Nuka 2
Dziękuję. W tym gronie jest wiele osób, które od lat pomagają. Dzięki wszystkim wpisom na forum będzie łatwiej kolejnym rocznikom.
Szczególnie Oliwka dużo się udziela i chętnie czytam jej wpisy od kilku lat (również te z British Council - niestety usunięto tam forum).
Mam troszkę uporządkowane podejście do studiowania, ponieważ mam wiecej lat, mam troje dzieci, muszę trochę pomagać finansowo, a studia w GB to jednak pożyczka = biznesplan. A i najważniejsze - zazdroszę Wam wszystkim możliwości i wieku. Carpe diem! Powodzenia wzystkim!
Mam dużą znajomość angielskiego, ponieważ kończyłam germanistykę ;-))
A na poważnie, tak się potoczyło życie. Nie lubię nie wiedzieć, co ktoś mówi w moim otoczeniu. Języki są podobne, słownictwo i gramatyka. A ja jestem ciekawa życia. Każdy, kto zna język obcy, a szczególnie angielski czuje, że pływa w oceanie, a nie w kałuży.
Będę zaglądała na forum jeszcze przez co najmniej 1.5 roku.
Jeśli chodzi o Twoje oferty, poczytaj o Durham. Podobno niektóre colleges są "trochę" snobistyczne (dużo studentów z public schools). Jest to opinia Anglika, ale może się mylić, bo studia kończyl dawno temu, a wszystko się zmienia. Durham to super firma i z pewnością wielu zazdościłoby Ci oferty.