nowy system nauki słówek

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 619
jest taki problem - chcialam przejrzec zestaw "Czasowniki nieregularne" i pokazuje sie tylko ok 10-20 pierwszych wyrazow, a powinno byc ok 300(tak jest napisane w opisie zestawu)....a kiedy np przegladam Idiomy, to pokazuja sie wszystkie....mozna cos na to zaradzic ? bardzo zalezy mi na tej liscie, bo jest ich ok 300, a takiej pelnej listy mi potrzeba.....
Fajnie jest. Jednakże mam dość długawą listę życzeń.
Otóż:
1) cieszyłabym się, gdybym miała dostęp z nowego systemu ćwiczenia słówek, do swoich starych zasobów (dawne własne zestawy słówek), widoczne tylko po osobistym zalogowaniu się.
2) szkoda, że po wpisaniu słowa, kliknięciu 'enter' a przed wyborem opcji 'umiem/chcę jeszcze powtórzyć' nie moge obejść się bez myszki. Nie możnaby urządzić wyboru opcji poprzez np. tabulator i enter ? (ale to jest rzecz mniejszej wagi)
3) poruszono tu kwestię tłumaczenia na j.polski więc nie będę się powtarzać - dopisuję swój głos.
4) np. dziś dysponuję w pracy czasem i chciałabym (korzystając z kalendarza nauki słówek) przećwiczyć zestaw kolejny i kolejny. A tu zonk!
Wpada mi informacja, że na dzień dzisiejszy nie mam już zestawu do nauki. I tak w kółko, pomimo, że chwilę wcześniej wchodziłam na 'zestawy' i doklikałam sobie jakiś temacik. Może nie znam wszystkich możliwości programu. Ale nie daję rady.
Mogę trochę pofantazjować ?
Zamarzyła mi się nauka interaktywna. Z zestawem słuchawkowo - głośnikowym. Opracuj- mistrzu - program, w którzym użytkownik, w celu nauczenia się słówka, widzi je, słyszy i musi go odczytać, zamiasta zapisać.
Potem na zasadzie procentowego porównania (biorącego pod uwagę tempo wypowiadania słów, odpowiedni akcent) byłąby klasyfikowana odpowiedż jako 'poprawna' bądź 'powtórz'.
fajne i bardzo przydatne narzędzie do nauki słówek.
Niestety przy szybkiej powtórce chyba się zapętla, po pewnym czasie podaje kilka tych samych słów w kółko czasem to samo słowo dwa razy pod rząd co bardzo zniechęca do dalszej powtórki.Możliwe że system robi to specjalnie w końcu to matrix!!!
Druga niedoskonałość to konieczność każdorazowego wskazywania pola odpowiedzi myszką przed podaniem tłumaczenia słowa ; nie występuje ten problem przy nauce i powtórce a tylko przy szybkiej powtórce co powoduje że jest ona zbyt powolna .
Proszę sprawdź to i zmień jeśli możesz a będzie świetnie .
jak mam to zrobic zeby nauczone slowka sie "odznaczały"?? tzn zebym w planie nauki(kalendarzyku) nie miala ciagle zaleglosci mimo,ze ucze sie slowek?? nauka idzie mi ok,ale w kalendarzu ciagle w nauczonych jest zero...
program ok tylko nie moge opracowac sobie planu nauki dla 3 jezykow dziala mi hiszpanski a mam jeszcze wybrany np francuski, poza tym jak zrobic aby kazdego dnia uczyc sie innego jezyka ?
...a co z nauka kilku jezykow na raz? Potrzebowalabym drugi kalendarz, zeby ustawic sobie w jednym francuski a w drugim niemiecki (a moze ta sie to jakos inaczej rozwiazac). Jak przemieszam zestawy, to nie bede wiedziala z jakiego jezyka mnie pyta, no nie?
Poza tym czy daloby sie dodac tez czcionek polskich tam, gdzie sie swoje zestawy dodaje - nie mam polskiej klawiatury/czcionek w komputerze i nie moge sobie dodac bez udzialu administratora...
Pozdrawiam!
ja uczę się angielskiego i hiszpańskiego. Po prostu jestem zalogowana oddzielnie na tych dwóch stronach pod innym hasłem. Loguję się na stronie angielskiej wybieram sobie zestawy, uczę się. Po zakończonej nauce loguję się na stronie hiszpańskiej
Przydałyby się skróty klawiaturowe batonów
Umiem, Chcę jeszcze powtórzyć, Nie umiem tego itd.
Hej stronka jest swietna. Tylko pojawil sie jakis bład po powtorce słowek z poprzedniego dnia nie włącza się kolejny zestaw. Wyświetla sie ze jest błąd na stronie. Pozdrawiam
Hej, co do wad systemu to największą jest brak help'a !
Piszę o tym ponieważ jako nowy użytkownik nie wiem dokładnie jaka jest różnica pomiędzy opcją "nie umiem tego" a " Chcę jeszcze powtórzyć". Oczywiście po iluśtam minutach/godzinach/dniach pewnie się zorientuję, ale nie każdy jest na tyle cierpliwy... Jakby ktoś mógł odpowiedzieć byłbym zobowiązany.

