jeszcze jedno :-), obiecuje, że nauczę się czytać ....hehe.
Zajmij się może szydełkowaniem.
Cytat: lark0404
Jeszcze jedno :-), obiecuje, że nauczę się czytać ....hehe.
Zajmij się może szydełkowaniem.

Tak, tylko ostatnie slowo. Pomyliles sobie Income Tax i Tax code (BR) z NIN. Jak sie nie ma dobrego tax code to zarabia sie mniej, bo biora podatek od wszystkiego, (co napisalam wyzej) a NIN pozostaje ten sam. Na drugi raz, moj drogi, dowiedz sie o czym mowisz, zanim cos powiesz na forum, ktore jest czytane przez tysiace ludzi.
Rozumiem przez twoj koomentarz, ze jeszcze nigdzie formalnie nie pracowales, bo napisalbys choc 2 lata pracy - a tak to zejscie z tematu twierdzi, ze nie masz czym sie chwalic.
Twoja odpowiedz o szydelkowaniu, twierdzi tylko, ze uwazasz ludzi po 40tce jako ze nie wolno im sie niczym innym zajmowac, tylko siedziec w domu i nawet nie pokazywac sie na ulicy. Kiedys bedziesz mial tyle lat i wtedy sie dowiesz co to jest AGEISM....Bardzo zle wychowany byles, ze starszych ludzi nie szanujesz.
Przed chwilą dostałem maila od Flame.

Witam,

Informujemy, że nastąpiła zmiana dotycząca daty wyjazdu oraz trwania kontraktu.

Wyjazd w dniu: 25.06.2013 z Warszawy (dokładne informacje dotyczące miejsca i godziny wyjazdu prześlemy w kolejnym mailu, nie wcześniej jak na tydzień przed wyjazdem)

Termin trwania kontraktu ulega zmianie z 23.06.2013 do 17.08.2013 na:

Rozpoczęcie kontraktu: Sunday 30.06.13
Koniec kontraktu: Saturday 24.08.13

POZOSTAŁE WARUNKI KONTRAKTU POZOSTAJĄ BEZ ZMIAN.
Tez dostałem mail i zmianie daty
Witam ! jezeli ktos zrezygnuje z wyjazdu 25 czerwca prosze o odpowiedz , bo mam chetna osobe a za bilet moge zwrocic :)
Jeśli chodzi o czarne obuwie i czarne spodnie, to czepiają sie to bardzo
witam a ja mam 26go czerwca i tez warszawa.ciekawe czy to noc z 25 na 26go tak jak bylo poprzednio -noc z 24 na 25go- czy jednak z 26 na 27go.czekam cierpliwie na informacje z flame.
@up
Jeśli 26 o 1 w nocy to z 25 na 26, maila dostaniesz tydzien przed wyjazdem z dokładnym info.
tez tak wlasnie mysle i spokojnie czekam na informacje z biura.btw a Ty jedziesz do bradford czy south elmsall?
Jadących do South Elmsall zapraszam na https://www.facebook.com/groups/4767[tel]/
Do wyjeżdzajacych do bradford z Flame. Mam pytanie czy osoba znająca podstawy języka ma szanse wyjechać z tej agencji na kontrakt Next.
I was in NEXT with FLAME several times ,my last trip was 4 years ago.I know,You can work without NIN almost 2 years because you get temporary NIN from HM Revenue&Customs(government institution) on which all your premius will be collected.As far as concerned TAX.If you are first time in England for several first weeks of your work ,HMRC won't take your income tax ,unless you earn more than limit(about 6000 pounds per year you can earn money without pay any tax).
BRADFORD is about half easier than SOUTH ELMSALL because for Bradford go returns while South Elmsall you pick out internet orders.
My BIG ADVICE You don,t speak with Poles in Polish language because Brits is getting very upset and angry .
Work is very hard and exhaustive but you can get used to it,This year I haven't decided about my trip to Englan yet.
>>>If you are first time in England for several first weeks of your work ,HMRC won't take your income tax ,unless you earn more than limit(about 6000 pounds per year you can earn money without pay any tax).
...podniesli do 9,440
Witam,przez wiele lat pracowałem na kontraktach w nexcie organizowanych przez flame.Za pierwszym razem też miałem dużo pytań i szukałem informacji na ten temat.Mogę powiedzieć jedno,że ja jestem bardzo zadowolony ze współpracy z tą agencją,chociaż teraz jestem pracownikiem Nexta.
Rozumiem,że możecie mieć wiele wątpliwości i pytań związanych z przyjazdem do UK i pracy w tym kraju,więc w miarę możliwości chętnie pomogę.Podam mój nr tel :[tel]
Pozdrawiam,
Do osób które wyjeżdzają teraz do UK do Bradford lub do tego drugiego miasta. Czy wysyłaliści CV przez internet po angilesku czy po polsku. Jak wyglądała rekrutacja. Ja wysyłałam i zero odzewu a zainteresowana bym była wyjazdem w tym roku jak nie to w następnym , mam problem ze znalezieniem pracy.
Hej, jedzie ktoś 28,06 i szuka może współlokatora ? :)
Witam, jedzie ktoś 16-17.10 do Rotherham do magazynów NEXT?
Temat przeniesiony do archwium.
1201-1230 z 1311

« 

Pomoc językowa

»

English only