O rany powinni to zakwalifikowac jako obowiazkowa lektura szkolna, zamiast ksiazek piszacych o niczym. Z tego mozna sie przynajmniej czegos dowiedziec.
Trafilem pare dni na to forum i pare dni tez zajelo mi przeczytanie jego – no moze wszystkiego nie przeczytalem – ale sie wciagnalem, zaciekawilo mnie, wielu rzeczy sie dowiedzialem – bomba.
Chcialbym sie cos zapytac kolezanki kiwi. Pisalas ze maz nie znal perfekt angielskiego kiedy tam jechal? Tez chce sie wybrac w tamte strony ale do Australii.
Twoj maz bo nie zrozumialem skonczyl jakies studia tam w Nowej Zelandii? Czy tylko robil jakies kursy/szkolenia? A jak z programowaniem – pisze w czyms dobrze – czy z zainteresowania jest specem od wszystkiego tzn. sieci, systemy, itd. i orientuje sie w tych sprawach? Pracuje w software czy hardware?
Tez koedukuje sie w tym kierunku, ale w informatyce troche trudno byc specem od wszystkiego to jak bycie lekarzem specjalista w każdej dziedzinie – tym bardziej ze medycyna na ogol sie nie zmienia, a informatyka z kazdym dniem jest inna.
Nie mysle zeby gdzies wyjechac i utkwic na cale zycie, chce popracowac nad angielskim, a nastepnie przez jakis czas pobywac w roznych miejscach zobaczyc swiat, nabyc nowych umiejetnosci i w ogole.
Mam jeszcze jedno pytanie. A jak ze studiami tam tez sa dzienne, wieczorowe i zaoczne? Wiem ze pisalas ze bardziej liczy sie doswiadczenie – chcac robic doktorat to tez jest się latwo dostac?
A w ogole mowa była o zarobkach. Dajmy na to, ze rodzice zarabiaja po 40000 kazde co wynikaloby ze majac 2-ke dzieci musieliby przeznaczyc na kazde no dajmy po 3[tel]to w jaki sposób oni zyja? Sa tam jakies pomoce studentom typu stypendia itd?
W ogole duzo tam mlodych ludzi chodzi na studia? Z forum wiem, ze pozim nauki jest raczej nizszy niz w PL.
Pytam sie bowiem probuje sie w pewnych sprawach porownywac, czy mam szanse czy tez odstaje. Wiec jesli bedziesz miala troche wolnego czasu to sprobuj cos napisac.
P.S.
A nie myslalas żeby odwiedzic wyspy Fidzi?
I jeszcze jedno – jak czytałem to forum to wiesz? Wzruszylem sie niektorymi Twoimi wypowiedziami. Zapewne musisz miec to cos. Mezowi sie trafilo.
W ogole podoba mi sie Twoj tok myslenia i poglady na pewne sprawy.
Pozdrawiam