Hej,
Chciałbym wyjechać do UK - w ciągu max 2 tygodni. Jeśli będzie taka możliwość to i wcześniej na okres nawet i kilku miesięcy.
To jest mój pierwszy wyjazd do UK. Mam tam znajomych, ale traktuje ich jak ostatnią deskę ratunku.
Znam język angielski w stopniu komunikatywnym, ale nie perfect - czasem brakuje mi słówek, ale b. szybko sobie przypominam, kiedy używam. Raczej nie mam problemów z zapytaniem się kogoś o coś - blokady znikły przez liczne podróże po świecie.
Niestety ludzie z którymi się kontaktowałem także szukający towarzyszy - przestali się odzywać(słomiany zapał lub zmiana planów :/ ?)
Dlatego - szukam dalej kogoś ogarniętego i zdecydowanego, który mógłby zarażać mnie energią i oczekiwać tego samego - z językiem angielskim (płeć dowolna, wiek ok. 21-35) z racji ograniczenia kosztów.
Po aplikowaniu - W ciągu tygodnia - znalazłem kilka ofert pracy interesujących mnie i po wstępnej weryfikacji zostałem zaproszony do biura pośrednika już w UK - w celu złożenia informacji o mnie (dokument tożsamości, NIN, numer konta bankowego, adres zamieszkania z potwierdzeniem) i w celu wysłania mnie już do przeszkolenia w firmie i pracy.
W dniu jutrzejszym będę się jeszcze dopytywał o szczegóły.
m.in. Czy agencja - jest w stanie pomóc w przenosinach (formalności zw. z NIN, mieszkanie) - czy jedynie jej funkcja kończy się na zwerbowaniu pracowników, na jak długo jest praca - czy okresowe czy kontrakt itd.
Praca za 9£/h-10.5£/h + bonusy + dodatki z możliwymi nadgodzinami w grudniu.
Więc ok. 15[tel]£ miesięcznie. brutto na łapkę ok 12[tel]£
Średnie koszty życia to ok. 100£/tydz. - za jedynkę + ok. 40-60£ żywność.
ale w dwójkę, trójkę już jest taniej, raźniej i bezpieczniej.
Zaproponowane mam trzy lokacje do wyboru (jeszcze jest wybór ;-)), które nic mi nie mówią:
Milton Keynes, Hemel Hempstead, Dunstable
Ktoś ma może opinie o tych miastach? Są w miarę ok?
Tak więc - jeśli jesteś chętny, chętna - tak jak ja do wyjazdu - oraz szukasz kompana do podróży do UK w celach zarobkowych i rozwojowych - to daj znać mi na maila.
mkaminski186(maupka)gmail.com.
Pozdrawiam,
Do usłyszenia