Cytat: Mateusz24pl
panie poligon do czego uprawnia mnie biała karta jak ją wyrobić wiem że trzeba mieć health, safety and enviroment test passed i one day site safety plus pass coś takiego potem jak zaaplikować o kartę jak się nie ma pracodawcy bo w sekcji b ktos musi zaświadczyć za mnie i tu jest problem kto to ma być i ile wezmie odemnie
-biała czy zielona czy czerwona uprawnia do wejścia do pracy na budowe.Jezeli jestes dobrym fachowcem mozesz zrobic np nvq2. (Niebieska karte)
Tylko jak pisałem wczesniej zielona po zmianie przepisów jest droga i trzeba zaliczyć lewel1- po ang.
Na białej tez wejdziesz na budowe i bedziesz pracował i tańszy koszt wyrobienia-moi koledzy pracuja na dużych angielskich budowach na białych kartach i zarabiają po dobre 600f na reke na tydzien ,tak jak nawet użytkownik tego forum BART222111,ktory wczesniej w zyciu chyba nie pracował nawet na budowie.
O te sekcje B czy o potwierdzenie pracodawcy nie musisz sie martwić -ja ci to moge potwierdzić.
Ale bez sensu aplikowanie o karte przez forme i jej wypełnianie bo strata czasu.
Budowlaniec ktory tu jedzie z zamiarem pracy na budowie powinien miec karte w ręku w max 7 dniu po przyjeździe.
Jezeli zrobisz kurs na przewóz osob i rzeczy w pl to ci wbija w prawo jazdy kod 95 to tutaj wymienisz prawko i bedziesz miał cpc