nowy system nauki słówek

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 619
ale roskladam, tylko ciagle jest ich duzo :((( co mam zrobic? plosem o pomoc... przypominam ze chodzi o nawal powtorek z dnia na dzien, co uniemozliwia nauke nowych sloek :o(
proszę spróbować jeszcze raz, nie wiedziałem że tych słówek do powtórki jest tak dużo, teraz rozłoży je na dłuższy okres czasu (max. 3 tygodnie w zależności od liczby powtórek)
Jak dla mnie system rewelacja i myśle ,że nic w nim nie trzeba zmieniać.
dzieki wielkie Lukasz :) moze jakas ktos znajomosc ma ochote nawiazac :> kissssss
Lukasz, czy moglbys odpowiedziec na moje pytanko :) z gory dzieki :)
Jest bład na stronie.Nie moge kontynuować nauki słówek!!!Kiedy pojawia się komunikat: "Nie masz zaplanowanych wyrażeń
do nauki na dzień dzisiejszy.Jeśli chcesz, możesz jednak jeszcze dziś kontynuować naukę."klikam w okienko...."ok.kolejny zestaw"....i ZNÓW POJAWIA SIE TA SAMA STRONA :"NIe masz zaplanowanych(...)i tak wkółko.PROSZE POMÓŻ !!!!!ZOSTAŁY MI 3 DNI DO OPANOWANIA MATERIAŁU.
Jessica
Korzystam z programu od października (język niemiecki), dzisiaj 1 listopada - zastałam w kalendarzu liczbę powtórek (normalną) bodajże 21, a gdy weszłam w tryb nauki okazało się, że jest ich ponad 80.
Do tej pory nie miałam z programem żadnych problemów i uważam go za świetny. Proszę o odpowiedź - czy ten zaskakujący natłok to błąd czy np. podsumowanie z całego miesiąca ??? :)
Myślę nad tym i dochodzę do wniosku, że nie wykluczone jest, że skomasowało mi się ze 60 słówek na 31.10. i mogłam tego nie zauważyć...
plus dzisiejsze dwadzieścia parę i dlatego wyszło ponad 80. Chociaż nie mam co do tego niestety pewności bo za późno pomyślałam żeby zerknąć na 31.10 :( taka byłam zaskoczona tą sporą powtórką :)
Sprawdz w Planie Nauki na kalendarzu ile jest wyrażeń na każdy dzień (możesz przechodzić po miesiącach w przód i w tył). Jeśli nadal będzie coś niejasne napisz do mnie na adres [email] to sprawdzę co i jak :)
A czy nie dało by się zmniejszyć liczby odwołań do HIT.GEMIUS ???
Gdzie bym nie kliknął, czy to na sprawdzenie znaczenia słowa czy na stwierdzenie, ze go nie umiem ciągle odwołuje się do statystk... rozumiem, że potrzebne jest to do zebrania informacji dla reklamodawców ale bardzo spowalnia to naukę ...
Pojawił się jakiś błąd. Dostałam komunikat mysql_error: Nie można otworzyć pliku: 'nauka_slowek_userdata.MYI' (Kod błędu: 144)
A tak w ogóle to system jest super :D
U mnie to samo out of blue.Poza tym ok.
Proszę o podpowiedx co zrobić w takim wypadku,żeby powrócic do powtórek.
co oznacza kod 144 - wystąpił u mnie taki błąd i nie mogę uczyć sie słówek - pozdrawiam Gosia
Coś się dzieje na serwerze.Tylko nie wiem jak z tego wybrnąć.
nauka słówek nie działa !! :(
Moje uwagi:
- przy 'szybkiej powtórce' ostatni wyraz z danego dnia nie jest sprawdzany - tzn nie ma wyniku ani poprawnej odpowiedzi - program przechodzi do okna "Nie masz zaplanowanych zestawów na dziś ... blabla"

- Po wciśnięciu przycisku 'Usuń wyrażenie z listy' program przechodzi do poprawnej odpowiedzi i trzeba guzik nacisnąć ponownie

