Do wszystkich tłumaczy z działu tłumaczeń piosenek

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 267
A może znalazłoby się miejsce na jakims zagranicznym serwerze (np. w Rosji) a w Polsce zrobić tylko stronkę z linkiem do \"dobrego serwisu na temat muzyki\". Nikt by nawet nie probówał szukać autora.
Mam taki pomysł żeby przekonać do siebie stowarzyszenie to moze umiescic na stronie jakies bannery reklamujące coś co może przynieść korzyści (materialne) tej dziwnej organizacji. Może wtedy odczuje potrzebe istnienia tej stronki :]
Życze powodzenia w walce z biurokracją
-----------------
Zesraj się a nie daj się !!!!
to była najlepsza stronka z tłumaczeniami jaką znałam! Mam nadzieję, że qrna faktycznie opamięta się to ****** Stowarzyszenie... To przecież paranoja!
Pozdro dla Łukasza
Nie no, jak mogli...;( To była taka genialna strona....
W pełni zgadzwam sie z przedmowcami!!!
I dziwi mnie dlaczego państwo tak usilnie likwiduje wszystko to co dobre (pod byle pretekstem) nie dajac nam internautom nic w zamian!
Ehhh....bezsensu...weszłam sobie...chciałam zobacyzć jeden tekst Boba..a tutaj nic...:(.....bezsensu....Przecież ta strona nikomu nie wyrządzałą zadnej krzywdy...dlaczego zawsze czepiają się tego co mało istotnme..a wdupie mają to co wązne?..:|....
Ehhh....Oby stronka pojawiła się spowrotem bo naprawde czesto tu zaglądałam....pozdrawiam...
dokładnie...komu to przeszkadzało??...no komu :(... a tak chciałam zobaczyc te kilka piosenek
a ja właśnie chciałam tu dołączyć - doszlifować sobie angielski, poszukać odpowiedzi na pytania, które nasuwały mi pewne teksty, a których ze zwykłym słownikiem nie mogłam znaleźć - w końcu co wiele głów to nie jedna... a tu taka impreza... sama poczułam się wpuszczona w maliny...
ludzie strajk głodowy???propozycja...cos trzeba zrobić!!!
Zgadzam sie absolutnie !! Wszędzie na blogacg, stronkach i innych jest mnustro teXtów i jakoś nikt się nie doczepia !! Nie rozumiem tego, jeden normalny serwis to go zamykają. Uważąm, ze to skandal !! Ale to jest właśnie Polska, SKANDAL NA SKANDALU !!
Zgadzam sie absolutnie !! Wszędzie na blogach, stronkach i innych jest mnustro teXtów i jakoś nikt się nie doczepia !! Nie rozumiem tego, jeden normalny serwis to go zamykają. Uważąm, ze to skandal !! Ale to jest właśnie Polska, SKANDAL NA SKANDALU !!
tożem dzis niemilo zaskoczona :S jedna z bardziej wartosciowych stronek... i znikla! wielka strata:P bardzo szkoda.... bardzo.... ehh
A może jakiś tłusty polski urzędas ma za mało kasy na nowego merola, i teraz zbiera co może i skąd może, bo w łapę za mało ostatnio dostał.
Katka zgadzam sie z Toba ta stronka była świetna..To nie może tak być żeby ja zlikwidowali !!!!!!!!!
merola? dlaczego tak skromnie? moze jakas wycieczka na karaiby albo nowa chatka wielkosci palacu kultury? a powaznie uwazam, ze to co zrobila ta firma jest po prostu chamskie bo z tego co wiem do redaktorow innych stron sie nie czepiali a pozatym to byla, moim zdaniem, najlepsza i najoryginlniejsza ze wszytkich stron z tlumaczeniami. i ci wszyscy gnoje nie mieli prawa miec jakichkolwiek pretensji!!!!!! hmmmm...strajk glodowy to bardzo dobry pomysl:P
porażka..... kurna tyle dobre zrobil ten serwis dla mnie i przyjaciol... szkdoa gadac.... to jest niestety polska-szara rzeczywistosc....
Od jakiegoś czasu ta stronka i jej zawartość stała się dla mnie naprawdę bardzo ważnym elementem w procesie doskonalenia umiejętności językowych.
Zamieszczone tutaj teksty niesamowicie skutecznie uczyły - bawiąc, i sprawiając po prostu zwyczajną frajdę. Często tutaj zaglądałem.Chciałem to zrobić też dzisiaj. Niech żyje głupota naszych \"panów\".
Macie kochani racje - zwietrzyli tutaj kasę - i chcą na tym teraz położyć swoje łapy. Pod pretekstem czegoś tam zamknęli kopalnie wiedzy dla wielu młodych zdolnych ludzi w tym kraju.
Nie mówie o sobie, bo ja nie moge narzekać. Mówię o innych.
Licze na to, że Panowie ze Stowarzyszenia opamiętają się i strona będzie mogła powrócić do swojego dawnego charakteru.
Chciałbym w tym miejscu podziękować autorom strony za pracę włożoną w jej istnienie.
Gratuluje pasji.