PS Poza tym wszystko jest oki, dobra robota (no może jeszcze serwer czasem mocno zwalnia przy zaznaczaniu odpowiedzi "Nie umiem...";)
wlasnie zaczelam testowac , mam nadzieje ze bede zadowolona :)
Chciałbym zgłosić błąd w systemie nauki słówek. Przy zestawie angielskim nr 140 jest napisane że zawiera 10 słówek - przeglądam go i faktycznie jest 10 słowek. Natomiast przy zestwie angielskim nr 147 (personality) jest napisane że słówek jest 372, ale gdy go przeglądam to wyświetla się tylko 6 słówek. Również gdy go dodam do mojej listy zestawów, których się ucze - tylko 6 słówek jest rozplanowanych. Nie znalazłem nic o tym problemie na grupie więc piszę, sorki jeśli temat jest znany.
a ja niestety nie pochwale tego nowego systemu nauki slówek. jest znacznie wolniej, poprzednio bylo lepiej i mozna bylo wiele razy przerabiac zestaw jednego dnia a tu sa jakies dziwne plany dnia. Do tego trudniej sie obsługuje ten system.
wystarzy z epowtorke wezmiesz, nie widze problemu..moze z akrotko testuje
Witam. Mam problem z 'szybką powtórką' słówek z danego dnia. Otóż mam na przykład 10 słówek, których już się nauczyłem i teraz próbuję powtórzyć, ale system jakby 'zapętla się' na czterech lub pięciu. Do znudzenia :) mi je podaje mimo, że poprzednim razem wpisałem prawidłowo odpowiedź, a na pozostałe słowa muszę czekać dłużej. Może ja coś przeoczyłem, choć nie sądzę. Wydaje mi się, że powinno to działać tak aby nie przywoływać już raz poprawnie podanych słówek - czyli jak w nauce. Pozdrawiam.
a kliknales "umiem" ?
w trybie szybkiej powtórki nie ma przycisku 'Umiem' bo, chyba, z założenia już te słówka umiemy, ale to zapętlenie jest irytujące..
a ja lubię się uczyć słówek przez system http://nauka.plumbum.pl. Bardzo dobrze potrafi dobrać czas następnej powtórki danego słówka. Dzięki temu na długo pozostaje mi ono w pamięci a przy tym nie tracę czasu na naukę czegoś, co już dobrze znam. Niestety to chyba dość 'młoda' strona, bo nie ma dużo 'kolekcji predefiniowanych' czyli po prostu gotowych zestawów pytań i odpowiedzi. Jednak przecież i tak każdy uczy się tego, czego w danym momencie potrzebuje, więc ja codziennie dodaję własne słówka do mojej kolekcji :) Na szczęście obsługa serwisu jest bardzo przyjemna :) Działa szybko, co jest ważne w tego typu systemie, gdzie stronę przeładowuje się kilkadziesiąt razy (dla każdej jednostki wiedzy).
Jestem w podbramkowej sytuacji. Mam 2 miesiące na polepszenie mojego angielskiego (poziom pre-intermediate) - warunek mojej pracy. Bardzo chciałabym by ktoś pomógł mi w tym udzielajac korepetycji lub w każdy inny sposób.
Z góry dzieki za chęci.
mój adres:
[email] (mieszkam w Rudzie Śląskiej)
rzeczywiscie, calkiem ciekawy system... przyjemnie sie z niego korzysta :)
no dobra..a jak mam 74 zaleglych wyrazow , a chcialabym np. nadrobic jakies ale tlyko jeden dzien , to jak to zorbic? jak mi 74 bedzie elcial jeden po drugim to nie dam rady wole w mniejszych partiach
Wciśnij opcje "rozłóż zaległe wyrażenia na kolejne dni".

A od czego zależy liczba powtórek w danym dniu?
też tak robię! to chyba jedyny sposób...
Uciazliwa rzecza staja sie powtorki po kilku miesiacach nauki. Jest ich, powiedzmy okolo 400 na dzien, wiec czy mozliwe jest powrotzenie wszystkich i jeszcze bnauka nowych slowek? dla mnie nie bardzo ;/ chcialabym moc rozlozyc sobie powiedzmy po 100 slow do powtorki na jeden dzien.... bo naprawde nie sposob... BArdzo prosze o jakies wskazowki. czekam :)
W trybie szybkiej powtorki, gdy klikam 'pokaz odpowiedz' w ostatnim powtarzanym wyrazie, to nie jest wyswietlana odpowiedz tylko info ze "Powtórzono wszystkie wyrażenia na dzień...", male niedociagniecie...
skorzystaj z opcji "rozłóż zaległe powtórki na kolejne dni" w Planie Nauki :)
Hej :D
SUper pomysl, ale ja rowniez mam prosbe, czy daloby sie zrobic tak, ze gdy klikam na "szczegółowy plan nauki" oprocz slowek i tlumaczenia bylyby tam odrazu przyklady? bo sobie przygotowuje partiami do nauki, byloby to dla mnie o wiele szybsze opanowywanie slowek niz klikanie po jednym i wklejanie do worda :)
Zaczalem uzywac ~dwa tygodnie temu Waszej strony ktora wydala mi sie rewelacyjna. Nauka slowek w ten sposob jest bardzo dobra, sam kiedys pisalem podobne programy, ale moje zawsze byly slabsze i wykonywane tylko na kolanie i personalizowane dla mnie :-)
W ciagu tych dwoch tygodni dwokrotnie zostala skasowana moja baza nauczonych slowek, plany nauki i przypisane zestawy :-( Mocno mnie to zaczyna zniechecac :-( A przez pierwszy tydzien tak bardzo zachecalem swoich pracownikow do korzystania z systemu po chociaz pare minut dziennie.. Czy te straty zdarzaja sie tylko mi czy to jest nagminne tylko nikt nie oponuje, bo przeciez to jest wersja do testowania (ostatnia informacja o zmianach 07.03.2005)? ;-)
ale rozkladam i ciagle jest ich duzo :((((( co mam zrobic, zeby bylo np. po 100? plosem o pomoc :o)
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 619