Witam!
Ostatnimi czasy dostaję meile z prośbą o napisanie jak mi się wjedzie. Otóz, Tak jak napisałem wczesniej, desant zrobiłem 14 do Manchesteru, tam przesiedziałem 4 dni w hotelu (Lansdowne Hotel przy Wilmsslow Rd ) , myslałem ze znajde cos w MAnchesterze ale znalazłem ogłoszenie z pokojem gdzie indziej i wyladowałem w koncu w Warrington , na zachód od Man . W sumie jest to dobra lokalizajca , bo lezy pomiedy Liverpoolem i Manchesterem. Do manchesteru lub LIverpoolu moge dojechac jakby co w ciagu poł godziny ociagiem ale jest dosyc drogi po prawie 10 F w jedna strone .. Mozna powiedziec ze juz sie zaklimatyzowałem, Mieszkam z Brytyjka, włascicielka domu i dogadujemy sie w miare dobrze, na dodatek w 1/4 jest Polka bo miała dziadka POlaka :D Narazie zarejestrowałem sie w 4 agncjach pracy , jestem w trakcie otwierania konta w banku i wyrabianai NINu . JAk chcesz wiedziec wiecej pytaj smiało ! :D Dzisiaj byłem na zajeciach Tai chi , na które zaprosiła mnie włascicielka i poznałem tam kilka osób z kórych jedna zaproponowała mi prace na magazynie . Zobaczymy co dalej, za pokój płace 300 f miesiecznie plus musiałem złozyc depozyt 300 , ale w tym mam wszystkie rachunki, i płyny do naczyn , mydła i mega szybki internet , w zyciu takiego nie widziałem :D Na przeciwko mam fajny park victoria park gdzie sobie co drugi dzien biegam . Dwa dni temu zapisałem się również na siłownie, by móc się zrelaksować , ma wszystko basen, bieznie, worki, saune :D Jutro musze jechać do Liverpoolu na interviev w sprawie NINu. Dowiedziałem się w Job center iż aby rozpocząć pracę w UK nie trzeba mieć na początku NIN , więc nie wiem dlaczego co niektórzy "eskperci" dzielą się nieprawdziwimi informacjami, ja przez to straciłem tydzień , bo mogłem od samego początku wysyłać CV. Ale prawdą jest to ze niezbedne jest konto w banku aby uzyskać pracę , a zeby otowrzyć konto musicie mieć NIN, więc trzeba miec zjakis zapas gotówki aby tu przyjechać i uzbroić się w cierpliwość. Jeśli macie jakieś pytania , walcie śmiało :D
Pozdrawiam