Hey nefretete !!!
Wiesz, cieszę się bardzo, że uświadomiłaś sobie co jest dla Ciebie naprawdę ważne i , że przebyłaś długą podróż, aby wreszcie przekonać się co tak naprawdę chcesz.
Rox Ton !!!
Przykro mi, że ugodziłam w Twą dumę narodową. Nie było to moim celem, gdy pisałam mojego bardzo pierwszego posta. Mnie za to ugodziło to, że stwierdziłeś, a racej może życzyłeś sobie i mi, aby moja pasja pozostała tylko pasją, bo wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Za 2 lata planuję stały wyjazd do USA z rodzicami. Wskórałam wszystko sama, bo zarówno mama jak i tata mają dobre pensje tu,w Polsce i po prostu nie szukają przygód. Ja jakoś oddziałałam na nich tak, że faktycznie rozważają wyjazd i coraz bardziej ten pomysł akceptują.
Pytałeś się także co najbardziej mnie fascynuje w Stanach Zjednoczonych. Nie sposób opisać wszystkiego, wiem, że nigdy słowami tego nie przekażę, ale spróbuję dać Ci ogólny zarys. Więc, w USA kocham:
-każdy kraj ma własną atmosferę ( USA ma taką którą kocham)
- styl bycia i życia ( nie potrafię opisać o co tak naprawdę mi chodzi, jak będziesz miał czas to obejrzyj kiedyś na YOUTUBE jakiś episode 'Newlyweds-Nick&Jessica Simpson' i może w jakiejś części zrozumiesz co mam na myśli)
-język Często mówiąc po polsku odczuwam jakiś rodzaj dyskomfortu. Jęz.polski nie jest językiem, który najbardziej kocham, wolę mówić po angielsku bynajmniej bardzo dbam, abym mówiła po polsku poprawnie( nie przekręcała form stylistycznych i gramatycznych, bardzo też zwracam uwagę na ortografię-strasznie mnie razi jak ktoś robi błędy ortograficzne i zawsze zwracam na to szczególną uwagę)
-muzyka USA ma szcególny taki własny rodzaj muzyki np. mój ukochany soul and r&b . Gdy słucham tej muzyki czuję się jakbym była w swym ukochanym,pierwotnym domu.
- miata amerykańskie- mają tak piękną specjalną atmosferę tak jak i całe USA. Jak byłeś kiedyś za granicą to na pewno mogłeś wyłapać, że w każdym państwie jest zupełnie inna atmosfera, która z niego emanuje. Wielu Polakom atmosfera amerykańskich miast nie przypada do gustu( można się o tym szybko zorientować mając znajomych, którzy tam byli i przeglądając fora internetowe np. o NOWYM YOURKU-wiele niepochlebnych opinii)
Poza tym prawo amerykańskie, ludzi, sposób całej organizacji narodowej i cały ogół różnych rzeczy. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Pozdrawiam serdecznie