Cytat: ogonek88
poki macie szanse to zrezygnujcie bo niewiem kto pisze ze mozna zarobic duzo kasy jak to sa naciagacze na maxa gwarantuja 8h pracy dziennie a praktycznie 2 pierwsze tygodnie sie pracuje z 2-3 dni i tylko siedzi w domu i traci kase masakra odsylaja do domu ze wzgledu na brak pracy bo praca jest tylko przez 2 tygodnie w ciagu tych 2 miesiecy bylem raz i niepolecam lepiej znalesc lepsza robote
odsylaja? pardon? mnie odeslali raz, jeden jedyny raz, po zakonczeniu kontraktu zostalem przez agencje w pracy. Roboty bylo rzeczywiscie niewiele, patrzac na to ze Next ma tez swoich pracownikow. Ten dzien byl gdzies pod koniec marca, poczatek kwietnia. Jeden jedyny raz. 8h gwarantuja bo takie jest prawo, moga dac Ci wiecej ale nie musza.
Pierwsze 2 tyg to dwa, trzy dni pracy racja, podczas zimowego wyjazdu jebalismy potem same 12, w styczniu 10, a w lutym 8.
Jezeli macie wymyslone 600h na kontrakcie to przy cudzie mozecie to zaliczyc. wiekszosc ludzi nie wyrobila obiecanych godzin, jedynie nocki chyba bo caly czas 12h mieli.
Odlozycie tyle ilu nie przepijecie, pamietajcie ze pracujecie non stop za 6.19 na godzine, nadgodziny to tez 6,19. Co do szukania pracy po Nexcie, jak ktos che to znajdzie, ale swoje trzeba odczekac, macie plus ze przyjezdzacie w lato, jest latwiej, na wiosne w wakefield np. bylo zdeczka lipnie.
Ktos pytal czy kradna, jak masz farta dostaniesz szafke za funta, jak nie to ogolna szatnia, slyszalem pogloski ze z ogolnej lubialo cos zginac z jakiejs kieszeni.
Mieszkania, widze cena poszla w gore, ciekaw jestem czy znowu wrzuca ludzi do South Kirkby na apartamentowce (flaty,pozdro dla mieszkajacych). Jezyk? Byli tacy ludzie co albo udawali ze rozumieja albo nie wiem, podstawy z podstaw i to ciezko, ale jakos rade dawali.
Ogolnie praca jest lekka w chuj, szczegolnie na packingu, ale strasznie nudna jak zaczyna brakowac invoice, pickow na pickingu. A, i na przyszlosc nawyki z polski zostawcie w polsce, chodzi mi o to ze przez te prawie 5miesiacy jak tam pracowalem sporo osob wylecialo za kradzieze. Tak wiec jezeli chcecie majtki CK, portfel Timberlanda, to polecam TK Maxx, czesto sa w promocji za grosze.
edit:
caly czas mowie o magazynach w Elmsall, i o Elmsall Drive.
edytowany przez Ma_: 22 maj 2013