Z poważaniem.
A ja mam znów BOMBA POMYSŁ. Tak jak już wcześniej podawałem tekst który może chronić strone przed jakimi kolwiek organizacjami teraz mam propozycje bym założył odrębną domene z tłumaczeniami tekstu. Link do niej będzie jak najbardziej tutaj, a ja po prostu zgromadze jak największą ilość tekstów ochronnych poczynając od tego na stronie głównej a kończąc na podtekstach przy każdym oryginalnym tłumaczeniu lub tłumaczeniu w stylu \"Tekst jest własnoscią jego twórcy i został zamieszony jedynie w celach edukacyjnych\". Jeżeli zgadacie się na to, to w tym momencie zaczynam tworzyć stronke, szukam domeny, (za pozwoleniem) zamieszczamy teksty i tłumaczenia Lukasa na domenie, dodajemy link tutaj i róbta co chceta, pałeczke przejme Lukas. Ja zajme się tylko tym aby żadne organizacje znowu się nieprzyczepiły. Łukasz przemyśl to, bo oni na Ciebie liczą :) A ja moge zawsze chętnie pomóc i mam również główke pełną pomysłów. e-mail: [email] [gg]
Serwis pipol.pl z tym problemem sobie poradzil. Po prostu pod oryginalnymi tekstami zamieszczone sa dwa zdania:

\"Powyższy tekst jest własnością jego twórcy.
Tekst został zamieszczony wyłącznie w celach edukacyjnych.\"

Moze to jest rozwiazanie i sprawa zalatwiona. Co o tym sadzicie?
zgadzam się w pełni!! to skandal żeby nawet za cos takiego trzeba było płacić!!teraz już nawet w internecie nie można robic tego co się chce bo trzeba będzie bulić!!!
wielka szkoda, WIELKI SZACUNEK dla Lukasza i ludzi którzy tłumaczyli texty.......moj angielski jest.....szkoda mówić:/więc często (bardzo często tu zagladałam) bo dokładniej zrozumieć niektóre piosenik i naprawdę wiele mnie to nauczyło i tez dało motywację do dalszej nauki. Często próbowałam najpierw sama coś prztłumaczyc a poźniej sprawdzić (sprawdzić czy nie poszło mi aż tak żle:]]) jeszcze raz wielke POZDRO dla Lukasza za wielki wkład swych wysiłków w tą stronkę