- Jeśli ktoś chce uczyć się kilku jezyków i nie chce robić mieszanki co słowo to inny język(co jest raczej normalne) wówczas nie jest w stanie ustawić zestawów np Angielski wt. i czw. a hiszpański pon. i śr. - nie istnieje taka możliwość (no chyba że o czymś nie wiem)
Słuszna uwaga.Ja też chciałabym robić powtórki z kilku języków i niekoniecznie za każdym razem na raz powtarzać je wszystkie-narazie tak właśnie robię.
a ja jetsem bardzo zła, wprowadziałmsobie słownictwo którego chce sie nauczyc, a nowy program tak dlugo sie laduje ze nauczylabym sie tych slowek z kartki 3 razy szybciej. buuu. czemu to tak wolno chodzi????
witam. Dzieki Lukar za caly wklad wlozony w system. Jest swietny, jednak brakuje jednej, bardzo waznej rzeczy, otoz automatycznego zmieniania nauki z pol na ang do ang na pol. Czy kiedys taka funkcja zostanie dodana?
nie wyrabiam z powtorkami:((((((( czy nie moze ich byc przynajnmniej troche mniej dziennie?? pleaseeeeeeee, tym sposobem moglabym uczyc sie chociaz kilku nowych slowek, a nie ciagle powtarzac i potarzac.. z gory dzieki:) buziaczki przesylam;]
Program jest świetny, a raczej bylby, gdyby nie bylo w nim tyle blędów. Zaczęlam sobie powtarzać hiszpański i w wielu zestawach jest bląd w pisowni, np. seperado zamiast separado, viajar al extrajero zamiast viajar al extranjero. Nie wspominając już o braku akcentów na literami, które przecież zmieniaja znaczenie wyrazów. Ponadto, każdy szanujący się podręcznik/kurs hiszpańskiego uczy rzeczowników z odpowiednim rodzajnikami (el/la/los/las).

Zdecydowanie NIE POLECAM nauki hiszpańskiego tym systemem, bo sobie tylko można zaszkodzić. Dla powtórek, jeśli ktoś jest zaawansowany i potrafi wylapać sam blędy, to ostatecznie może być.
Witam
Korzystam z systemu już długo i nie mam zastrzeżeń poza jednym. Uczę się praktycznie tylko ze swoich zestawów. Kiedy kończą się zestawy, w planie zajęć mam tylko powtórki - to logiczne, bo nowych słówek już nie ma. Ale jak stworzę nowy zestaw i chcę go dorzucić, to wszystko, co wklepię jednego dnia wchodzi na jeden dzień. W efekcie jednego dnia muszę się uczyć np. 50 słów, z czego oczywiście rezygnuję. Może coś źle robię?
Pozdrawiam
Ewa
witam, bardzo dobry system, ale oczywiscie nie pozbawiony wad. Jedna z rzeczy, które mnie denerwuja to wybór zestawów, jak wybiore zestaw odrazu wskakuje do nauki, a ja wolalbym aby zapisywany byl na liscie wybranych moich zestawów wraz z wlasnymi, tak aby nie trzeba bylo za kadym razem szukac zestawu na liscie i ponownie go uruchamiac.
Drobnostka ...ale jest.
Korzystam z nauki słówek hiszpańskiego (nie wiem jak w innych) i w trybie "szybkiej powtórki" po wpisaniu ostatniego słowa nie jest wyświetlana odpowiedź tylko od razu strona końcowa.
Poza tym pomysł b dobry tylko należy go rozwinąć i rozbudować.
Witam
słuszna uwaga, ja tez muszę po kilka razy przeszukiwać zestawy aby coś wybrac, a później robić to ponownie,gdy np. skasuje go z planu nauki gdy chcę uczyc sie wczesniej czegos innego. Byłoby przydatne zapisywanie wybranych zestawów do nauki.
niestety w kazdym języku tak jest......i szkoda ,ze w systemie powtórki słowa wyświetlane są tylko raz, bo po jakims czasie mozna co nieco zapomniec i przydałoby sie wyświetlanie ponowne.
Mam tylko jedno zastrzeżenie - w języku polskim mówi się umię , nie umię - przez "ę", a nie jak to jest w serwisie przez "em" czyli umiem, nie umiem. No bo jak to się odmienia przez osoby?? Ja umiem ... oni umiom. Nie wydaje mi się ;)
Mam tylko jedno zastrzeżenie - w języku polskim mówi się umię , nie umię - przez "ę", a nie jak to jest w serwisie przez "em" czyli umiem, nie umiem. No bo jak to się odmienia przez osoby?? Ja umiem ... oni umiom. Nie wydaje mi się ;)
Proszę zmieńcie to umiem !! Po polsku pisze się przez "ę", a nie przez "em".
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 619