Cytat: andrzej92
Witam, chętny ktoś na wyjazd do Norwegii ?
Myślałem o Norwegii bo mam tam znajomego ale jednak nie, dlaczego? Z pracą nie jest łatwo jeżeli nie jesteś wykwalifikowanym robotnikiem fizycznym, spawacz itp. Do tego podstawy norweskiego, zimno, drogo a o pensjach opowiadają różne cuda ale wychodzi na to, że generalnie odłożysz z dwa razy więcej niż w UK na tę chwilę, jednak problem z tym, że musisz dostać pracę a z tym nie jest łatwo. Norwegia tylko dla fachowców, inaczej to nie ma sensu. Jeżeli już jesteśmy przy skandynawii to powiem Ci, że ponoć w Szwecji też nie ma raju i wielu szwedów jeździ pracować do Norwegii. Najlepsze kierunki - 1. Niemcy (dla tych którzy lubią ten kraj i język) 2. UK. 3. Holandia (tutaj też sprawa języka, wielu holendrów jak widzi Polaka to przechodzi na holenderski...). Ja też mam dylemat bo powinienem już od kilku miesięcy siedzieć w UK ale w związku z brexitem nie czuje tego wyjazdy w 100% i zastanawiam się nad Holandią ale tutaj też wysyłam CV do firm, gdzieś tam piszę na forach ale nikt nie odpowiada, podejrzewam, że jak wszędzie, trzeba być na miejscu i osobiście łazić inaczej to nie ma sensu.