PS. jak bede czegoś potrzebwaoał tzn. jakiegos tłumaczenie to mam nadzieje ze mogę sie do Ciebie Lukasz zgłosić?? :))
ja chce odzyskac ta stronke ona byla jedyna w swoim rodzaju qrcze :(((((
Czesc Elvis! Zdecydowanie popieram twoja wypowiedz... wszyscy, którzy chcą zarobic kasę powinni szukac jej w sposub bardziej pozytywny. Nie powinno się blokować tak popularnych stron ja ta...tym bardzie ze jest wiele innych podobnych stron które tez zajmuja się tłumaczeniem tekstów i maja podobny styl tylko nie mają takiej popularności jak ta poniewaz tamte stronki nie mają tak duzej bazy danych jak stronka Łukasza. Nawet gdy by ta stronka była płatna i byłaby dostepna to i tak bym z niej korzystała...to była jedyna zajebista stronka którą mogłam polecić znajomym...!! i zdecydowanie nie zgadzam sie z likwidacją wypasionych linków tej stronki. chyba nikt nie chce aby ta strona była szara i nudna. A co do twoich tłumaczeń Elvis-ie to są zajebiste i najlepsze... moj nr. gg to 6[tel]napisz do mnie!
I tak umiera w Polsce wolny internet, zanim jeszcze okrzepł. Taki internet, do jakiego się dąży w Polsce, jest już nawet w Korei Północnej (tak!), oczywiście za jeszcze większe pieniądze niż u nas. Bandyckie najazdy Policji na prywatne mieszkania w asyście bramkarzy z okolicznych knajp (czy bramkarzy w asyście Policji, cholera wie), absurdalne żądania od niekomercyjnych serwisów w których jest coś więcej niż tylko link do Google, bramka SMS i prognoza pogody... Święte słowa, że autorzy tłumaczeń są w takim samym stopniu posiadaczami swojej własności intelektualnej jak autorzy oryginalni. Cóż, dążenie możnych tego kraju (i obawiam się też, że i możnych tego świata - o reketierskiej mafii spod znaku Recording Industry American Association nie ma nawet co wspominać) jest takie, że tylko część świata może mieć coś dla siebie. Tobie szary człowieczku wara od własności przez duże \"W\", ty możesz najwyżej sobie poskrobać własnego bloga. To po co nam coś takiego jak internet, przecież to służy głównie do wymiany informacji, pewno każda informacja jest czyjąś własnością... Zabraniają i zabraniają, a co w zamian? kaem (Pro-NIT)
Tak sobie tylko dopowiem... to jakas paranoja! Przecież wielu twórców zamieszcza teksty na swoich stronach... a co, jeśli np. ja zapiszę sobie tekst piosenki z odsłuchu, przetłumaczę i wrzucę na stronkę w \"celach edukacyjnych\"? Też naruszam prawa autorskie???

Równie dobrze mogę np. na forum zacząć cytować Mickiewicza, Irvinga, Witkacego, Tokarczuk, Pilcha, Miłosza, Herberta czy kogo tam bądź... i to całymi KAWAŁAMI. I ktos mi na to oDpowie - i wywiąże sie dyskusja... i co - także będziemy złodziejami tekstów? Niby komu i gdzie i za CO mielibysmy w takiej sytuacji zapłacić??
Korzystałem z tej stronki sporadycznie, a tu taki kwiatek... W tym kraju wszystko zaczyna się pieprzyć... Moż czas już wyjść na ulice?
A ja chciałbym dać ogłoszenie:) Poszukuję ludzi znających PHP i mających jako takie pojęcie nt. cookies:) Chodzi mi o opracowanie kilku rzeczy (sondy, newsy itp.itd.) na www.nu-metal.blk.pl . Jeśli natomiast ktoś orientuje się w klimatach zespołu DISTURBED i uważa, że wie o nich wiele to proszę również proszę o odzew na [gg] . Strona jest w budowie toteż na razie grafiki żadnej nie widać [jest ukryta;]. Cały szkielet stronki jest przygotowany tylko trzeba to teraz wszystko zebrać do kupy od strony technicznej. Sporo osób zagąda do tego wątku, więc być może ktoś będzie w stanie pomóc. Pozdrawiam :)
Ktos w tym kraju ewidentnie stopuje edukacje. Wystarczy spojrzec na obecny poziom nauczania w szkole. Dla mnie to absurd, jesli blokuje sie ludzi ktorzy tworza cos dla innych ludzi i to zupelnie bezinteresownie? No ale widocznie komus zalezy, zeby dostep do wiedzy ktora jest akurat przyjemna byla ograniczona?
Jestem mloda nauczycielka angielskiego i zgadzam sie, ze takie strony jak ta zachecaja dzieciaki do uczenia sie jezykow.Sama bardzo czesto korzystalam z tekstow piosenek umieszczanych na stronach i porownywalam je z tlumaczeniami wykonanymi przeze mnie i moich uczniow. Niestety wlasnie ze wzgledu na brak jakiejkolwiek logiki i rozsadku w tym kraju, wyjechalam i juz nigdy nie wroce.. Tylko za uczniami mi teskno, ale oni tez rozumieja, ze Polska moze czekac juz tylko na cud.. Im wiecej takich ludzi jak Lukasz tym wieksze szanse na przetrwanie, ja juz nie mam sily walczyc.. Serdecznie pozdrawiam z Londynu wszystkich kochajacych jezyk angielski.. szczegolnie moich wiernych uczniow!!
..ja wlasnie tak zrobilam: nauczylam sie angielskiego skonczylam uniwersytet (Adama Mickiewcza-najlepsza filologia w kraju;) i wyjechalam na zawsze, pozostaje mi tylko zabrac sie za pisanie ksiazki..
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 267

« 

Pomoc językowa

»

FCE - sesja zimowa 2003